به گزارش شهرآرانیوز، هنوز بهار جای خود را به تابستان نداده، اما گرمای هوا و آفتاب سوزان مشهد چند روزی است موتور کولر خانهها و خودروها را به کار انداخته و شهروندان را کلافه کرده است. دو هفته تا شروع فصل تابستان باقی مانده است، اما به گفته معاون توسعه، پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی ادارهکل هواشناسی خراسانرضوی و براساس پیشبینیهای اعلامشده از سوی مرکز ملی اقلیمشناسی انتظار میرود که در روزهای تابستان پیش رو دمای هوای مشهد به حدود ۳۸ تا ۴۰ درجه سانتیگراد برسد.
یحیی قائنیپور در گفتگو با خبرنگار شهرآرا با بیان اینکه تابستان امسال هم خبر چندانی از بارش باران در مشهد و استان نخواهد بود خاطرنشان کرد: پیشبینیهای هواشناسی از افزایش یک تا یکونیمدرجهای دما بهصورت میانگین در نواحی شرقی کشور و جنوب خراسانرضوی حکایت دارد.
او ادامه داد: از اکنون نمیتوان پیشبینی دقیقی از حداکثر دمای هوای مشهد در تابستان ارائه کرد، اما انتظار میرود دما در گرمترین روزها به حدود چهل درجه سانتیگراد برسد.
قائنیپور درباره وضعیت دمای هوای مشهد در چند روز آینده نیز بیان کرد: از امروز شاهد کاهش نسبی دما با شیب کند در مشهد هستیم که تا یکشنبه هفته آینده ادامه خواهد داشت و انتظار میرود دما در روزهای ابتدایی هفته آینده به ۳۰ تا ۳۲ درجه بالای صفر برسد.
معاون توسعه، پیشبینی و مدیریت بحران مخاطرات جوی ادارهکل هواشناسی خراسانرضوی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال انتقال از پدیده لانینا به النینو هستیم و در شرایط النینو، در کشور افزایش بارندگی خواهیم داشت، پیشبینی این است که در شش ماهه دوم امسال با توجه به تغییرات سیستمهای جوی تأثیرگذار بر روی آبوهوای منطقه و خاورمیانه روند افزایش بارندگی را در سطح کشور داشته باشیم.
قائنیپور ادامه داد: بارشهای خراسانرضوی نیز باید تحتتأثیر این جریانات در نیمه دوم امسال بهتر باشد؛ البته این بارندگیها خشکسالی و کمآبی کشور و استان را جبران نخواهد کرد.
او بیان کرد: با توجه به کمآبیای که داریم، تابستان امسال از سالهای گذشته سختتر است و باید امیدوار باشیم که وضعیت بارشها بهتر شود.
به گفته قائنیپور، از ابتدای سال زراعی یعنی از ابتدای مهرماه پارسال تاکنون، میزان بارشها در مشهد ۸۲.۹ میلیمتر بوده است، اما در مدت مشابه سال قبل از آن، ۱۸۹ میلیمتر بارندگی داشتهایم که این آمار کاهش بسیار محسوس بارندگی را در مشهد نشان میدهد.
او تصریح کرد: میانگین بارندگی خراسانرضوی نیز در دوره آماری سیساله ۲۳۸.۴ میلیمتر است؛ بنابراین ۵۵.۶درصد نسبت به پارسال و ۶۴.۸درصد نسبت به دوره آماری در استان کاهش بارندگی داشتهایم.