واتساپ از ۱۲ دی ۱۴۰۳ پشتیبانی از کدام گوشی‌های اندروید و آیفون را متوقف می‌کند؟ تلگرام بالاخره به سود رسید | پاول دوروف در سال ۲۰۲۴ چقدر درآمد داشته است؟ ویدئو | تا زدن تیشرت توسط ربات انسان‌نمای تسلا چند درصد آدرس‌های اینترنتی دنیا برای کاربران ایرانی فیلتر است؟ چند درصد اینترنت کشور از فیلترشکن‌ها و VPNها می‌گذرد؟ جریمه ۱۵ میلیون دلاری «چت جی پی تی» در ایتالیا حسگر مینیاتوری برای تشخیص گاز آلاینده دی‌اکسید نیتروژن ساخته شد مشهد میزبان طرح رسانه‌ای رایانو | گامی برای تربیت نسل جدید کنشگران رسانه‌ای + فیلم ماه ممکن است ۱۰۰ میلیون سال پیرتر از چیزی باشد که تصور می‌کردیم گوشی جدید ریلمی با بالارفتن و پایین‌آمدن دما تغییررنگ می‌دهد! + ویدئو بعد از گذشت دوماه از آزادسازی رجیستری آیفون، هنوز این محصول به شیوه تجاری وارد کشور نشده است! بسته‌های ویژه همراه اول به مناسبت شب یلدا ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت یلدای ۱۴۰۳ + روش فعالسازی بهترین و پرطرفدارترین بازی‌‌های اپ استور در سال ۲۰۲۴ + فهرست در One UI 7 می‌توان حین پخش موسیقی، فیلم‌برداری کرد چرا شب ۳۰ آذر تنها شب یلدای ۱۴۰۳ نیست؟! در بازی Elden Ring: Nightreign دشمنانی از بازی‌های قبلی «فرام سافتور» هم حضور خواهند داشت + تریلر اسنپ به صورت هوشمند بر انحراف از مسیر و طولانی‌شدن غیرعادی سفر نظارت می‌کند نظرات مدیرعامل اینستاگرام درباره هوش مصنوعی و بحران اعتماد به شبکه‌های اجتماعی اسنپ‌فود از دسترس خارج شد (۲۶ آذر ۱۴۰۳) [به‌روزرسانی: اختلال برطرف شد]
سرخط خبرها

تثبیت ۴ گام ایران در فناوری فضایی تا ۱۴۰۴

  • کد خبر: ۱۶۶۵۴
  • ۱۴ بهمن ۱۳۹۸ - ۰۸:۴۰
تثبیت ۴ گام ایران در فناوری فضایی تا ۱۴۰۴
رئیس سازمان فضایی ایران گفت: ۴ گام سند توسعه فضایی مصوب سال ۹۱ در سال ۱۴۰۴ با قرارگرفتن ماهواره‌های مخابراتی در مدار ژئو تثبیت می‌شود.
به گزارش شهرآرانیوز، مرتضی براری گفت: در گام نخست این سند، ماهواره‌های تحقیقاتی با وزن ۵۰ کیلوگرم با ماهواره بر سفیر در مدار قرار می‌گیرد که ماهواره امید، نوید و رصد که با ماهواره بر سفیر در مدار قرار گرفت از این نوع است.

وی گفت: در گام دوم هدف قراردادن ماهواره‌ها در مدار بالای ۵۰۰ کیلومتر است که ماهواره پیام که سال گذشته پرتاب شد و ماهواره‌های ظفر و سیمرغ که قابلیت حمل تا مدار بالای ۵۰۰ کیلومتر را دارد در این گام قرار می‌گیرد که قرار است تا سال ۱۴۰۰ تثبیت شود.

براری افزود: گام سوم نیز شروع شده است و می‌تواند ۱۰۰۰ کیلوگرم ماهواره را در مدار قرار دهد و از اواخر ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۲ این گام طی خواهد شد.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در گام چهارم نیز ماهواره‌ها در مدار ژئو قرار خواهد گرفت و هدف این است ماهواره‌های مخابراتی در این مدار قرار گیرد که این از سال ۱۴۰۲ آغاز خواهد شد و امیدواریم تا سال ۱۴۰۴ تثبیت شود.

