پوتین: آینده به کشور‌های در حال رشد تعلق دارد نتانیاهو قبل از سفر به آمریکا یاوه گویی کرد عراقچی: حمله اسرائیل و آمریکا به ایران نقض آشکار منشور ملل متحد است جزئیاتی جدید از حادثه دریایی در سواحل الحدیده یمن (۱۵ تیر ۱۴۰۴) یک نظامی صهیونیست پس از مشارکت در جنگ لبنان و غزه خودکشی کرد رهبر انصارالله: اسلام امام حسین (ع) بنیانگذار صلح است نه سازش رئیس جمهور برزیل از عراقچی در ریودوژانیرو استقبال کرد عنصر وابسته به موساد در همدان دستگیر شد پوتین: روسیه و آمریکا مدت‌هاست که روابط منحصربه فرد و خوبی داشته‌اند سخنگوی سپاه: قطعا دشمن نگران پاسخ ویرانگر ایران در صورت هرگونه جنگ جدید است حمله مسلحانه به یک کشتی در جنوب‌غربی الحدیده یمن هند: روابط راهبردی با روسیه مثال‌زدنی و استوار است گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و فرانسه درباره تحولات منطقه و روابط کنسولی تداوم حملات در غزه چندین شهید و زخمی برجای گذاشت نخست‌وزیر لبنان: ثبات در کشور فقط با عقب‌نشینی کامل اسرائیل و توقف تجاوزات آن محقق می‌شود واکنش محسن رضایی به حضور رهبری در عزاداری شب عاشورا | ستون این خانه محکم و استوار است غزه از ابتدای جنگ تاکنون ۵۷ هزار و ۴۱۸ شهید داشته است پارلمان آلمان: اقدامات اسرائیل و آمریکا علیه ایران غیرقانونی بود نتانیاهو: بدون خلع سلاح غزه به جنگ پایان نخواهیم داد وزیر امور خارجه چین: بمباران تاسیسات هسته‌ای ایران یک بدعت خطرناک است وزیر خارجه پاکستان: ما در کنار ایران هستیم سفارت سوئیس در تهران بازگشایی شد یک رسانه صهیونیستی اعتراف کرد: ساختمان وزارت جنگ اسرائیل با موشک‌های ایرانی هدف قرار گرفته است روایت آیت الله علم الهدی از نقش امام حسین(ع) در بیداری تاریخی امت | نماز ظهر عاشورا، نماد ایمان در اوج نبرد زلنسکی: اوکراین و آمریکا درباره توسعه پهپادی توافق کردند اتاق عملیات مشترک مقاومت باند یاسر ابوشباب را خائن دانست واکنش رئیس سازمان انرژی اتمی به حضور رهبر انقلاب در حسینیه امام خمینی(ره)
سرخط خبرها

رأی الیوم: سوریه پس از ایستادگی اسطوره‌ای، پیروز شد

  • کد خبر: ۱۶۲۷۵۳
  • ۱۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۳:۲۱
رأی الیوم: سوریه پس از ایستادگی اسطوره‌ای، پیروز شد
تحلیلگر برجسته مسائل سیاسی در جهان عرب در واکنش به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، تأکید کرد که دمشق بالاخره پیروز شد و کشورهای عربی در برابر سوریه زانو زدند.

به گزارش شهرآرانیوز، وزرای خارجه عضو اتحادیه عرب امروز یکشنبه با هدف رفع تعلیق عضویت سوریه در این سازمان، در قاهره برگزار شد و  اعضای این اتحادیه موفقت خود را با بازگشت سوریه اعلام کردند.

عبدالباری عطوان تحلیلگر برجسته مسائل سیاسی در جهان عرب، با انتشار یادداشتی در روزنامه الکترونیکی «رأی الیوم»، به این مسئله پرداخت و نوشت، ایستادگی اسطوره‌ای سوریه که ۱۲ سال به طول انجامیده است، به پیروزی تاریخی منجر شد؛ به نحوی که این کشور بدون هیچ شرطی، به اتحادیه عرب بازگشت.

در این یادداشت آمده است، بازگشت سوریه، یک شکست سنگین برای آمریکاست که به شدت مخالف این مسئله بود و به هر نحوی در این مسیر، مانع‌تراشی می‌کند، ولی هیچ کشور عربی با آمریکا همراهی نکرد و این مسئله، نشانگر کاهش نفوذ  واشنگتن در منطقه خاورمیانه است. البته سوریه هم هیچ اهمیتی برای بازگشت به اتحادیه قائل نبود و واکنشی به این مسئله نداشت.

بر اساس این یادداشت، سوریه در سال ۲۰۱۳ از اتحادیه عرب اخراج شد، ولی امروز پیش از برگزاری نشست ریاض، مجددا به این اتحادیه باز می‌گردد. علت این مسئله، تغییر راهبرد سران سعودی است که ناشی از توافق با جمهوری اسلامی ایران بود و به همگرایی با سوریه روی آورد. مشخص نیست که بشار اسد در نشست بعدی اتحادیه عرب در ریاض شرکت خواهد کرد یا خیر، ولی در صورت شرکت، ستاره بلامنازع آن خواهد بود.

عطوان با اشاره به اینکه مقاومت ارتش سوریه در میادین جنگ، باعث بازگشت این کشور به اتحادیه عرب شد، در ادامه نوشت، ملت سوریه هم مشکلات بسیاری را تحمل کرد تا بتواند توطئه آمریکا و رژیم صهیونیستی برای تجزیه سوریه را خنثی کنند. نظام رسمی عربی که صدرها میلیارد دلار هزینه کرد تا سوریه را به زانو درآورند، پرچم سفید نشان داد و در برابر این کشور تسلیم شد.

بر اساس این گزارش، ما در مرحله تغییر فراگیری قرار داریم که حاکم بر جهان است و مهمترین مؤلفه آن، کاهش نفوذ آمریکا و اروپا است و جهان چند قطبی به رهبری روسیه و چین در حال شکل‌گیری است. لذا طبیعی است که جهان عرب هم از این تغییرات، به دور نباشد. سران سعودی هم برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب وارد عمل شدند؛ اقدامی که باعث ترسیم نقشه جدید منطقه خواهد شد که مهمترین عنوان آن، احیای ائتلاف مصر، عربستان، عراق و سوریه و تحکیم روابط با ایران خواهد بود.

بنا بر این گزارش، رژیم صهیونیستی بزرگترین بازنده «بیداری عربی» است که باعث خواهد شد فتنه مذهبی از بین برود، بار دیگر به مسئله فلسطین توجه شود و تمامی توافقات سازش با صهیونیستها هم لغو خواهد شد. به هر حال استقبال از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب، به تنهایی کافی نیست، بلکه باید اقدامات جدی انجام داد، سوریه بازسازی شود و مشکلات مردم این کشور هم کاهش یابد.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->