انفجار کانکس در یک مرکز نظامی سپاه در تهران| یک نفر شهید و ۱۰ نفر مصدوم شدند دستگیری ۴ متهم به کلاهبرداری‌های سایبری با ۵۲ شاکی در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) میان‌وعده‌ای که ابتلا به سرطان روده را کاهش می‌دهد بیش از یک کیلوگرم طلای قاچاق در مرز تایباد خراسان رضوی کشف شد مواد ارزیابی و تاریخ آزمون جامع دانشجویان دکتری ۱۴۰۴ اعلام شد فروش دارو‌های سرطانی کمیاب و فاسد با بسته‌بندی جدید در بازار آزاد ۵ ماده غذایی مفید برای افزایش قد امضای تفاهم‌نامه بین وزارتخانه‌های بهداشت و فرهنگ‌وارشاداسلامی درراستای کاهش تصادفات جاده‌ای برای پیشگیری از زوال عقل، از بطری، آب ننوشید رشد ۲ درصدی آمار اهدای خون در ۱۱ ماه سال ۱۴۰۳ کشف کارگاه تولید دارو‌های تقلبی در جنوب تهران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳)  خطر زایمان زودرس مادران باردار با بیماری‌های دهان و دندان صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش باران (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رمزگشایی ۲ سرقت میلیاردی منزل در مشهد (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) برگزاری نشست کارگروه پیشگیری از مخاطرات چهارشنبه‌‌سوری تحویل سال ۱۴۰۴ چه ساعتی است؟ بازسازی صحنه قتلی که سال گذشته اتفاق افتاده بود | اعترافات «حسین قلعه» در «قلعه جغری» پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (پنجشنبه، ۱۶ اسفند ۱۴۰۳) | تداوم روند افزایش دما طی دو روز آینده هر ۴۳ ثانیه، یک فرد در جهان خودکشی می‌کند زوج‌های نابارور چه خدماتی از تأمین اجتماعی دریافت می‌کنند؟ تأکید شینا انصاری بر لزوم حمایت حقوقی از محیط‌بانان افزایش ساعت کاری مراکز تعویض پلاک در آستانه نوروز ۱۴۰۴ آخرین وضعیت جوی و ترافیکی جاده‌های کشور (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) اعتراف به قتل زن صاحبخانه با وسوسه سرقت طلا بارش برف و باران طی امروز و فردا در ۱۵ استان (۱۶ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان بهزیستی خبر داد: نیمی از کودکان بی‌سرپرست به خانواده‌ سپرده شدند کشف جسد جوان ۳۰ ساله سبزواری از استخر پرورش ماهی + فیلم(۱۵ اسفند ۱۴۰۳) صرفه‌جویی ۷۵۰ میلیارد تومانی، با اصلاح سیستم روشنایی معابر سطح شهر مشهد اجرای پروژه نوسازی روشنایی شهر مشهد نویدبخش صرفه‌جویی انرژی است
سرخط خبرها

نشست بررسی و تعیین تکلیف آب‌های مرزی هزار مسجد برگزار شد + فیلم

  • کد خبر: ۱۶۷۵۳۸
  • ۱۳ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۱۱
نشست بررسی و تعیین تکلیف آب‌های مرزی هزار مسجد برگزار شد + فیلم
نشست بررسی و تعیین تکلیف آب‌های مرزی هزار مسجد با جمعی از نمایندگان مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی، معاون عمرانی استاندار خراسان رضوی و جمعی از مدیران استان برگزار شد.
مهدی بی باک
خبرنگار مهدی بی باک

به گزارش شهرآرانیوز، نصرالله پژمانفر، رئیس کمیسیون اصل نود در نشست بررسی و تعیین تکلیف آب‌های مرزی هزار مسجد، گفت: آب های منطقه کلات و هزار مسجد، ابتدا باید برای مصرف شهرستان کلات درنظر گرفته شود و پس از آن اگر آب مازادی ماند، باید برای آن برنامه‌ریزی کرد و برای تامین آب شهر مشهد استفاده شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس با اشاره به اینکه موضوع انتقال آب بحث‌های اجتماعی، زیست محیطی و غیره دارد، ادامه داد: مردم نیز انتظارشان صحیح است و نباید ابتدا با یک عملیات مواجه و سپس با آنها گفتگو کرد بلکه ابتدا باید با مردم گفتگو و طرح را توضیح و آنها را اقناع کنید.

