۱۵ درصد مشهدی‌ها، مالک اراضی قولنامه‌ای هستند| لایحه تشویق تفکیک اراضی در دستور کار شهرداری خلیل موحد جانشین هاشم دائمی در شورای شهر مشهد شد سازمان مدیریت حمل‌ونقل بار درون‌شهری شهرداری مشهد، نمونه ای از یک سازمان موفق است افتخارات طلایی هادی رضایی، دارنده نشان مشهدالرضا(ع) | از معلولیت تا قهرمانی جهانی برگزیده نشان مشهد الرضا (ع) در سال ۱۴۰۲: این رویداد فضایی برای معرفی افراد سرآمد است هوای امروز مشهد، برای گروه‌های حساس ناسالم است (۳ دی ۱۴۰۳) | برای مقابله با آلودگی هوا باید برنامه‌محور پیش برویم افزایش چشمگیر آلاینده‌ها در مشهد | هوای کلانشهر مشهد امروز هم آلوده است (۳ دی ۱۴۰۳) هشدار خودمراقبتی برای شهروندان کلانشهر مشهد صادر شد | مشهدی‌ها ماسک تنفسی بزنند (۳ دی ۱۴۰۳) «کافه بازی»، «کافه علم» و «کافه کارآفرینی» ویژه دختران مشهدی احداث می‌شود شهردار مشهد: بوستان‌های «بهشت» و «آفتاب» ویژه بانوان به زودی به بهره‌برداری می‌رسد مبدا تعیین مسافت شهر مشهد از سایر شهر‌ها کجاست؟ چهارمین کنفرانس بین‌المللی برنامه‌ریزی و مدیریت شهری در مشهد مقدس برگزار می‌شود نشان مشهدالرضا(ع) باعث رونق فعالیت‌های مردمی و جهادی می‌شود لزوم معرفی مشهد به عنوان دومین کلانشهر مذهبی دنیا روزشماری وقایع انقلاب اسلامی در مشهد، از اول تا چهارم دی‌ماه ۱۳۵۷ (بخش اول) | بیمارستان شاه‌رضا، پایگاه انقلاب مشهد آغاز هفته ملی مشهد با اجرای برنامه‌های ویژه فرهنگی، هنری و گردشگری جذب ۲۱ بانوی آتش‌نشان در مشهد ابلاغ برنامه‌های استقبال از بهار ۱۴۰۴ در مشهد از نیمه دی‌ماه هوای کلانشهر مشهد، همچنان آلوده است (۲ دی ۱۴۰۳) ناصحی: رویداد نشان مشهد الرضا(ع) باید در سطح ملی و بین المللی دیده شود نشان مشهد الرضا(ع)؛ فرصتی برای آشنایی نسل آینده با چهره‌های تاثیرگذار اقتصادی مشهد
سرخط خبرها

حفر چاه در مدارس و اجاره چاه های کشاورزی برای جبران کمبود آب مشهد

  • کد خبر: ۱۶۶۶۳۹
  • ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۳۱
حفر چاه در مدارس و اجاره چاه های کشاورزی برای جبران کمبود آب مشهد
فرماندار مشهد گفت: علاوه بر حفر چاه در مدارس، بوستان‌ها، معابر و مناطق حاشیه شهر مشهد، تصمیم گرفته‌ایم تعدادی چاه کشاورزی نیز اجاره کنیم تا بتوانیم کمبود آب مشهد را جبران کنیم.

به گزارش شهرآرانیوز، پس از آنکه حسین اسماعیلیان، مدیرعامل شرکت آبفای مشهد، از احتمال جیره‌بندی آب شهر در تابستان امسال خبر داد و حفر چاه در فضای بوستان‌ها و مدارس را به‌عنوان راهکاری برای تأمین آب مشهد اعلام کرده بود، حجت‌الاسلام‌والمسلمین موسی فتوحی، رئیس منطقه ۲ سازمان بازرسی کشور و بازرس کل خراسان‌رضوی، از اختصاص ۶۵۰ میلیارد تومان برای تأمین منابع آبی مشهد از طریق حفر یا اجاره چاه کشاورزی خبر داده است. این موضوع البته چندی است در دستورکار فرماندار مشهد به‌عنوان رئیس شورای اداری این شهرستان نیز قرار دارد و محسن داوری در گفت‎‌وگو با خبرنگار شهرآرا از جزئیات آن گفته است.

