به گزارش شهرآرانیوز، داوود منظور در یک توئیت اعلام کرد که شاخص قیمت تولید کننده یا همان تورم بخش تولید طی دو ماه فروردین و اردیبهشت ماه کاهشی بوده است.
بر اساس اعلام او و با استناد به آمارهای بانک مرکزی تورم ۱۲ ماهه بخش تولید در فروردین ۳۷.۳ درصد و در اردیبهشت ماه ۳۶.۶ درصد بوده است.
همچنین تورم نقطه به نقطه بخش تولید کننده در فرودین امسال ۴۰.۷ درصد و اردیبهشت ماه ۳۲.۴ درصد بوده است.
رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور با استناد با کاهشی شدن نرخ تورم در بخش تولید پیش بینی کرده است که نرخ تورم مصرف کننده نیز در خرداد ماه روند کاهشی خود را آغاز خواهد کرد.
در واقع آقای منظور پیش بینی کرده است کاهش نرخ تورم در بخش تولید، به کاهش رشد قیمت محصولات آنها و در نتیجه کاهش شیب رشد قیمتها برای مصرف کننده منجر خواهد شد. این اتفاق به زبان ساده به معنای کاهش نرخ تورم برای مصرف کننده یا همان مردم خواهد بود.
تاثیر کاهش نرخ دلار و طلا در تورم
در چند هفته اخیر شاهد روند کاهش قیمت طلا در بازار و همینطور روند ثبات یا کاهش اندک نرخ دلار بوده ایم. اغلب تحلیل گران این اتفاق را به حوزه سیاست خارجه مربوط میدانند. سفر پادشاه عمان، توافق با آژانس، بهبود روابط با عربستان و بازگشایی سفارت ایران در جده، همکاری نظامی ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس و تشکیل ائتلاف نظامی دریایی از جمله اتفاقاتی است که سیگنالهای مثبت به بازار ارز و طلا داده است.
به طور معمول افزایش یا کاهش مقطعی نرخ ارز یا طلا روی تورم تاثیر ندارد. اما ثبات نرخها در این بازارها تاثیر مستقیم روی نرخ تورم دارد. تجربه نشان داده است که ثبات در بازار ارز به افزایش تولید و پیش بینی پذیر شدن اقتصاد نیز کمک خواهد کرد.