نخستین پرواز مشهد به کویته؛ گامی مؤثر در توسعه روابط ایران و پاکستان آخرین وضعیت تردد و تصادفات در مسیر‌های منتهی به مرز‌های خروجی اربعین مصدومیت ۹ نفر در تصادف شبانه در محور نیشابور - مشهد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) ۳۰ مصدوم در پی خروج قطار از ریل در مسیر کرمان _ زرند (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) مأمور پلیس آستانه اشرفیه در درگیری با قاتل مسلح به شهادت رسید (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) قطار تهران - کرمان از ریل خارج شد (۱۷ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت‌جام خسارت نداشت (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) زلزله تربت جام را لرزاند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۴ شرور تهران با شلیک پلیس دستگیر شدند زلزله تهران را لرزاند | واکنش موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران به اعلام نشدن زمین لرزه (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) کلثوم اکبری قاتل ۱۱ شوهر در دادگاه | ماجرای قتل‌ها چه بود؟ نوروفیدبک برای چه کسانی مناسب است - 5 متخصص زبده نوروفیدبک قوچان، خنک‌ترین شهر ایران در بامداد امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) غرب استان تهران لرزید (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) تسکین درد‌های معده و روده با این دانه تابستانی استفاده از دم‍پایی در پیاده روی اربعین مناسب نیست هشدار وزارت بهداشت نسبت به مخاطرات تابش مستقیم نور خورشید شرایط دریافت مستمری توسط بازماندگان + نحوه محاسبه میزان مستمری تمامی امتحانات علوم پزشکی دانشگاه آزاد حضوری شد وزیر آموزش و پرورش در مشهد: شهادت حق شهید کاظمی بود و حیف بود که این مقام نصیب او نشود ۷ زائر ایرانی در تصادف ون با تریلی در ناصریه عراق مصدوم شدند (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) ۵۷۰۰ مجروح در جنگ اخیر | وزیر بهداشت خواستار پیگیری بین‌المللی جنایات رژیم صهیونیستی شد شروع اعزام‌های حج عمره از ابتدای شهریور | حضور پررنگ بانوان در لیست زائران وزیر آموزش و پرورش: بازنشستگان ۱۴۰۳ در اولویت پرداخت پاداش قرار دارند | پیگیری قرارداد کار معین معلمان خرید خدمات بیشترین علت نیاز زائران به امدادرسانی در پیاده‌روی اربعین، تصادفات جاده‌ای است پیش‌بینی هواشناسی امروز (۱۶ مرداد ۱۴۰۴) | کاهش نسبی دما در شمال و غرب کشور سازمان هواپیمایی کشوری درباره‌ی تهیه بلیت پرواز‌های اربعین اطلاعیه صادر کرد آیا شیرین‌کننده‌های غذایی، بلوغ را در کودکان تسریع می‌کنند؟ چگونه احساس تشنگی را در پیاده‌روی اربعین کاهش دهیم؟
سرخط خبرها

وضعیت ۴۱۰ دشت در ایران ممنوعه و بحرانی است

  • کد خبر: ۱۶۲۴۹۴
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶
وضعیت ۴۱۰ دشت در ایران ممنوعه و بحرانی است
معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کشور ایران دارای ۶۰۹ دشت است که ۴۱۰ مورد هم اینک در جمع دشت‌های ممنوعه و بحرانی قرار گرفته و این روند نگران کننده به دلیل برداشت های بی رویه از سفره های زیرزمینی و بروز خشکسالی های اخیر همچنان رو به رشد است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن وحید بیان کرد: بیلان (تراز) منفی و کسری بیش از ۱۴۰ میلیارد مترمکعب در آبخوان‌ها با نرخ فرونشست ۱۲ تا ۳۰ سانتیمتری سطح آبخوان‌های کشور وضعیت نگران کننده‌ای را به وجود آورده است که ادامه این روند تعادل اکولوژی (بوم شناسی) عرصه‌های منابع طبیعی کشور را تهدید و حیات طبیعی و زیست در این مناطق را با چالش روبرو می‌کند.

وی یادآور شد: براساس برآورد‌های کارشناسی و گزارش‌های اعلام شده از سوی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری سالانه ۲ میلیارد تُن معادل ۱۵.۵ تن در هر هکتار از خاک کشور فرسایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: براساس آمار ارائه شده از سوی امور بررسی‌های برنامه عمران سازمان ملل هزینه فرسایش خاک در ایران معادل ۱۴ درصد درآمد ناخالص ملی برآورد شده است.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: همچنین طبق اندازه گیری‌های انجام شده از مخازن سد‌ها میزان رسوب ورودی به مخازن سد‌ها ۳۵۶ میلیون مترمکعب است.

وحید اضافه کرد: حجم سد‌های کشور بالای ۵۰ میلیارد متر مکعب است که رسوب موجب از دست رفتن سلانه حدود ۷۴ صدم درصد از حجم مخازن سد‌های کشور می‌شود.

وی درباره پدیده خشکسالی نیز بیان کرد: پدیده خشکسالی با دوره‌های طولانی مدت مناطق وسیعی از کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد که این موضوع در کنار خشکی ذاتی حاکم بر گستره زیادی از سرزمین ما، تولید کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی را با مخاطره مواجه کرده است.

وی درباره تخریب مراتع نیز گفت: نتایج آخرین بررسی‌های انجام شده نقشه پوشش گیاهی نشان می‌دهد که در حدود ۶۶.۲ درصد از مراتع کشور معادل ۵۶ میلیون هکتار جزو مراتع کم تراکم، ۲۵.۳ درصد معادل ۲۱ میلیون و ۴۱۹ هزار هکتار جزء مراتع نیمه متراکم و ۸.۵ درصد از مراتع کشور معادل هفت میلیون و ۱۸۱ هزار هکتار جز مراتع متراکم هستند.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از اجرای طرح تحول احیاء پوشش گیاهی و تولید علوفه مراتع خبر داد و افزود: این طرح در سطح ۵۰ میلیون هکتار مراتع کشور اجرایی می‌شود.

وحید، اهداف اجرای این طرح را توانمندسازی و بهبود معیشت بهره برداران مرتع و جوامع بومی، بهبود شاخص‌ها و کارکرد‌های مراتع در مدت اجرای طرح شامل افزایش تولید علوفه، استحصال آب به میزان یک میلیارد و ۴۳۷ میلیون مترمکعب، حفظ خاک و کاهش فرسایش به میزان ۲۶۳ میلیون تن در مدت اجرای طرح، ارتقای بهره وری با استفاده از ظرفیت و پتانسیل‌های بالقوه اکوسیستم‌های مرتعی دانست.

وی اظهار داشت: مجموع هزینه‌های اجرای طرح در مدت پنج سال برابر ۱۵ هزار میلیارد تومان است که درآمد حاصل با در نظر گرفتن هزینه‌های مربوط به تولید علوفه، ذخیره آب و جلوگیری از فرسایش خاک حدود ۲۲ برابر می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
آخرین اخبار پربازدیدها چند رسانه ای عکس
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->