مسئله آب مشهد باید به شکل کلان حل شود

فاطمه رحمانی نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی نیز در این نشست اظهار داشت: مشهد مسئله آب دارد و باید به شکل کلان و راهبردی حل شود که این موضوع یک ضرورت است.

وی گفت: قبل از اجرای هر برنامه عملیاتی باید یک وفاق و همدلی و کار کارشناسی علمی صورت بگیرد. اینکه مردم منطقه کلات گفته اند اگر به ما اجازه استفاده از آب های موجود را بدهند می توانیم ظرفیت کاری را افزایش دهیم بررسی شود.

رحمانی تصریح کرد: باید اقدامات و پروژه ها شفاف باشد و از طرفی مشخص شود اجرای این پروژه چه آورده‌ای دارد. همچنین باید ابتدا حق آبه مردم منطقه کلات حفظ شود. اولویت استفاده و انتقال آب کلات به مشهد هم آب مازادی است که دیگر از کشور دارد خارج می شود. با این اقدام نیز باید مشکل آب مشهد هم حل شود.

همچنین علیرضا طاهری، مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی نیز در این جلسه گفت: در یک سال گذشته حرکت جهشی در تخصیص‌های منطقه‌ کلات داشته‌ایم. کار بزرگی در استان تحت عنوان تحول مردمی آغاز شده و در قرارگاه آب استان بیش از ۶۰ جلسه نیز برگزار شده است.

وی افزود: فرصت‌های جدید توسعه آب‌های سطحی در منطقه ایجاد شده است که ۷-۸ میلیون متر مکعب آب را در  منطقه کلات ساماندهی می کند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان رضوی ادامه داد: در ارتباط با کنترل آب‌های مرزی ۹ میلیارد دلار اعتبار برای ۱۱ استان مرزی کشور اختصاص داده شده بود. از این اعتبارات استفاده و سه سد در منطقه احداث شد. بیش از ۲۵ سال قبل طرحی مطرح شد که به دلیل وجود پروتکل‌های بین ایران و جماهیر شوروی که در سال ۱۹۲۱ بسته شده است و به دلیل اینکه ایران به عهد خودش پایبند است این پروتکل‌ها همچنان پابرجا است.

این مقام استان افزود: آب شرب کلات برای مردم کلات اولویت دارد. اگر در کشاورزی سنتی بخواهیم در منطقه کاری انجام دهیم اگر کل آب استان را هم ببریم در منطقه بازهم کم خواهیم آورد. آب مازادی که از کشور خارج می شود و به ترکمنستان می رود برای آن طرح گذاشته‌ایم که می‌توانیم به مشهد منتقل کنیم.

طاهری خاطرنشان کرد: در روز‌های عادی مشهد ۸ هزار لیتر و روزهای پیک ۱۳ هزار لیتر آب مصرف می‌شود. این روزها تحت فشار هستیم. همچنین می توان آبی که وارد ترکمنستان می‌شود را با بند انحرافی مدیریت کرد تا ۴۰ میلیون متر مکعب آب مدیریت شود.

آب را می توان به صورت مجازی به مشهد منتقل کرد

همچنین در ادامه این نشست اله‌پور مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی گفت: اگر جلوی خروج آب را بگیریم منطقه ترکمنستان و صحرای آنجا دچار خشکسالی می‌شود.

وی گفت: پس از خشکسالی صحرای ترکمنستان گرد و غبار آن مانند سال های گذشته به مشهد می رسد لذا اقدامات به این شکل نباشد که آب را بدست آوریم و هوا را از دست بدهیم.

مدیرکل محیط زیست خراسان رضوی اضافه کرد: آب را می توان به صورت مجازی به مشهد منتقل کرد. به این شکل که آب در کلات در حوزه های مختلف مانند کشاورزی و دامداری و شیلات مورد استفاده قرار گیرد و محصولات آن به مشهد آورده شود.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->