داوری با بیان اینکه برای تأمین آب مشهد سه برنامه کوتاه‌‎‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت در دستورکار است، اظهار کرد: برنامه کوتاه‌مدت این است که کمبود آب را با استفاده از آب‌های زیرزمینی جبران کنیم؛ بنابراین حفر چاه نیز جزو این برنامه‌هاست که باید مشکل کمبود آب امسال را حل کند.

او خاطرنشان کرد: علاوه بر حفر چاه در مدارس، بوستان‌ها، معابر و مناطق حاشیه شهر مشهد، تصمیم گرفته‌ایم تعدادی چاه کشاورزی نیز اجاره کنیم تا بتوانیم کمبود آب را جبران کنیم. همچنین همه چاه‌های آبی ادارات را به‌صورت آفلاین در شبکه قرار داده‌ایم تا هر زمان لازم باشد، بتوانیم آب این چاه‌ها را به شبکه وصل کنیم.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین فتوحی، بازرس کل خراسان‌رضوی، نیز دراین‌باره با اشاره به اختصاص ۶۵۰ میلیارد تومان برای تأمین منابع آبی شهر از طریق حفر یا اجاره چاه کشاورزی، دیروز به ایرنا گفت که به‌این‌ترتیب، اعتباری بیش از ۲۵۰ میلیارد تومان برای حفر سی حلقه چاه جدید و ۴۰۰ میلیارد تومان نیز برای اجاره چهل حلقه چاه کشاورزی در نظر گرفته شده است.

فرماندار مشهد همچنین درباره برنامه میان‌مدت تأمین منابع آبی شهر نیز به شهرآرا گفت: بخشی از آب سرزمین ما در کلات و درگز به‌دلیل شیبی که به‌سمت ترکمنستان دارد، هدر می‌رود که می‌خواهیم این آب را استخراج کنیم و به مشهد بیاوریم. اقدامات اولیه دراین‌زمینه انجام و پروژه‌های آن نیز تعریف شده تا این آب را که آب سرزمینی ماست، از مرز ترکمنستان به مشهد منتقل و به شبکه متصل کنیم.

بحران ناگزیر آب

او با اشاره به اینکه امسال نزولات آسمانی نسبت به پارسال ۶۰ درصد کمتر شده است، بیان کرد: بیشترین منابع آب شرب مشهد از سد‌ها به‌ویژه سد دوستی تأمین می‌شود که اکنون ذخیره آب سد دوستی به کمتر از ۱۲ درصد رسیده است؛ بنابراین امکان اینکه بتوانیم موضوع آب را در تابستان به‌گونه‌ای مدیریت کنیم که بحران نداشته باشیم، وجود ندارد. به همین دلیل، از یک‌سال پیش به‌دنبال راهکاری برای این مسئله بودیم تا منجر به بحران برای شهروندان نشود.

داوری تصریح کرد: انتقال آب را در دستورکار داریم و این برنامه‌ها در زمان بازدهی باهم متفاوت هستند. حجت‌الاسلام‌والمسلمین نصرا... پژمانفر، رئیس مشهدی کمیسیون اصل ۹۰ مجلس شورای اسلامی، نیز ابتدای خردادماه درباره مدیریت تأمین آب شرب مشهد، به ایرنا گفته بود که «اکنون اولویت با مدیریت منابع آبی محلی است».

بااین‌حال، فرماندار مشهد درباره اقدام بلندمدت انتقال آب از دریای عمان به شهر مشهد که درحال انجام است، گفت: برنامه کاملی برای تأمین آب شرب مشهد وجود دارد و بی‌تردید همه نگاه ما به آب‌های زیرزمینی نیست. امیدواریم در سال آینده نزولات آسمانی بهتر شود و بهبود وضعیت سد‌ها را شاهد باشیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->