قالیباف: برخی تحقیقات علمی دانشگاه امام حسین (ع) به مرحله تولید رسیده است سخنگوی وزارت امور خارجه: دور دوم گفت‌و‌گو‌های ایران و سه کشور اروپایی، هفته آخر دی ماه برگزار می‌شود تبدیل اتاق‌های اندیشه‌ورزی به سازمان‌های تحقیقاتی و مشاوره‌ای ‎ کمیسیون امنیت ملی مجلس خواستار برکناری ظریف با ورود دیوان عدالت اداری شد محسنی‌ اژه‌ای: نگذارید کار مردم در تعطیلاتی که پیش می‌آید، زمین بماند عارف: ناترازی انرژی، ضربه سنگینی به صنعت می‌زند سیدحسن خمینی: از آسیب‌های جهان امروز این است که دین را شُل می‌گیریم ویدئو| گردش شبانه و قهوه نوشی وزیر خارجه ترکیه و ابومحمد الجولانی در دمشق بازگشایی سفارت عربستان در افغانستان (۲ دی ۱۴۰۳) توزیع برخی مواد غذایی در پروازهای داخلی و خارجی ممنوع شد نتانیاهو علیه انصارالله یمن یاوه‌گویی کرد ویدئو| محمد الجولانی با کت و شلوار و کراوات با وزیر خارجه ترکیه دیدار کرد وزارت خارجه اتهامات دادگستری آمریکا علیه تبعه کشورمان را رد کرد ابراز امیدواری مشاور امنیت ملی آمریکا برای توافق ترامپ با ایران جزئیات سرنگونی جنگنده آمریکایی توسط انصارالله یمن (۲ دی ۱۴۰۳) عراقچی: رژیم صهیونیستی علیرغم همه جنایات و تجاوزات خود نتوانسته به اهداف شیطانی خود دست یابد دیدار و گفتگوی وزیر خارجه ترکیه با الجولانی در دمشق قتل یک راننده روس در ایران | بیانیه سفارت مسکو در تهران پیش‌بینی راه‌حل مشکل ناترازی کشور در برنامه هفتم توسعه آیت‌الله علم‌الهدی: حضرت فاطمه (س)، بنیان‌گذار جریان مقاومت است | شهدای فاطمیون، رهروان صدیق مکتب فاطمی رئیس‌جمهور در مراسم تجلیل از مقام زن شرکت کرد | پزشکیان: حقوق افراد را باید مستقل از جنسیت‌ها حفظ کرد تعیین شروط انتشار دلایل ردصلاحیت داوطلبان انتخابات شوراها در مجلس شورای اسلامی دیدار مداحان اهل بیت (ع) با رهبر معظم انقلاب اسلامی | حضرت آیت الله خامنه ای: ملت ایران هر کسی که مزدوری آمریکا را بکند، لگدمال خواهد کرد| نیروی نیابتی نداریم + فیلم و عکس (۲ دی ۱۴۰۳) قالیباف: ناترازی انرژی در کمیسیون‌های تخصصی بررسی شود | بودجه ۱۴۰۴، اقدامات معیشتی مثبتی خواهد داشت «سکینه سادات پاد»، دستیار رئیس‌جمهور استعفا داد اتاق اندیشه‌ورزی استان خراسان رضوی با حکم استاندار تشکیل شد+معرفی اعضا استاندار خراسان رضوی به دیدار مادر شهید رئیسی رفت حمله هوایی شدید به صنعاء
سرخط خبرها

پیشنهاد واریز درآمد نفت به صندوق توسعه ملی

  • کد خبر: ۱۶۳۸۸۶
  • ۲۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹
پیشنهاد واریز درآمد نفت به صندوق توسعه ملی
رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با اشاره به نقش دولت و مجلس در حکمرانی نوین صندوق توسعه ملی، گفت: ورود همه عواید نفتی به صندوق، وصول مطالبات از دولت‌ها، مشارکت در انواع روش‌های سرمایه‌گذاری، شفافیت و استاندارد‌های نوین حسابرسی و تصویب احکام پشتیبان از صندوق در برنامه هفتم توسعه از جمله مسائلی است که صندوق نیازمند آن بوده و لازم است دولت و مجلس در این زمینه ایفای نقش کنند.

به گزارش شهرآرانیوز، مهدی غضنفری در سومین همایش بین‌المللی صندوق توسعه ملی با موضوع حکمرانی نوین در صندوق توسعه ملی که صبح امروز (یکشنبه، ۲۴ اردیبهشت ماه) با حضور دکتر محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد، گفت: برداشت دولت‌ها از صندوق ۱۰۰ میلیارد دلار بوده، اما این موضوع یک تسهیلات با نرخ سود پایین بوده و شاید به دلیل کمبود درآمد دولت، بازگشت سختی داشته باشد.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی در ادامه با بیان اینکه این صندوق، ۱۵۰ میلیارد دلار دارایی دارد، عنوان کرد: موجودی نقدی ۱۰ میلیارد دلار است، اما دارایی صندوق همان ۱۵۰ میلیارد دلار است. این در حالی است که یکی از پشتیبانان واقعی صندوق توسعه ملی، رئیس جمهور و معاون اول، رئیس مجلس و نمایندگان مجلس هستند تا تسهیلات پرداخت شده به صندوق بازگردانده شود.

