روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام قطعنامه پیشنهادی تروئیکای اروپایی علیه ایران در شورای حکام تصویب شد حجت‌الاسلام والمسلمین اسماعیل شوشتری، وزیر اسبق دادگستری درگذشت واکنش عراقچی به حادثه تروریستی پاکستان روسیه: قطعنامه ضدایرانی تروئیکا در شورای حکام از حمایت چشمگیری برخوردار نیست بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام مسعود پزشکیان در پایان سفر به سیستان و بلوچستان چه گفت؟ پزشکیان در پایان سفر سیستان و بلوچستان: راه‌های گذشته به نتایج جدید منتهی نمی‌شود ویدئو| روایت خبرنگار المیادین از دیدار با عراقچی ویدئو| لحظه عجیب اصابت موشک‌های قاره‌پیمای روسی به کارخانه تسلیحاتی اوکراین عراقچی: تصویب قطعنامه علیه ایران با اقدامات متقابل ایران مواجه خواهد شد
سرخط خبرها

آمریکا از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب عصبانی است

  • کد خبر: ۱۶۲۹۵۴
  • ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۹:۲۹
آمریکا از بازگشت سوریه به اتحادیه عرب عصبانی است
یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در حالیکه واشنگتن از عادی سازی روابط سوریه با کشورهای عربی و منطقه، ناتوان بوده، با ابراز خشم کاخ سفید از این روند، اعلام کرد به رغم ورود مجدد سوریه به اتحادیه عرب، به اجرای تحریم‌های یکجانبه علیه سوریه ادامه خواهد داد.

به گزارش شهرآرانیوز، یک سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: ما معتقدیم که سوریه در حال حاضر مستحق پذیرش مجدد در اتحادیه عرب نیست. تحریم‌های ما همچنان به قوت خود ادامه دارد.

روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال درباره این تصمیم واشنگتن نوشت: تصمیم برای پذیرش مجدد سوریه در اتحادیه عرب، نشان دهنده بی اعتنایی به منافع آمریکا در منطقه است و نشان می دهد که کشورهای [آسیای غربی] سیاست های مستقل از نگرانی های غربی را در پیش گرفته اند.

روزنامه نیویورک تایمز نیز نوشت: عجله اعراب برای استقبال از دمشق در جمع خود، به رغم مخالفت‌های علنی آمریکا اتفاق افتاد. تلاش‌های آمریکا برای برکنار کردن بشار اسد و جایگزینی او با یک دولت (به اصطلاح) فراگیر و دموکراتیک به جایی نرسید و مقامات آمریکایی در حاشیه قرار گرفته اند.

نیویورک تایمز ادامه داد که واشنگتن با درک اینکه نمی تواند عادی سازی روابط کشورهای عربی با سوریه را متوقف کند، از متحدان عرب خود خواسته است که خواهان کاهش حضور نظامی ایران در سوریه باشند تا به این شکل از دمشق برای عادی سازی روابط بهایی دریافت کنند.

"جورجیو کافیرو" مدیر اجرایی موسسه تحلیل وضعیت خلیج فارس مستقر در واشنگتن دی سی و تحلیلگر و محقق آمریکایی در حوزه خاورمیانه و آفریقا در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا در نیویورک درباره رفتار آمریکا در قبال سوریه گفت: ایالات متحده آمریکا می خواهد بازیگران منطقه ای دولت سوریه را منزوی کنند و با اسد مانند یک رهبر غیرقانونی رفتار کنند. اگرچه واشنگتن اساساً با این واقعیت کنار آمده است که رئیس جمهور سوریه در آستانه سقوط از قدرت نیست و احتمالاً به این زودی ها تغییر نخواهد کرد، اما می خواهد از ادغام مجدد دمشق در حوزه دیپلماتیک منطقه عربی جلوگیری کند.

