گلکسی S25 اولترا در تست مقاومت چگونه عمل می‌کند؟ + فیلم رفع اختلال ارتباط مشترکین همراه اول در برخی نقاط شرق کشور (یکشنبه، ۱۴ بهمن ۱۴۰۳) هک کاربران واتس‌اپ تأیید شد (۱۴ بهمن ۱۴۰۳) نگاهی به دستاوردهای تعاونی دانش‌بنیان انگاره فیزیک توس | دانش ایرانی؛ از زمین تا آسمان برنامه لیزر‌های فضایی ترامپ برای نابودی سلاح‌های هسته‌ای چیست؟ اعتراف ایلان ماسک به کاستی خودروهای تسلا در رانندگی تمام‌خودکار تأییدیه سازمان غذا و داروی آمریکا برای مُسکنی جدید فورزا هورایزن ۵ چه زمانی برای پلی استیشن ۵ منتشر می‌شود؟ خرید جدیدترین گوشی اپل، آیفون 16 از فروشگاه اسنپ یک شرکت انگلیسی اولین تماس تصویری ماهواره‌ای جهان را برقرار کرد تا چندماه دیگر سرویس روبوتاکسی تسلا در آستین تگزاس راه‌اندازی می‌شود دانش بنیان‌ها شهربازی هوشمند می‌سازند پژمان‌فر: بسته حمایتی جدید مجلس برای دانش‌بنیان‌ها در راه است چرا زن‌ها کمتر از مردان از هوش مصنوعی ChatGP استفاده می‌کنند؟ چه چیزی ناگهان هوش مصنوعی چینی «دیپ‌سیک» را محبوب کرد؟ OpenAI: هوش مصنوعی چینی DeepSeek از مدل‌های رقبایش کپی کرده است واکنش مدیرعامل OpenAI به هوش مصنوعی چینی DeepSeek محدودیت ترافیکی در مسیر‌های منتهی به حرم امام‌رضا(ع) | ترافیک پرحجم در میدان انقلاب اسلامی و کوشش مشهد (۹ بهمن ۱۴۰۳) وزارت ارتباطات از وقوع اختلال در شبکه اینترنت کشور خبر داد (۸ بهمن۱۴۰۳) بسته‌های هدیه ایرانسل به مناسبت عید مبعث + روش فعالسازی
سرخط خبرها

احتمال برخورد دو ماهواره قدیمی، ایمنی ماهواره‌ها در دست بررسی دوباره

  • کد خبر: ۱۶۳۲۵
  • ۱۰ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۴
احتمال برخورد دو ماهواره قدیمی، ایمنی ماهواره‌ها در دست بررسی دوباره
کارشناسان فضایی گفته‌اند که دو ماهواره قدیمی و بلااستفاده در فضا به هم نزدیک شدند و احتمال تصادف آن‌ها و خطر ناشی از آن برای سایر ماهواره‌ها وجود داشت.
به گزارش شهرآرانیوز؛ موسسه لئولب LeoLab که حرکت ماهواره‌ها را زیر نظر دارد گفته است که شامگاه گذشته، دو ماهواره در حالیکه مجموع سرعت آن‌ها به حدود ٥٣ هزار کیلومتر در ساعت می‌رسید، از فاصله نزدیک از کنار هم عبور کردند. این موسسه گفته است که به نظر نمی‌رسد که این دو ماهواره برخورد کرده باشند، زیرا اثری از قطعات متلاشی شده آن‌ها مشاهده نشده است.

این دو ماهواره در ارتفاع ٩٠٠ کیلومتری از فراز شهر پیتسبورگ آمریکا حرکت می‌کردند. در این منطقه از فضا خطر برخورد دو ماهواره بین یک تا پنج درصد تخمین زده شده که به گفته کارشناسان فضایی، احتمال قابل توجهی است.

یکی از این ماهواره‌ها متعلق به وزارت دفاع آمریکاست که در دهه ١٩٦٠ میلادی به فضا پرتاب شد و از سال‌ها پیش از کار افتاده و از آن استفاده نمی‌شود. دیگری یک ماهواره مشترک آمریکا، بریتانیا و فرانسه است که در سال ۱۹۸۵ به فضا پرتاب شد و بلااستفاده است.
 
متخصصان فرانسوی هنگام آماده کردن ماهواره تارانیس برای پرتاب به فضا - چند هزار ماهواره فعال و "مرده" در مدار زمین در حرکت هستند

این ماهواره نظامی آمریکا جی جی اس - ۴ نام دارد و نیروی هوایی ایالات متحده آن را در سال ۱۹۶۷ به فضا پرتاب کرد. وزن آن فقط ۸۵ کیلوگرم و ابعاد بدنه اصلی آن فقط ۶۰ سانتی‌متر است، اما آنتن‌های متصل به آن یک دنباله هجده متری را ایجاد می‌کند.

ماهواره دیگر به نام ایراس به طور مشترک توسط آمریکا، بریتانیا و هلند ساخته و در سال ۱۹۸۵ به فضا پرتاب شد. این ماهواره کمابیش به اندازه یک وانت است و وزن آن به حدود یک تن می‌رسد.

برخورد ماهواره‌های سریع در فضا بسیار نادر است، اما در صورت وقوع آن در مدار‌های پر ازدحام ماهواره‌ای، قطعات ناشی از متلاشی شدن در فضا پراکنده می‌شود و هرکدام ممکن است با ماهواره‌های دیگر برخورد کند.

اولین مورد از چنین برخوردی در سال ۲۰۰۹ روی داد و در آن، ماهواره ایریدیوم ۳۳ با یک ماهواره بلااستفاده روسی به نام کوزموس ۲۲۵۱ برخورد کرد. در نتیجه این برخورد، نزدیک به یکهزار قطعه در مدار نزدیک به زمین پراکنده شد.

به گفته کارشناسان، در صورت برخورد ماهواره‌های آی آر‌ای اس و جی جی اس -۴ و متلاشی شدن آنها، نزدیک به یکهزار قطعه بزرگتر از ده سانتی‌متر و بیش از دوازده هزار قطعه بزرگتر از یک سانتی‌متر در فضا پراکنده می‌شد و خطراتی را برای سایر ماهواره‌ها به همراه می‌آورد.

به گفته سازمان‌های نظارت بر فضا نزدیک به بیست هزار قطعه متلاشی شده ماهواره‌ها به بزرگی توپ سافت‌بال با سرعت تا بیست و هشت هزار کیلومتر در ساعت در اطراف زمین در حرکت است و مسئولین ماهواره‌ها غالبا ناگزیر هستند برای اجتناب از آن‌ها مسیر ماهواره را اصلاح کنند

تصحیح مسیر برای ماهواره‌های "مرده" و از کار افتاده امکانپذیر نیست.

در حال حاضر نزدیک به ۱۱۰۰ ماهواره فعال و بیش از ۲۵۰۰ ماهواره بلااستفاده در مدار زمین در حرکت هستند.
 
منبع: BBC
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->