تصادف در جاده مشهد- تربت حیدریه ۶ مصدوم برجای گذاشت (جمعه ۱۸ آبان ۱۴۰۳) مرگ فجیع جوان ۲۳ ساله بر اثر متلاشی‌شدن خودرو ۲۰۷ (۱۸ آبان ۱۴۰۳) آتش‌سوزی منزل مسکونی در خیابان مشکینی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تلاش مجلس برای ارتقای معیشت بازنشستگان و تامین امنیت شغلی کارگران فرمول دقیق متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین‌اجتماعی چگونه محاسبه می‌شود؟ آتش‌سوزی یک واحد تجاری در خیابان شریعتی مشهد تصادف دو دستگاه پراید در سبزوار چهار مصدوم بر جای گذاشت (۱۸ آبان ۱۴۰۳) ماندگاری توده هوای سرد در خراسان‌رضوی اسامی جدید محصولات بهداشتی غیرمجاز اعلام شد + عکس جان باختن راننده جوان در سانحه رانندگی بلوار توس مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) کشف بیش از ۳۷ کیلوگرم مواد افیونی در شهرک سیدی مشهد (۱۸ آبان ۱۴۰۳) انفجار گاز در حسینیه ارشاد همدان (۱۸ آبان ۱۴۰۳) تصادف در صالح آباد خراسان رضوی پنج مصدوم برجای گذاشت حریق یک کارخانه در شهرک علم و فناوری مشهد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) نزاع دسته جمعی در کاشمر یک کشته و سه مجروح برجا گذاشت (۱۷ آبان ۱۴۰۳) اصلاحیه دفترچه راهنمای ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد و دکتری سال ۱۴۰۴ منتشر شد سالمندان را ارج بنهیم که این ره که می رویم به ترکستان است درباره وعده‌های غذایی متعادل و باکیفیت | تغذیه سالم، انسان سالم و زمین سالم داروهایی که جانتان را می گیرد اهدای ۵۰ سری جهیزیه به زوج‌های دارای معلولیت در مشهد مصرف کدام مکمل‌ها به پیشگیری از سرطان کمک می‌کند؟ آزمون وکالت ۱۴۰۳ با استقبال بی‌نظیر ۸۷ هزار داوطلب برگزار شد شال‌پیچ‌های زورگیر در دام پلیس مشهد راز قتل مرد گمشده در رامسر | مقتول را کشتند و در بشکه آتش زدند ۵ روایت از  پرستارانی که  روز‌های سخت را صبورانه تحمل می‌کنند | سفیران مهر و ایثار پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه ۱۷ آبان ۱۴۰۳) | تداوم هوای سرد تا اوایل هفته آینده رمزگشایی از صد‌ها پرونده سرقت با یک موتور سیکلت خبر خوب وزیر علوم برای داوطلبان کنکور سراسری (۱۷ آبان ۱۴۰۳) والدین دختر رزمی‌کار که در یک باشگاه غیرمجاز در مشهد به قتل رسیده بود، از خونخواهی گذشتند + عکس خراسان رضوی در انتظار جمعه بارانی | بارش‌ها تا شنبه ادامه دارد (۱۷ آبان ۱۴۰۳) رونمایی از تولید داروی ایرانی که عمر بیماران سرطانی را افزایش می‌دهد
سرخط خبرها

وضعیت ۴۱۰ دشت در ایران ممنوعه و بحرانی است

  • کد خبر: ۱۶۲۴۹۴
  • ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۶
وضعیت ۴۱۰ دشت در ایران ممنوعه و بحرانی است
معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور گفت: کشور ایران دارای ۶۰۹ دشت است که ۴۱۰ مورد هم اینک در جمع دشت‌های ممنوعه و بحرانی قرار گرفته و این روند نگران کننده به دلیل برداشت های بی رویه از سفره های زیرزمینی و بروز خشکسالی های اخیر همچنان رو به رشد است.

به گزارش شهرآرانیوز، حسن وحید بیان کرد: بیلان (تراز) منفی و کسری بیش از ۱۴۰ میلیارد مترمکعب در آبخوان‌ها با نرخ فرونشست ۱۲ تا ۳۰ سانتیمتری سطح آبخوان‌های کشور وضعیت نگران کننده‌ای را به وجود آورده است که ادامه این روند تعادل اکولوژی (بوم شناسی) عرصه‌های منابع طبیعی کشور را تهدید و حیات طبیعی و زیست در این مناطق را با چالش روبرو می‌کند.

وی یادآور شد: براساس برآورد‌های کارشناسی و گزارش‌های اعلام شده از سوی پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری سالانه ۲ میلیارد تُن معادل ۱۵.۵ تن در هر هکتار از خاک کشور فرسایش می‌یابد.

وی اضافه کرد: براساس آمار ارائه شده از سوی امور بررسی‌های برنامه عمران سازمان ملل هزینه فرسایش خاک در ایران معادل ۱۴ درصد درآمد ناخالص ملی برآورد شده است.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور ادامه داد: همچنین طبق اندازه گیری‌های انجام شده از مخازن سد‌ها میزان رسوب ورودی به مخازن سد‌ها ۳۵۶ میلیون مترمکعب است.

وحید اضافه کرد: حجم سد‌های کشور بالای ۵۰ میلیارد متر مکعب است که رسوب موجب از دست رفتن سلانه حدود ۷۴ صدم درصد از حجم مخازن سد‌های کشور می‌شود.

وی درباره پدیده خشکسالی نیز بیان کرد: پدیده خشکسالی با دوره‌های طولانی مدت مناطق وسیعی از کشور را تحت تاثیر قرار می‌دهد که این موضوع در کنار خشکی ذاتی حاکم بر گستره زیادی از سرزمین ما، تولید کشاورزی و عرصه‌های منابع طبیعی را با مخاطره مواجه کرده است.

وی درباره تخریب مراتع نیز گفت: نتایج آخرین بررسی‌های انجام شده نقشه پوشش گیاهی نشان می‌دهد که در حدود ۶۶.۲ درصد از مراتع کشور معادل ۵۶ میلیون هکتار جزو مراتع کم تراکم، ۲۵.۳ درصد معادل ۲۱ میلیون و ۴۱۹ هزار هکتار جزء مراتع نیمه متراکم و ۸.۵ درصد از مراتع کشور معادل هفت میلیون و ۱۸۱ هزار هکتار جز مراتع متراکم هستند.

معاون امور مراتع سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور از اجرای طرح تحول احیاء پوشش گیاهی و تولید علوفه مراتع خبر داد و افزود: این طرح در سطح ۵۰ میلیون هکتار مراتع کشور اجرایی می‌شود.

وحید، اهداف اجرای این طرح را توانمندسازی و بهبود معیشت بهره برداران مرتع و جوامع بومی، بهبود شاخص‌ها و کارکرد‌های مراتع در مدت اجرای طرح شامل افزایش تولید علوفه، استحصال آب به میزان یک میلیارد و ۴۳۷ میلیون مترمکعب، حفظ خاک و کاهش فرسایش به میزان ۲۶۳ میلیون تن در مدت اجرای طرح، ارتقای بهره وری با استفاده از ظرفیت و پتانسیل‌های بالقوه اکوسیستم‌های مرتعی دانست.

وی اظهار داشت: مجموع هزینه‌های اجرای طرح در مدت پنج سال برابر ۱۵ هزار میلیارد تومان است که درآمد حاصل با در نظر گرفتن هزینه‌های مربوط به تولید علوفه، ذخیره آب و جلوگیری از فرسایش خاک حدود ۲۲ برابر می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->