در حال حاضر هزار و ۴۰۰ دستگاه دوچرخه اشتراکی در ایستگاه‌های بایدو مشهد فعال است بازگرداندن کیف پول به صاحبش توسط اتوبوسران امانت‌دار مشهدی اهدای انگشتر سردار شهید حاجی‌زاده به سردار موسوی نفس‌های بریده مشهد | آیا کسی صدای سرفه‌های شهر را می‌شنود؟ قدرت خرید و ارزش حقوق بازنشستگان روز به روز پایین می‌آید | در شرایط حساس از معلولان حمایت کنید پایان عملیات بازگشت بیش از ۱۳ هزار زائر حج تمتع ۱۴۰۴ از طریق فرودگاه بین‌المللی مشهد ترافیک سنگین در خروجی‌های مشهد (۱۷ تیر ۱۴۰۴) شهردار مشهد: باید الزامات مناسب‌سازی سازی تردد افراد دارای معلولیت در پروژه های شهری رعایت شود پیشینه روضه‌خوانی در ایران و خراسان | ذکر مصیبت در روضه‌های کهن صدور ۳۹۹۰ رأی توسط کمیسیون ماده ۱۰۰ مشهد در سه ماهه اول سال ۱۴۰۴ درخواست ساکنان محله پنج تن آل عبا مشهد: تهدید اراضی خاکی و خالی را به فرصت تبدیل کنید دعوت از نهادهای بین‌المللی برای محکومیت اقدامات رژیم صهیونی پیشرفت ۵۲ درصدی کمپ ورزشی شهدای شهرداری مشهد| پروژه تا بهمن‌ماه به بهره‌برداری خواهد رسید آلودگی دست از سر هوای مشهد برنداشت | ثبت بیستمین روز متوالی آلودگی (۱۶ تیر ۱۴۰۴) حضور ۵۰۰۰ زائر پیاده در مشهد برای عزاداری عاشورای حسینی هوای مشهد در وضعیت ناسالم قرار گرفت (۱۵ تیر ۱۴۰۴) استقرار ۶ جایگاه ارزاق عمومی و ۸ نانوایی سیار در اطراف حرم مطهر رضوی در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی خیمه سوزان در مشهد کجا بریم؟ تل‌آویو به دنبال جایگزینی برای فرودگاه بن‌گوریون
سرخط خبرها

حفر چاه در مدارس و اجاره چاه های کشاورزی برای جبران کمبود آب مشهد

  • کد خبر: ۱۶۶۶۳۹
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۱
حفر چاه در مدارس و اجاره چاه های کشاورزی برای جبران کمبود آب مشهد
فرماندار مشهد گفت: علاوه بر حفر چاه در مدارس، بوستان‌ها، معابر و مناطق حاشیه شهر مشهد، تصمیم گرفته‌ایم تعدادی چاه کشاورزی نیز اجاره کنیم تا بتوانیم کمبود آب مشهد را جبران کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از آنکه حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آبفای مشهد، از احتمال جیره‌بندی آب شهر در تابستان امسال خبر داد و حفر چاه در فضای بوستان‌ها و مدارس را به‌عنوان راهکاری برای تأمین آب مشهد اعلام کرده بود، حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسی فتوحی، رئیس منطقه ۲ سازمان بازرسی کشور و بازرس کل خراسان‌رضوی، از اختصاص ۶۵۰ میلیارد تومان برای تأمین منابع آبی مشهد از طریق حفر یا اجاره چاه کشاورزی خبر داده است. این موضوع البته چندی است در دستورکار فرماندار مشهد به‌عنوان رئیس شورای اداری این شهرستان نیز قرار دارد و محسن داوری در گفت‎‌وگو با خبرنگار شهرآرا از جزئیات آن گفته است.

داوری با بیان اینکه برای تأمین آب مشهد سه برنامه کوتاه‌‎‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در دستورکار است، اظهار کرد: برنامه کوتاه‌مدت این است که کمبود آب را با استفاده از آب‌های زیرزمینی جبران کنیم؛ بنابراین حفر چاه نیز جزو این برنامه‌هاست که باید مشکل کمبود آب امسال را حل کند.

او خاطرنشان کرد: علاوه بر حفر چاه در مدارس، بوستان‌ها، معابر و مناطق حاشیه شهر مشهد، تصمیم گرفته‌ایم تعدادی چاه کشاورزی نیز اجاره کنیم تا بتوانیم کمبود آب را جبران کنیم. همچنین همه چاه‌های آبی ادارات را به‌صورت آفلاین در شبکه قرار داده‌ایم تا هر زمان لازم باشد، بتوانیم آب این چاه‌ها را به شبکه وصل کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فتوحی، بازرس کل خراسان‌رضوی، نیز دراین‌باره با اشاره به اختصاص ۶۵۰ میلیارد تومان برای تأمین منابع آبی شهر از طریق حفر یا اجاره چاه کشاورزی، دیروز به ایرنا گفت که به‌این‌ترتیب، اعتباری بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان برای حفر سی حلقه چاه جدید و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز برای اجاره چهل حلقه چاه کشاورزی در نظر گرفته شده است.

فرماندار مشهد همچنین درباره برنامه میان‌مدت تأمین منابع آبی شهر نیز به شهرآرا گفت: بخشی از آب سرزمین ما در کلات و درگز به‌دلیل شیبی که به‌سمت ترکمنستان دارد، هدر می‌رود که می‌خواهیم این آب را استخراج کنیم و به مشهد بیاوریم. اقدامات اولیه دراین‌زمینه انجام و پروژه‌های آن نیز تعریف شده تا این آب را که آب سرزمینی ماست، از مرز ترکمنستان به مشهد منتقل و به شبکه متصل کنیم.

بحران ناگزیر آب

او با اشاره به اینکه امسال نزولات آسمانی نسبت به پارسال ۶۰ درصد کمتر شده است، بیان کرد: بیشترین منابع آب شرب مشهد از سد‌ها به‌ویژه سد دوستی تأمین می‌شود که اکنون ذخیره آب سد دوستی به کمتر از ۱۲ درصد رسیده است؛ بنابراین امکان اینکه بتوانیم موضوع آب را در تابستان به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که بحران نداشته باشیم، وجود ندارد. به همین دلیل، از یک‌سال پیش به‌دنبال راهکاری برای این مسئله بودیم تا منجر به بحران برای شهروندان نشود.

داوری تصریح کرد: انتقال آب را در دستورکار داریم و این برنامه‌ها در زمان بازدهی باهم متفاوت هستند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین نصرا... پژمانفر، رئیس مشهدی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، نیز ابتدای خردادماه درباره مدیریت تأمین آب شرب مشهد، به ایرنا گفته بود که «اکنون اولویت با مدیریت منابع آبی محلی است».

بااین‌حال، فرماندار مشهد درباره اقدام بلندمدت انتقال آب از دریای عمان به شهر مشهد که درحال انجام است، گفت: برنامه کاملی برای تأمین آب شرب مشهد وجود دارد و بی‌تردید همه نگاه ما به آب‌های زیرزمینی نیست. امیدواریم در سال آینده نزولات آسمانی بهتر شود و بهبود وضعیت سد‌ها را شاهد باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->