به گزارش شهرآرانیوز، دکتر محمد احمدیان امروز، ۲۱ اردیبهشت ماه، در نشست مشاورین امور بانوان و خانواده فرمانداریها و دستگاههای اجرایی استان که در محل استانداری خراسان رضوی برگزار شد، اظهار کرد: دانشگاه و نماینده رسمی دانشگاه در شهرستان که شبکه بهداشت و درمان و مراکز بهداشت هستند، باید افراد واجد شرایط ازدواج و فرزندآوری را شناسایی کنند.
وی افزود: جوانان یعنی از ۱۸ تا ۳۰ سال و میانسالان از ۳۰ تا ۶۰ سال مخاطب اصلی ما هستند که باید شناسایی شوند، بنابراین فراخوان زده و از سازمانها درخواست میکنیم که این افراد را به ما ارجاع دهند. ما کلاسهای آموزش هنگام ازدواج نیز برگزار میکنیم. عمده مشکل شهرستانها اختیاری بودن مراجعه به واحدهای بهداشتی است. سواد سلامت جامعه ما خوب است، اما هنوز به جایی که باید نرسیده و بسیاری به مراکز ما مراجعه نمیکنند در حالی که اگر مراجعه کنند میتوانیم برنامههای مشاوره فرزندآوری را اجرا کنیم. باید زمینه مراجعه گروههای هدف به پایگاههای ما فراهم شود.
احمدیان بیان کرد: فردی که به مراکز ما مراجعه میکند اگر مجرد و در سن ازدواج باشد کاندیدای برنامههای ازدواج آسان میشود. اگر متاهل و فاقد فرزند باشد و تمایلی به فرزندآوری نداشته باشد به وی مشاوره فرزندآوری میدهیم و معایب بیفرزندی و تکفرزندی را بیان میکنیم. براساس آمایش سال ۱۳۹۵ بالغ بر ۱۷ تا ۲۰ درصد جمعیت استان نابارور بودند که خودشان خبر ندارند. در این مراقبت افراد نابارور شناسایی میشوند و اگر نابارور بودند در درمان به آنها کمک میشود.
مدیر جوانی جمعیت سلامت خانواده و مدارس دانشگاه علوم پزشکی مشهد ادامه داد: ما مراقبتهای دوران بارداری را نیز انجام میدهیم و از سازمانهای مختلف کمک میگیریم. اگر خانواده از نظر مالی برای تغذیه مشکل دارد باید سبد حمایتی دریافت کند. مراقبت کودک تا ۵ سال را به صورت رایگان انجام میدهیم.
وی خاطرنشان کرد: دانشگاه در زمینه مرخصی زایمان، نوبت کاری برای بانوانی که که نوبت کاری و شیفت شب دارند، تامین مهد کودک و دورکاری نظارت دارد. سامانه ۱۹۰ وزارت بهداشت آماده شنیدن شکایتها در این زمینه است که ظرف ۷۲ ساعت پیگیری میشود. هر سازمانی موظف است اتاقی برای سهولت شیردهی و تعویض نوزاد داشته باشد. اکثر سازمانهای ما یا در محل سازمان مهد کودک ایجاد کردند یا با نزدیکترین مهد کودک قرارداد بستند.