به گزارش شهرآرانیوز، مهمترین فاکتورهای آب سالم، نبود رنگ، بو، طعم و مزه در آب است. از لحاظ شیمیایی بایستی املاح موجود، درحد متعادل و مطابق با استاندارد باشد. درواقع برخی از املاح مورد نیاز بدن انسان از طریق آب تأمین میشود، بنابراین استفاده از دستگاه تصفیه، املاح را بهحدی کاهش میدهد که آب، تبدیل به آب مقطر و تلخمزه شود.
به طور معمول آبی که املاح موجود آن بین ۰-۱۰۰ میلیگرم در لیتر باشد برای نوشیدن مناسب نیست و در مصارف صنعتی کاربرد دارد، اگر میزان املاح موجود در آب بین ۱۰۰-۵۰۰ میلیگرم باشد برای نوشیدن مطلوب بوده، بین ۵۰۰-۱۰۰۰ میلیگرم در لیتر قابلقبول است و در انتها اگر بین ۱۰۰۰-۱۵۰۰ باشد حداکثر مجاز املاح موجود در آب است که طعم آن را شورمزه میکند. نکته اینجاست که میزان املاح معدنی موجود آب مشهد در محدوده ۱۰۰۰ میلیگرم در لیتر است.
حسین اسماعیلیان در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره کیفیت آب مشهد گفت: منابع تامین کننده آب شرب مشهد از منابع مختلفی تامین میشود. منابع سطحی، سدها، چشمهها، قنوات موجود تامین کننده آب درشهر مشهد است.
به گفته وی، بر این اساس، منابع آب مختلف است؛ کیفیت آب هم متفاوت است. به لحاظ استاندارد و مقررات یک حد قابل قبولی برای کیفیت آب شرب وجود دارد. برای مثال آبی که دبی ۲۰۰۰ دارد هم قابل شرب و آبی که دبی ۶۰۰ هم دارد قابل شرب است که مسلما آب با دبی بالاتر مطلوبیت بهتری دارد.
مدیرشرکت آب و فاضلاب مشهد تصریح کرد: تمام آبی که در مشهد توزیع میشود توسط دانشگاه علوم پزشکی مشهد نظارت روزانه بروی آن صورت میگیرد.
وی افزود: اقداماتی در جهت یکسان سازی مطوبیت و کیفیت آب در نقاط مختلف شهر درحال انجام است. پروژه حضرت نبی اکرم یکی از طرحهایی است که در جهت یکنواخت سازی کیفیت آب در نقاط مختلف شهر است. این طرح قرار است آب چاههای مختلف را جمع آوری کند و به مخازن منتقل کند تا یکسان سازی در آب صورت بگیرد.
اسماعیلیان در ادامه افزود: این نکته هم حائز اهمیت است که وقتی گفته میشود آب بی کیفیت است و به اصطلاح طعم دارد، وفتی بررسی انجام میشود تاسیسات آبی آن منطقه در کیفیت آب هم تاثیر گذاشته است. مسلما با اجرای طرح نبی اکرم تفاوت کیفیت آب محلی بر طرف میشود و یکسان سازی کیفیت و مطلوبیت آب تقریبا بهتر میشود.