براری تصریح کرد: در سال ۸۸ وقتی مأموریت ساخت ماهواره نوید داده شد در دانشگاه علم و صنعت برای نخستین بار کار آزمایش و ساخت ماهواره انجام شد و همه تجهیزات را در داخل ساختیم که در زنجیره تأمین، شرکت‌های دانش بنیان در کنار ما قرار گرفتند.

وی همچنین افزود: در یک دهه گذشته اقتصاد فضا در همه حوزه‌ها پیشرفت داشته و توانسته است ۱۷ تا ۲۳ درصد ارزش افزوده ایجاد کند.

براری همچنین گفت: با توجه به اینکه یکی از چالش‌های ما مدیریت آب است با ماهواره‌ها آب و مصرف آن را مدیریت می‌کنیم و در حوزه کشاورزی نیز در حوزه بلایا با دریافت اطلاعات ماهواره‌ای، برآورد خسارت کشاورزی می‌کنیم و در حوزه ناوبری کشتی‌ها، هواپیما‌ها و قطار‌ها نیز می‌توان از داده‌های مکان محور ماهواره‌ای استفاده کرد.

وی افزود: تمام تلاش ما مسلط شدن بر حوزه ماهواره است و در حوزه ماهواره‌های سنجشی، دانشگاه علم و صنعت دو ماهواره با قابلیت‌های مختلف ساخته که ماهواره دیگری با قابلیت سنجش از دور نیز در دست ساخت است.

رئیس سازمان فضایی ایران گفت: در حوزه مخابراتی نیز ناهید یک و دو شروع شده است و در تلاشیم در مدار ژئو قرار دهیم.

براری تصریح کرد: برای ارتقای گام‌های توسعه باید زیرساخت‌ها را تغییر دهیم بنابراین با قرار گرفتن ماهواره سفیر در مدار، جز ۹ کشور دارای این فناوری قرار گرفتیم.

وی گفت: از سفیر تا سیمرغ یک دهه طول کشید، اما الان در حال حاضر گام دوم را قصد داریم در سه سال و گام سوم را در دو سال طی کنیم و با اقتدار در مسیر توسعه و پیشرفت قرار گرفته ایم.

رئیس سازمان فضایی ایران افزود: در دنیا رتبه ۱۱ از نظر علمی قرار داریم و در دانش‌های نوین شاهد رشد بسزایی هستیم و در فناوری فضایی رتبه بالاتری داریم و هدف اصلی ما بستر سازی برای جوانان کارآفرین است با توجه به اینکه فناوری فضایی پیشران توسعه کشور است.

رئیس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت هم گفت: فناوری فضایی در هر کشوری یک فناوری پیشران است و سریز آن در سایر حوزه‌ها اثربخشی فراوان دارد.

حسین بلندی افزود: راهکار‌ها باید به نحوی تعریف شود که در سال ۱۴۰۴ که قرار است به ماهواره زیر ده متر برسیم با خیزی که اخیراً برداشته شده است و با حمایت‌های لازم، اهداف به نتیجه خواهد رسید.

وی گفت: فرایند توسعه، طراحی، ساخت و مونتاژ یعنی قابلیت اطمینان به حدی برسد که ماهواره قابلیت پرتاب را داشته باشد، اما مشکل پیش روی نخبگان ما این است که تجهیزات را در اختیار ندارند و باید خودشان تجهیزات را طراحی و بسازند و بعد به ساخت ماهواره بپردازند.

رئیس مرکز تحقیقات فضایی دانشگاه علم و صنعت تصریح کرد: دنیا در صنعت ماهواره سرمایه گذاری کرده است بنابراین باید برای پرتاب، ماهواره بر داشته باشیم.

وی گفت: ما ده سال است که ماهواره بر را طراحی کرده ایم و با توجه به اینکه فناوری فضایی سی سال طول می‌کشد عشق و علاقه نخبگان جهش عالی در این مسیر داشته است و در واقع مسیر سی ساله را در ده سال طی کرده ایم.

بلندی افزود: یکی از دلایل موفقیت دانشگاه علم و صنعت، شناسایی قابلیت‌ها با زنجیره تأمین بوده است و زیرساخت‌های لازم برای ساخت ماهواره، مطابق با استاندار‌های لازم اروپا طی و با توجه به شرایط تحریم‌ها از ۸۶ تجهیز ۸۲ تجهیز در داخل طراحی و ساخته می‌شود.
 
منبع: مهر
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->