وی در ادامه با اشاره به هدف صندوق مبنی بر افزایش جهشی دارایی‌های آن، اظهار کرد: این اهداف از طریق حکمرانی نوین صورت می‌گیرد.

غضنفری با اشاره به تنوع در نحوه سرمایه گذاری در صندوق توسعه ملی در دنیا، گفت: برخی کشور‌ها از طریق سهام، اوراق قرضه با درآمد ثابت و یا املاک و مستغلات اقدام به سرمایه گذاری می‌کنند که ریسک آن کمتر است. برخی کشور‌ها نیز به صورت غیرکالایی و یا کالایی اقدام به سرمایه گذاری می‌کنند.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی اصول سانتیاگو را محوری برای حکمرانی نوین در صندوق توسعه ملی دانست و افزود: جمهوری اسلامی ایران یکی از مؤسسین مجمع بین المللی صندوق‌های ثروت ملی است که هم اکنون با ۴۱ صندوق، دارایی بیش از ۴ هزار میلیارد دلار دارد.

وی با اشاره به اصولی که جمهوری اسلامی ایران نیز آن را پذیرفته است، عنوان کرد: چارچوب‌های صندوق باید به صورت مستحکم بوده و اعداد و ارقام آن نیز باید شفاف باشد لذا برای جلوگیری از هرگونه رانت و یا تعارض منافع، معتقدم که باید هرگونه برداشت و هزینه کرد از سوی دولت برای عموم مردم روشن باشد که دولت سیزدهم کاملا پشتیبان این امر بوده است.

غضنفری در ادامه دارایی‌های صندوق توسعه ملی با صندوق ذخیره ارزی کشور که تحت مدیریت بانک مرکزی است را متفاوت عنوان کرد و افزود: این صندوق با بخش خصوصی کار می‌کند از این رو شفاف‌سازی عملکرد آن ضروری است و صندوق ذخیره ارزی که یک موضوع کاملا دولتی است در اختیار ما نیست و اصول خود را دارد.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی با بیان اینکه طرح توجیهی هر پروژه باید نرخ بازگشت قابل قبولی داشته باشد تا بتواند از اعتبار صندوق توسعه ملی استفاده کند، اظهار داشت: در برنامه هفتم باید مفهوم صندوق توسعه ملی را تغییر دهیم تا حرکت بسیار مؤثرتری در کشور داشته باشیم.

وی در ادامه سرمایه را نباید با ثروت اشتباه گرفت و عنوان کرد: نمی‌توان نفت را فروخت و درآمد حاصل از آن را به عنوان ثروت، هزینه کرد بلکه باید به عنوان سرمایه از آن به عنوان سرمایه گذاری استفاده شود. وام به دولت‌ها نیز به معنای کمک به دولت‌ها نیست یعنی این تسهیلات باید بازگردانده شود.

غضنفری در ادامه سرمایه‌گذاری را نیز با بنگاه‌داری متفاوت دانست و افزود: بنگاه‌داری یک سم است و صندوق توسعه ملی را دچار مشکل می‌کند بلکه باید بنگاه سازی کنیم.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی ادامه داد: در حکمرانی فعلی منابع حاصل از فروش نفت مستقیما به عنوان بودجه استفاده می‌شود درحالی که در حکمرانی نوین معتقدیم عواید حاصل از فروش نفت به عنوان سرمایه بوده و باید به صندوق‌ها داده شود تا سرمایه‌گذاری شده و از محل آن سود کشور و بودجه تأمین شود.  

وی در ادامه با اشاره به حکمرانی فعلی در صندوق توسعه ملی گفت: صندوق توسعه ملی با فرض صندوق ریالی از طریق حسابرسی ریالی اداره شده و منجر به کوچک شدن صندوق می‌شود در حالی که معتقدیم با حکمرانی نوین در این صندوق باید فرض آن را بر صندوق ارزی گذاشت و با حسابرسی ارزی به سمت بزرگ شدن صندوق برویم که ممکن است این موضوع نیازمند قانون باشد.

غضنفری با اشاره به نقش دولت و مجلس در حکمرانی نوین صندوق توسعه ملی، ابراز داشت: ورود همه عواید نفتی به صندوق، وصول مطالبات از دولت‌ها، مشارکت در انواع روش‌های سرمایه گذاری، شفافیت و استاندارد‌های نوین حسابرسی، و تصویب احکام پشتیبان از صندوق در برنامه هفتم توسعه از جمله مسائلی است که صندوق نیازمند آن بوده و لازم است دولت و مجلس در این زمینه ایفای نقش کنند.

رئیس هیئت عامل صندوق توسعه ملی همچنین در پایان با بیان اینکه مذاکرات با دولت در خصوص وصول مطالبات از دولت‌های گذشته نتیجه بخش شده است، گفت: از مجلس نیز می‌خواهیم از طریق احکام برنامه هفتم از شکل گیری صندوق ثروت ملی پشتیبانی کند.  

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->