هشدار هواشناسی درباره آلودگی هوای مشهد در روز‌های دوشنبه و سه‌شنبه (۳ و ۴ دی ۱۴۰۳) سهم مردم از هزینه‌های درمان بین ۳۰ تا ۵۰ درصد است | بدهی ۹۴ هزار میلیارد تومانی وزارت بهداشت زن معتاد مدعی شد: قابله نوزادم را بعد زایمان دزدید «فاطمه» و «زهرا» پرتعدادترین نام دختران در ایران در حادثه سقوط هواپیما گردشگری در برزیل ۹ نفر کشته شدند+تصویر نابینایی ۹ نفر در بیمارستان چشم‌پزشکی نگاه| سه نفر از کادر درمان تعلیق شدند نشست «نقش قانون عفاف و حجاب در پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی» در مشهد برگزار شد حجاب یک مسئله تمدنی و وجه تمایز ما با دنیای غرب است روماتیسم مفصلی ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش می‌دهد معاون دادستان مرکز خراسان رضوی: بیش از ۵۰ درصد طلاق‌ها ناشی از بی‌حجابی و بی‌بندوباری است ۱۵۰ دستگاه تلفن همراه سرقتی در مشهد کشف شد (۲ دی ۱۴۰۳) حق حبس در نکاح چیست و چه آثاری دارد؟ اصول رانندگی در زمان یخبندان و لغزندگی جاده | لغزندگی و رانندگی سقوط مرگبار بالگرد آمبولانس در ترکیه + فیلم عذرخواهی رئیس سازمان نظام پزشکی درخصوص حادثه نابیناشدن ۹ نفر در بیمارستانی در تهران تعداد پشت‌نوبتی‌های جهیزیه به صفر خواهد رسید مدارس کردستان فردا (۳ دی ۱۴۰۳) حضوری است آسیب‌دیدگان اجتماعی بیمه سلامت می‌شوند سالمندشدن جمعیت چه مشکلاتی به دنبال دارد؟ آیا خیار‌های توخالی برای خوردن بی‌خطر هستند؟ کمبود مدرسه در خیابان شهید آرمون مشهد و اطراف آن همچنان پابرجاست | روزنه‌های امید برای حل مشکل کمبود مدرسه هشدار سطح نارنجی سازمان هواشناسی برای مشهد و ۸ کلانشهر دیگر (۲ دی ۱۴۰۳) چگونه از کلاهبرداری‌ در خرید و فروش طلای آنلاین جلوگیری کنیم؟ رئیس‌کل دادگستری خراسان رضوی: مشکلات و تنگنا‌های موجود باید با کار جهادی و تلاش مضاعف رفع شود انجام ۷ هزار تست HIV و شناسایی هفت مورد جدید در مشهد ۵۲ درصد سالمندان را زنان تشکیل می‌دهند توجه وزارت ورزش به قاچاق مکمل‌ هشدار پلیس فتا درخصوص برخورد با سازندگان ویدئو‌های چالشی اینستاگرامی ۳۸ درصد فرهنگیان نیازمند مسکن هستند نزاع مرگبار در دورهمی خانوادگی + عکس وزیر آموزش و پرورش: امتحانات نهایی به هیچ وجه تعطیل نخواهد شد  ۹۶ درصد افراد در گروه سنی ۱۰ تا ۴۹ سال باسواد هستند
سرخط خبرها

هزار و ۶۰۰ پروانه طبابت غیر فعال در مشهد

  • کد خبر: ۱۶۳۱۴۵
  • ۱۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۲۱:۱۸
هزار و ۶۰۰ پروانه طبابت غیر فعال در مشهد
معاون فنی، نظارت و آموزش سازمان نظام پزشکی مشهد گفت:در حال حاضر در مشهد از حدود ۵ هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی تنها ۲۵۰۰ نفر پروانه طبابت دریافت کرده اند و تنها ۹۰۰ نفر ازآن‌ها مطب دارند.

به گزارش شهرآرانیوز، بیتا میرزایی در گفتگو با شهرآرانیوز گفت:امروز شاهدیم که آورده مالی فعالیت در حوزه سلامت به ویژه در سال‌های اخیر به قدری ناچیز است که بسیاری از پزشکان ما عطای طبابت را به لقای آن می‌بخشند؛ در حال حاضر در مشهد از حدود ۵ هزار و ۵۰۰ پزشک عمومی تنها ۲۵۰۰ نفر پروانه طبابت دریافت کرده اند و تنها ۹۰۰ نفر ازآن‌ها مطب دارند؛ و این فاجعه است.