این تحلیلگر آمریکایی افزود: آمریکا و اسرائیل نمی خواهند شاهد قدرت گرفتن مجدد سوریه تحت حاکمیت بشار اسد مانند دوران پیش از درگیری در سال ۲۰۱۱ باشند و این کشور دوباره به یک بازیگر قوی منطقه ای تبدیل شود. بنابراین، واشنگتن از اهرم مالی و قدرت تحریم ها برای بازدارندگی کشورهای عربی مانند امارات از سرمایه گذاری و تجارت با سوریه استفاده می کنند.سوریه ضعیف شده است و اقتصاد این کشور در وضعیت وحشتناکی قرار دارد، و به نظر من سیاست های آمریکا برای جلوگیری از تغییر هر یک از این واقعیت ها طراحی شده است. با این حال، تعداد فزاینده ای از کشورهای عربی چنین اعتقادی ندارند که اتخاذ رویکرد مشابه « کره شمالی» برای سوریه نتیجه مثبتی برای منطقه خواهد داشت و بنابراین، سؤالات در مورد دولت سوریه احتمالاً منبع تنش میان آمریکا و برخی از متحدان و شرکای عرب آمریکا مانند امارات، عربستان سعودی، بحرین، عمان، اردن و مصر خواهد بود

وزرای خارجه کشورهای عربی ۱۷ ردیبهشت ماه (هفتم ماه می جاری) در نشست فوق العاده خود با بازگرداندن سوریه به اتحادیه عرب موافقت کردند. «جمال رشدی» سخنگوی رسمی دبیرکل اتحادیه عرب گفت که اتحادیه عرب تصمیم گرفت سوریه را به کرسی خود در اتحادیه عرب بازگرداند.

شورای اتحادیه کشورهای عربی در بیانیه پایانی خود از سرگیری مشارکت هیات‌های دولت سوریه در جلسات این اتحادیه پس از گذشت ۱۲ سال از تعلیق عضویت دمشق را تایید و اعلام کرد: تصمیم گرفته شد که شرکت هیات‌های دولت جمهوری عربی سوریه در جلسات شورای اتحادیه عرب و همه سازمان‌ها و موسسات وابسته به آن از سر گرفته شود و این تصمیم از ۷ می اجرایی است.

اتحادیه عرب در نوامبر ۲۰۱۱ و با آغاز بحران این کشور در اقدامی اشتباه عضویت دمشق را در این اتحادیه به حالت تعلیق درآورده و از همان زمان تحریم های سیاسی و اقتصادی علیه این کشور عضو جبهه مقاومت اسلامی ضدصهیونیستی وضع کرده بود.

شورای اتحادیه عرب در سطح وزرای خارجه روز گذشته در نشست خود در شهر قاهره تصمیم شماره «۸۹۱۴» را تایید و اعلام کرد که از این پس حضور هیات‌های دولت سوریه در جلسات اتحادیه عرب و تمامی سازمان‌ها و نهادهای وابسته به آن ازسرگرفته شود.

تارنمای آمریکایی بلومبرگ نیز نوشت: تصمیم اتحادیه عرب در نادیده گرفتن ملاحظات واشنگتن و بازگرداندن سوریه به این اتحادیه، نشان دهنده کاهش نفوذ آمریکا در منطقه است.

بلومبرگ افزود: متتحدان آمریکا تمایل زیادی دارند تا مسیر سیاسی خود را شکل دهند و روابط راهبردی قوی با مخالفان واشنگتن ایجاد کنند. وزارت امور خارجه آمریکا اعلام کرد که واشنگتن می‌داند که شرکایش به دنبال تماس مستقیم با رئیس‌جمهوری سوریه برای اعمال فشار بیشتر جهت حل بحران این کشور هستند.

بلومبرگ اضافه کرد: آنچه اتفاق افتاد ( بازگشت سوریه به اتحادیه عرب) ممکن است یک پیروزی برای ایران و روسیه باشد که از «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه حمایت نظامی کرده‌اند اما این کشور برای ترمیم روابط دیپلماتیک به کمک منطقه‌ای نیاز دارد که در نهایت به بازسازی خود کمک کند که در اثر جنگ از هم پاشیده شده و میلیون‌ها نفر آواره در پی داشته است.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->