بروز مالاریا در ۴ استان برای اولین بار | موارد مالاریا در همسایگان شرقی؛ زنگ خطر برای کشور کوتاه‌شدن قد و علائم قوزپشتی، نشانه‌هایی که احتمال ابتلا به پوکی استخوان را گوشزد می‌کند تأکید بر توجه والدین به تزریق واکسن‌های سرخک، سرخچه و اوریون کودکان  پیش‌بینی هواشناسی خراسان‌رضوی (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) | وزش باد و ماندگاری هوای خنک در استان افزایش شیوع یک اختلال خطرناک در ضربان قلب افراد میان‌سال چه سنی برای تنها ماندن کودکان در خانه مناسب است؟ فضاهای درمانی تأمین‌اجتماعی خراسان‌رضوی ۹ هزار مترمربع افزایش یافت ۲۷ هزار نفر در خراسان رضوی در صف دریافت وام فرزندآوری | فرماندار مشهد: صف انتظار را با پیگیری خواهیم شکست هفدهمین مدرسه «سه‌شنبه‌های امید» در تبادکان مشهد افتتاح شد امسال ۲۲‌میلیون نهال در خراسان رضوی غرس می‌شود آغاز واکسیناسیون حجاج تمتع خراسان رضوی از امروز (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) شیرخوارگاه‌های مشهد خالی شد هشدار وزارت رفاه درباره پیامک‌های جعلی دریافت کالابرگ الکترونیکی دختر نوجوان مرگ مغزی در مشهد به سه بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اردیبهشت ۱۴۰۳) جایگزینی گوشت گاو با ماهی می‌تواند از مرگ زودهنگام جلوگیری کند کلید کاهش وزن؛ فقط کافی است کالری دریافتی را کم کنید هشدار به بانوان برای استفاده از لوازم آرایشی دارای مواد مضر و سمی گزارشی از شکل گیری و عملکرد کانون «شهیدالقدس» در  مشهد با محوریت فلسطین اهدای عضو پس از آمبولی ریه و ایست کامل قلبی برای نخستین بار در ایران
سرخط خبرها

افزایش میکروبیوم روده به چاقی و دیابت کمک می‌کند

  • کد خبر: ۱۶۵۸۳
  • ۱۳ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۳:۲۶
افزایش میکروبیوم روده به چاقی و دیابت کمک می‌کند
با رژیم غذایی سالم، می‌توان میکروبیوم روده را به سمت افزایش جمعیت باکتری‌های مفید برد و در این مسیر پنجره‌های تازه‌ای بسوی مقابله با آمار افزایشی چاقی، دیابت، کبد چرب و حتی بیماری افسردگی باز می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، متخصص تغذیه و رژیم درمانی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به رابطه بین باکتری‌های روده با بیماری‌های مختلف از جمله دیابت، کبدچرب و حتی موضوع افسردگی اشاره کرد و گفت: با رژیم غذایی سالم، می‌توان میکروبیوم روده را به سمت افزایش جمعیت باکتری‌های مفید برد و در این مسیر پنجره‌های تازه‌ای بسوی مقابله با آمار افزایشی چاقی، دیابت، کبد چرب و حتی بیماری افسردگی باز می‌شود.

جمعیت باکتری‌ها، ویروس‌ها و... که در روده ما زندگی می‌کنند تحت عنوان میکروبیوم روده نامگذاری می‌شوند. در روده دو دسته باکتری‌های مفید (غیر بیماری‌زا) و مضر (بیماری‌زا) زندگی می‌کنند. هرگاه نسبت باکتری‌های مضر به مفید زیاد شود خطر بروز بیماری‌ها افزایش می‌یابد.

دکتر فریبا کوهدانی اظهار داشت: ما با تغییراتی در برنامه غذایی می‌توانیم به سمت تغذیه سالم حرکت کنیم که این کار می‌تواند غذای مناسب رشد جمعیت باکتری‌های مفید روده را تامین نماید و با افزایش تعداد آن‌ها همراه باشد.

وی، مصرف بیشتر غذا‌های حاوی فیبر مانند نان سبوس‌دار، استفاده بیشتر میوه و سبزی، کاهش مصرف غذا‌های فرآوری شده و چرب را عاملی بسیار مهمی در بهبود میکروبیوم روده اعلام و توصیه کرد که مردم، رژیم غذایی سالم را در الگوی زندگی خود مد نظر قرار دهند.

کوهدانی ادامه داد: اگر به سمت کاهش مصرف فست فود حرکت کنیم، استفاده از قند و شکر را در برنامه‌های غذایی خود محدود نمائیم و از غذا‌های سالم و غنی از فیبر از جمله نان سبوس دار، میوه و سبزی استفاده کنیم؛ گامی ارزشمند در جهت افزایش میکروب‌های مفید روده برداشته‌ایم که این کار سبب کاهش خطر پیشگیری از برخی بیماری‌ها هم می‌شود.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران به شیوع برخی بیماری‌ها از جمله کبد چرب در کشور اشاره کرد و گفت: در حال حاضر از هر سه ایرانی یک نفر مبتلا به کبد چرب است.

وی اضافه کرد: در سال‌های اخیر شیوع اضافه وزن و چاقی به عنوان یکی از عوامل مهم ابتلا به بیماری‌هایی، چون کبد چرب، دیابت، بیماری‌های قلبی در کشور در حال افزایش است. قبلا چاقی بیشتر در گروه‌های سنی بزرگسال و سالمند مشاهده می‌شد، اما متاسفانه در حال حاضر همه گروه‌های سنی حتی کودکان با افزایش آمار چاقی و اضافه وزن مواجه هستند.

کوهدانی، افسردگی را نیز یکی از مشکلات دنیای صنعتی امروز اعلام کرد و گفت: با افزایش میکروارگانیسم‌های مفید روده، می‌توان خطر ابتلا این بیماری را کاهش داد.



 

 
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->