وی با انتقاد از درمان محوری نظام سلامت در کشور گفت: تا زمانی که سلامت‌زایی اولویت ما نباشد، تا زمانی که عمده منابع ما در حوزه‌های علمی، فرهنگی و اقتصادی بر روی پیشگیری متمرکز نباشد؛ نظام سلامت موفق نبوده و نخواهد بود.

وی با اشاره به هزینه بر بودن تمرکز بر درمان به جای پیشگیری گفت: طبق اصول قانون اساسی دولت موظف است هزینه‌های سلامت را از طریق پوشش همگانی بیمه‌ها متقبل شده تا شهروندان کمترین هزینه را برای سلامت خود پرداخت کنند، اما عدم توجه به حوزه بهداشت و پیشگیری در کنار عوامل متعدد دیگر باعث شده هزینه‌های تامین سلامت روی محور درمان چنان سنگین باشد که در کنار شانه خالی کردن بیمه‌ها از پذیرش مسئولیت پرداخت هزینه‌های واقعی، پرداختی هزینه‌ها از جیب مردم افزایش یابد.

میرزائی بیان کرد: هر چه قدر سهم مردم در پرداخت هزینه‌ها افزایش یابد به همان نسبت کنترل نظام سلامت بر روی فرمان پیشگیری و سلامت‌زایی سخت‌تر می‌شود؛ زیرا مثلث بیمه‌ها، مردم و ارائه دهندگان خدمات سلامت در وضعیتی ناپایدار قرار خواهد گرفت و با چالش‌های متعددی مواجه خواهد شد.

او ادامه داد:به این ترتیب است که ما با بیمارانی مواجه خواهیم شد که برای خطوط آخر درمان مراجعه کرده اند در حالی که با تمرکز بر غربالگری و پیشگیری و تشخیص زودهنگام می‌توان از صرف این هزینه‌های گزاف جلوگیری کرد.

وی ارائه خدمات با کیفیت در حوزه سلامت را منوط به تامین اقتصادی ارائه کننده خدمت دانست و گفت: ارائه دهندگان خدمات باید با توجه به بهای تمام شده به انضمام یک سود منطقی به ارائه خدمت بپردازند.

متاسفانه نظام سلامت ما علاوه بر مشکل درمان محوری در تامین هزینه‌های مالی ارائه کنندگان خدمات سلامت نیز دچار مشکل است.

معاون فنی و نظارت نظام پزشکی مشهد گفت:هر ساله تعرفه‌های دستوری از سوی بیمه‌ها و بدون در نظر گرفتن هزینه تمام شده شامل هزینه‌های پرسنلی، هزینه‌های مرتبط با تامین مکان ارائه خدمات، تجهیزات، دستگاه‌ها و‌دارو‌های ضروری و ... اعلام شده و پس از ابلاغ دولت مبنا قرار می‌گیرد.

میرزائی بیان کرد: عدم همخوانی این تعرفه‌ها با هزینه‌ها، عملا بسیاری از پزشکان و مراکز ارائه خدمات سلامت را به مرز ورشکستگی رسانده است.

وی همچنین توجه به طب جامع نگر را اساس و پایه برنامه ریزی در یک نظام سلامت پیشرفته خواند و بیان کرد: بعنوان مثال کشور ما در سال‌های آتی با بحران سالمندی روبرو خواهد شد. این در حالی است که نظام سلامت در حوزه طب سالمندی و ارائه خدمات لازم به این گروه گام‌های عملی اولیه را نیز برنداشته است.

وی در پایان یادآور شد: اساس برنامه ریزی در یک نظام سلامت جامع نگر و متمرکز بر بهداشت عمومی توجه به کل جامعه در گروه‌ها و سنین مختلف با تمرکز ویژه بر گروه‌های کودکان و سالمندان است.

برای برنامه ریزی در حوزه سلامت کودکان توجه به پیشگیری از طریق روشهایی، چون واکسیناسیون و ارائه آموزش و فرهنگ سازی تاثیرگذارتر خواهد بود و در حوزه سالمندان تمرکز بر غربالگری‌ها و مراقبت‌های مستمر حائز اهمیت است؛ متاسفانه در هر دو حوزه دچار ضعف راهبردی و اجرایی هستیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->