ماجرای نامه مخبر برای حداقل‌بگیران تامین اجتماعی چه بود؟ | سه میلیون تومان برای متناسب‌سازی نیست! راه اندازی چهارمین مرکز خدمات جامع سلامت آموزشی در دانشگاه علوم پزشکی مشهد اعمال قانون ۱۸۳۷ خودروی حادثه‌ساز در مشهد | توقیف ۴۴ خودروی متخلف (۱ مرداد ۱۴۰۳) آخرین وضعیت بانک‌ها در پرداخت وام ازدواج | ۲۷۰ هزار نفر در صف انتظار هستند (یکم مرداد ۱۴۰۳) چرا کمک هزینه معیشتی معلولان متوقف شده است؟ چرا قانون متناسب ‌سازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی به درستی اجرا نمی‌شود؟ انتشار فایل کتاب‌های درس دانش آموزان مدارس از امروز (یکم مرداد ۱۴۰۳) یک‌میلیون تومان متناسب‌سازی به حساب بازنشستگان کشوری واریز می‌شود، اما برای بازنشستگان تأمین اجتماعی، نه (یکم مرداد ۱۴۰۳) چند راهکار مناسب برای تحمل راحت گرمای شدید این روز‌ها تصادف دو خودرو سنگین در بزرگراه مشهد _ باغچه یک کشته برجای گذاشت (یکم مرداد ۱۴۰۳) تب، سردرد و بدن درد مهمترین علائم بیماری تب دنگی است چه عواملی زمینه‌ساز انسداد سینوس‌ها و ایجاد بیماری سینوزیت می‌شوند؟ فعالیت ۹۵ خانه نگهداری از فرزندان بی‌سرپرست در خراسان رضوی افزایش ۱۹ درصدی بارندگی‌ها در کشور نسبت به سال آبی گذشته اعترافات قاتل سنگدل به قتل نگهبان گاراژ با ضربات سنگ دستگیری فالگیر شیطان‌صفت به جرم آزار و اذیت زن جوان دستگیری متهم به قتل مسلحانه مدیرعامل شرکت ساختمانی در سهروردی پنج کشته و سه مصدوم بر اثر حادثه رانندگی در لرستان+تصویر (۳۱ تیر ۱۴۰۳) قاپ‌زن‌های حرفه‌ای با شلیک پلیس تسلیم شدند
سرخط خبرها

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم

  • کد خبر: ۱۷۰۳۸۶
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۲۹
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم
رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: پرهیز از خشکسالی یعنی بیش از ۴۰ درصد از منابع آب استفاده نشود تا اگر خشکسالی خواست ضربه بزند فاصله و تاب‌آوری با آن وجود داشته باشد.

به گزارش شهرآرانیوز، کامران داوری امروز، ۳۰ خرداد ماه، در جلسه بحران آب و چالش‌های توسعه پایدار که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: مشکل ما در کشور مشکل بحران آب نیست، بلکه مشکل بحران سیاست‌گذاری، خردورزی جمعی و نفهمیدن شرایط است. خشکی واقعیت ایران و امری نسبی بوده، اتفاق خاصی نیست. خشکسالی بخشی از طبیعت همه کشورهای دنیا است.

وی با بیان اینکه تغییر اقلیم در همه دنیا اتفاق می‌افتد، عنوان کرد: راه حل رصد، شناسایی و آماده کردن خود است تا مصون بمانیم. اگر این کارها را انجام ندهیم، آسیب‌ها ما را در امان نمی‌گذارد. اول پایایی و بعد بهره‌وری است. اول باید به فکر این باشیم که این رفتار ما در درازمدت و بلندمدت ما را دچار مشکل و چالش می‌کند یا نه.

داوری بیان کرد: مشهد در سال ۱۳۴۷ با حدود ۱۵۰۰ تا ۱۸۰۰ حلقه چاه ممنوعه شده که امروز ۸۰۰۰ حلقه چاه در دشت مشهد وجود دارد. سرعت رشد چاه‌های غیر مجاز شناسایی شده از سرعت بستن آن‌ها بیشتر است و رشد چاه‌ها به بهانه تامین آب شرب مشهد ادامه دارد. مگر مشهد نمی‌تواند آب را از چاه‌های موجود بخرد؟ مشهدی که شهرداری آن سهامدار ۵۰ درصد آبفای مشهد است، آیا نمی‌تواند شریک هزینه‌های آبفا باشد؟ اگر به عوارض خانه‌ها یا پروانه‌های ساخت اضافه شود، می‌توان چاه خرید.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه تمرکز جمعیت را جز با اقتصاد نمی‌توانیم مدیریت کنیم، تصریح کرد: زمانی جمعیت مهاجرت می‌کند که اقتصاد به آن‌ها خیر مقدم می‌گوید. نمی‌توانیم بگوییم جمعیت وارد یک شهر نشود اما با اقتصاد می‌توان کاری کرد که یک شهر برای جمعیت جذاب نباشد. با رفتار گذشته در چرخه‌ای بیمار قرار گرفتیم که شهرهای بزرگ را بزرگ‌تر و منابع آب را نابود می‌کنیم و عاقبت آن چیزی نیست.

وی خاطرنشان کرد: ۶۵ درصد بارش‌ها در دنیا تبخیر می‌شود که این رقم در استان ۸۰ تا ۸۵ درصد است. در ۱۰ سال آب تجدیدپذیر استان ۳.۵ میلیارد است و به سرعت در حال ورود به شرایط بسیار متفاوت با گذشته هستیم. ۷ سال پیش شوری باغ گیاه‌شناسی ۳۰۰۰ بود اما امروز به ۵۳۰۰ رسیده است. 

داوری گفت: ما بلد نیستیم از خشکسالی پرهیز کنیم. پرهیز از خشکسالی یعنی بیش از ۴۰ درصد از منابع آب استفاده نشود تا اگر خشکسالی خواست ضربه بزند فاصله و تاب‌آوری با آن وجود داشته باشد. تا سال ۲۱۰۰ تغییر اقلیم ادامه پیدا می‌کند. در مشهد بارش اندکی افزایش خواهد داشت اما در استان دو برابر متوسط جهانی گرم می‌شویم، بنابراین سهم تبخیر و شوری افزایش پیدا می‌کند.

رئیس پژوهشکده آب و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد گفت: باید به این سمت برویم که چگونه غذا تولید اما آب کمتری مصرف کنیم. در صادرات هندوانه باید برای جبران آب مصرفی عوارض دریافت شود. ۲۰ درصد مصرف آب مشهد ناشی از اضافه برداشت است، اگر بخواهیم این ۲۰ درصد را جبران کنیم باید قیمت جایگزینی آن را بگیریم. برای حل مشکل آب کشور باید به اجتماع و اقتصاد را توجه کنیم. وقتی مدیریت می‌کنیم و به این موارد توجهی نداریم کار به جایی نمی‌بریم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->