حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند برقراری ۷۲۸۰۰۰ تماس با اورژانس در نوروز توصیه‌های ایمنی برای سیزده بدر | در این مکان‌ها مستقر نشوید تصادف‌های صبح سیزده‌بدر در مشهد؛ ۱۴ مصدوم در دو حادثه رانندگی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) معرفی ۲۲ هزار مرکز غیر بهداشتی به مراجع قضایی ۱۳ فروردین، بهانه‌ای برای آشتی با طبیعت است | مشهد، پرچمدار ترویج فرهنگ احترام به طبیعت باشد جان باختن ۷۴۷ مسافر نوروزی در ۱۸ روز استقرار ۳۹ آمبولانس و موتورلانس در بوستان‌های خراسان‌رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) گذراندن زمان در طبیعت، فواید بسیاری در حفظ سلامت روان دارد تولد نوزاد با وزن حدود ۴کیلو و ۹۰۰ گرم در قوچان  (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) ورود سامانه بارشی جدید از جمعه (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ۱۳ فروردین، از افسانه پوریم تا جشن طبیعت ماهی های قرمز را فردا در رودخانه ها رها نکنید!+ویدئو تردد از تهران به شمال ممنوع شد (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) مقصران سانحه واژگونی اتوبوس کرمان _ مشهد شناسایی شدند ماجرای فرود اضطراری هواپیمای کویتی در فرودگاه زاهدان چه بود؟ ترافیک سنگین در جاده‌های شمال (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) شمار جان‌باختگان ناشی از تصادفات در نوروز ۱۴۰۴، به ۷۰۴ نفر رسید (۱۲ فروردین ۱۴۰۴) پایان گروگان‌گیری پدر آیسان اسلامی بلاگر معروف پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی برای ۱۲ و ۱۳ فروردین ۱۴۰۴ یک کنشگر محیط زیست: مردم در سیزده‌به‌در، جز ردپا چیزی در طبیعت باقی نگذارند آغاز موج بازگشت مسافران نوروزی | احتمال اعمال محدودیت‌های مقطعی در محور‌های شمالی
سرخط خبرها

جمعیت و بحرانی که باقی است!

  • کد خبر: ۱۶۴۸۷۶
  • ۳۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - ۱۳:۲۴
جمعیت و بحرانی که باقی است!
در هفته ملی جمعیت قرار داریم. خوب است بدانیم طبق شاخص‌های جمعیت شناسی، ایران از نظر جمعیتی اصلا وضعیت مطلوبی ندارد.
حسین مروتی
نویسنده حسین مروتی

در هفته ملی جمعیت قرار داریم. خوب است بدانیم طبق شاخص‌های جمعیت شناسی، ایران از نظر جمعیتی اصلا وضعیت مطلوبی ندارد.

مقصر وضع فعلی جمعیت تا حد زیادی گروهی از سیاست مدارانی بودند که کنترل جمعیت برای آن‌ها مطلوبیت ذاتی داشت و باور نداشتند که از طریق رشد جمعیت می‌توان به توسعه و پیشرفت رسید و مشکل اشتغال را حل کرد.

به نوعی می‌توان گفت کشور ما رکورددار کنترل جمعیت در تاریخ معاصر است و اگر کشوری در دنیا قرار بود از طریق کنترل جمعیت به توسعه برسد و مشکلاتش برطرف شود، ایران بود؛ اما شاهد هستیم که همچنان مشکلات پابرجاست.

مشکلاتی از قبیل اقتصاد، توسعه، بهداشت، آموزش، سلامت و اشتغال، هر کدام راهکار‌های خودشان را دارند و نمی‌توان از طریق کنترل جمعیت صورت مسئله را پاک کرد.

شاهد هستیم قوانینی هم که می‌خواهند تا حدوی در این زمینه مثمر ثمر واقع شوند، از جمله قانون جوانی جمعیت، آن طور که باید، اجرایی نمی‌شوند. در این خصوص باید ببینیم به عنوان مثال سازمان بازرسی به وظایف خودش عمل کرده است یا خیر؟ یا مجلس که خودش وظیفه نظارت بر اجرای قانون را بر عهده دارد، آیا به وظیفه اش عمل کرده است؟

این در حالی است که درون همین قانون جوانی جمعیت آمده است که اگر فردی از اجرای قانون استنکاف کرد، حتی به حبس محکوم شود. این قانون ظرفیت قانونی بسیار خوبی دارد. مشکل ما این است که در برخی از قوانین، ضعف اجرا داریم؛ البته امیدواریم با مطالبه گری مردم، رسانه‌ها و دستگاه ها، بتوانیم این قانون را به طور کامل اجرایی کنیم.

بسیاری بر این باورند که اگر مردم فرزند بیشتری نمی‌آورند، دلایل اقتصادی دارد؛  در حالی که به عنوان مثال گیلان و مازندران بیشترین درآمد را دارند، اما کمترین میزان فرزندآوری و سیستان و بلوچستان کمترین میزان درآمد و بیشترین میزان فرزندآوری را دارد. پس لزوما وضع اقتصادی بهتر منجر به فرزندآوری نمی‌شود و ریشه مسئله، موضوعات فرهنگی است.

در همین راستا مهم‌ترین مشکلی که در حوزه جمعیت وجود دارد، این است که مردم ما تعداد فرزند کمتری می‌خواهند و هر چه هم وضعیت اقتصادی آن‌ها بهتر شود، قرار نیست بیش از تعداد مد نظر خود بچه دار شوند و این مشکلی محوری است که در این حوزه وجود دارد. درنهایت در حوزه جمعیت همه چیز به عملکرد مسئولان، رسانه‌ها و مردم بستگی دارد و اگر این عملکرد‌ها خوب باشد، می‌توان جوانی کشور را حفظ کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->