Google Photos به زودی می‌تواند کیفیت ویدیوهایتان را بهبود دهد ویدئو | سگ رباتیک «بوستون داینامیکس» در لباس خزدار! ویدئو | اضافه‌شدن بچه غول به کلش آو کلنز! رایتل، تنها اپراتوری که سرعت اینترنت ۴G را افزایش داده است مرورگر محبوب Arc بالاخره برای ویندوز هم منتشر شد الگوریتم جدید اینستاگرام به محتواهای دست اول اهمیت می‌دهد هوش مصنوعی آرتروز را ۸ سال زودتر تشخیص می‌دهد | التهاب محرک اصلی آسیب مفصلی در آرتروز گذری بر خدمات ارزنده پروفسور علی اکبر جلالی ملقب به «پدر فناوری اطلاعات ایران» | سرعت به وقت خدمت ویژگی جدید Community Game Help برای پلی‌استیشن ۵ منتشر شد | راهنمای ویدئویی بازی‌ها رباتی که برای یادگیری رفتار انسان فقط به ۲۴ ساعت زمان نیاز دارد! + ویدئو معرفی بازی «مردم پنهان» Hidden Folks (اندروید، IOS) + دانلود نسخۀ جدید ناتینگ فون ۲a رونمایی شد + مشخصات و قیمت سرانجام گوگل پلی می‌تواند دو برنامه را به طور همزمان دانلود کند بسیاری از اپلیکیشن‌های پیش‌فرض در iOS ۱۸ به‌روز می‌شوند سامسونگ اولین گوشی اندرویدی‌اش را ۱۵ سال پیش رونمایی کرد کدام مناطق و محلات مشهد دارای اینترنت فیبر نوری هستند؟ جزئیاتی تازه از قابلیت AI Explorer در ویندوز ۱۱ تریلر نسخه Early Access بازی No Rest for the Wicked اندازه نینتندو سوییچ ۲ احتمالا با نسل قبلش متفاوت باشد ویدئویی از ربات انسان‌نمای S1 که سرعت و دقتی حیرت‌انگیز دارد رئیس جدید پارک علم و فناوری خراسان رضوی منصوب شد
سرخط خبرها

یک‌ماه کار در شیفت شب می‌تواند شانس بارداری در زنان را پایین بیاورد

  • کد خبر: ۱۶۴۵۳۲
  • ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۱۰
یک‌ماه کار در شیفت شب می‌تواند شانس بارداری در زنان را پایین بیاورد
براساس یک مطالعه‌ جدید تنها چهار هفته نوبت کاری در شیفت شب می‌تواند ساعت بیولوژیکی زنان را مختل کند و بر باروری آن‌ها تاثیر منفی بگذارد.

به گزارش شهرآرانیوز - نویسندگان مطالعه‌ای جدید می‌گویند شیفت کاری شب می‌تواند با ریتم شبانه‌روزی بدن، که تغییرات فیزیکی، ذهنی و رفتاری است و به دنبال یک چرخه‌ ۲۴ ساعته در پاسخ به تغییرات نوری انجام می‌شود، تداخل داشته باشد.

این ساعت‌های درونی عملکرد‌ها و فرآیند‌های بیولوژیکی متعددی مانند چرخه خواب، هضم غذا، جریان یافتن هورمون‌ها و تولید مثل را تنظیم می‌کنند و می‌توانند به راحتی با قرار گرفتن فرد در معرض نور نامناسب، مانند قرار گرفتن در معرض نور در هنگام شب، مختل شوند.

ساعت بیولوژیکی اولیه بدن در ناحیه کوچکی در مرکز مغز به نام هیپوتالاموس قرار دارد. این ناحیه با تاثیر بر غده هیپوفیز، که به پایه هیپوتالاموس متصل است، در تنظیم فعالیت تخمدان و افزایش تخمک‌گذاری و به دنبال آن تولید مثل، نقش مهمی ایفا می‌کند.

در این مطالعه شرایط شیفت‌کاری طولانی مدت در موش‌های ماده با تغییر مداوم چرخه‌نور شبیه‌سازی شد. طی چهار هفته، محققان قرار گرفتن در معرض نور را افزایش داده و تاریکی را ۱۰ ساعت به تاخیر انداختند.

آن‌ها دریافتند که این اختلال باعث توقف ترشح هورمون لوتئینی از غده هیپوفیز می‌شود. این هورمون به طور معمول با شروع تخمک‌گذاری مرتبط است و در نتیجه عدم ترشح آن باعث کاهش باروری می‌شود.

مارین سیمونکس (Marine Simonneaux)، محقق ارشد این مطالعه توضیح می‌دهد: کاهش باروری به دلیل تغییر در ارسال سیگنال ساعت شبانه‌روزی به مدار تولید مثل هیپوتالاموس است. به طور خاص، تحقیقات ما نشان می‌دهد که چهار هفته قرار گرفتن در معرض شیفت شب، انتقال اطلاعات نوری از ساعت بیولوژیکی اصلی به نورون‌های کیسپپتین که به عنوان عاملی برای زمان‌بندی افزایش هورمون زرد قبل از تخمک‌گذاری شناخته می‌شوند را مختل می‌کند.

مطالعات گذشته که بر روی موش‌ها و انسان‌ها انجام شده بود، اثرات منفی مختل شدن ریتم شبانه‌روزی بر تولید مثل را نشان داده بود.

محققان موسسه علوم اعصاب سلولی و یکپارچه (INCI) و دانشگاه استراسبورگ پیش از این نشان داده بودند که الگوی‌های مشابه شیفت کاری شب در طول چند هفته منجر به کاهش میزان بارداری در موش‌های ماده می‌شود.

در تحقیقات آینده بررسی خواهد شد که آیا چنین الگو‌هایی سایر ساعت‌های درونی را تغییر می‌دهند یا خیر.

سیمونکس توضیح می‌دهد که درک مکانیسم‌های دقیقی که بوسیله آنها، اختلال در ریتم شبانه‌روزی باعث تغییر در تولید مثل می‌شود، اهمیت دارد و ممکن است راه را برای مداخلات پیشگیرانه و درمانی بالقوه برای کاهش برخی از اثرات منفی شیفت‌کاری طولانی بر باروری زنان هموار کند.

محققان یافته‌های خود را در بیست و پنجمین کنگره اروپایی غدد درون ریز (ECE) در استانبول ترکیه ارائه کردند.

منبع: ایسنا به نقل از اس‌اف

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->