پهپاد آمریکایی توسط یمنی‌ها سرنگون شد (۸ دی ۱۴۰۳) پهپاد «ام کیو ۹» آمریکا در آسمان یمن سرنگون شد وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران یاوه گویی کرد عراقچی: سال ۲۰۲۵ در رابطه با موضوع هسته‌ای ایران مهم است آیا وزیر اقتصاد استیضاح می‌شود؟ تجاوز هوایی جدید آمریکا و انگلیس به یمن (۸ دی ۱۴۰۳) دستگیری سرشبکه مرتبط با منافقین در اردبیل (۸ دی ۱۴۰۳) پایگاه هوایی «نواتیم» ارتش رژیم صهیونیستی مورد حمله موشکی ارتش یمن قرار گرفت (۸ دی ۱۴۰۳) تداوم درگیری در امتداد خط مرزی بین پاکستان و افغانستان (۸ دی ۱۴۰۳) عذرخواهی پوتین از جمهوری آذربایجان به خاطر سقوط هواپیما فرماندار مشهد مقدس: توسعه زیرساخت‌های مشهد یک ضرورت است داوری: روند خدمت در سه سال اخیر هرگز متوقف نشد | از افتتاح ۷۰۰ کلاس درس تا ۱۰۰ جلسه دیدار مردمی پزشکیان: دولت آماده فراهم‌کردن زیرساخت‌های لازم برای مشارکت دانشگاهیان است مسیر خدمت در فرمانداری مشهد مقدس باید استمرار داشته باشد معاون‌اول رئیس‌جمهور: اصلاح برخی روندهای غلط گذشته، توسعه را شتاب می‌دهد مان‌موهان سینگ نخست وزیر سابق هندوستان کیست؟ + بیوگرافی و فیلم تشییع پیکر فرمانده کل سپاه: یمن در دفاع از فلسطینیان پیروز خواهد شد عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس: وزیر امور خارجه با نگاه راهبردی وارد پکن شده است | این سفر محدود و محصور به پرونده هسته‌ای نخواهد بود مجلس به دنبال استیضاح وزیر راه و شهرسازی؟ درباره چالش‌ها و راهکار‌های اجرای قوانینی که روی کاغذ مانده‌اند | قوانین نامیزان ابلاغ ۲ ماده واحده از مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی از سوی رئیس‌جمهور بحث و جدل مجلس و شورای عالی فضای مجازی بر سر کاسبان فیلترشکن؛ مقصر کیست؟ ستاد کل نیروهای مسلح: اتفاقات سوریه، محصول نقشه مشترک آمریکا و اسرائیل است امیر نصیرزاده: سلسله رزمایش‌های ما، توان و قدرت دفاعی ما را نشان خواهد داد عراقچی در پکن با وزیر امور خارجه چین دیدار کرد درگیری‌های شدید در شمال شرق استان حلب سوریه انتصاب اولین فرماندار زن در تاریخ استان کرمان + سوابق نمایش قدرت دفاعی کشور با رزمایش‌های هفته آتی
سرخط خبرها

جهانگیری: آمریکا اجازه نمی‌دهد یک دلار برای خرید دارو و مواد غذایی جابه‌جا کنیم

  • کد خبر: ۱۶۸۳۴
  • ۱۵ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰
جهانگیری: آمریکا اجازه نمی‌دهد یک دلار برای خرید دارو و مواد غذایی جابه‌جا کنیم
اسحاق جهانگیری گفت: ما خودمان میلیارد‌ها دلار پول در کشور‌های مختلف مانند کره جنوبی، ژاپن و خیلی از کشور‌های دیگر داریم. اما از محل پول خودمان یک دلار نمی‌توانیم برای خرید دارو و مواد غذایی جابه‌جا کنیم و آمریکایی‌ها اجازه نمی‌دهند.
به گزارش شهرآرانیوز، «اسحاق جهانگیری» صبح روز سه‌شنبه، پانزدهم بهمن ماه، در آیین رونمایی همزمان از طرح‌های عمرانی ورزشی، رفاهی و نیروگاه‌های خورشیدی دانشگاه فنی‌وحرفه‌ای در سراسر کشور در دانشکده فنی‌وحرفه‌ای شریعتی در تهران اظهار داشت: انقلاب در زمان خودش یکی از بزرگترین رخداد‌هایی بود که در دنیا اتفاق افتاد.
وی داد: ملت بزرگ ایران با دست خالی، ولی با اتحاد، همدلی و انسجام و تحت رهبری، رهبر بزرگ انقلاب اسلامی به یک انقلاب بزرگ و مردمی انقلاب را به پیروزی رساندند.

معاون اول رییس جمهوری افزود: انقلاب با جهت‌گیری اسلامی به دنبال خواسته‌هایی بود که ملت ایران در طول یکصد سال گذشته همواره در نهضت‌های مختلف و در حرکت‌های مختلف به دنبال آزادی، استقلال و پیشرفت و حاکمیت قانون بودند. همه این‌ها به عنوانی شد که هم بر زبان رهبر انقلاب و هم بر زبان مردم در شهرها، روستا‌ها و اقصی نقاط کشور تکرار می‌شد.

جهانگیری اضافه کرد: حتماً بعد از گذشت ۴۱ سال از پیروزی انقلاب همچنان ما به دنبال همان برنامه هستیم. ما همچنان به دنبال استقلال، آزادی و توسعه و پیشرفت ایران عزیز هستیم و باید نسبت به نسل این‌ها دنبال شود که بتوانیم این آرمان‌ها را محقق کنیم.

معاون اول رییس جمهوری بیان کرد: در منطقه و جهانی که ما قرار داریم یعنی در میان کشور‌های جهان سوم یا کشور‌های در حال توسعه‌ای که بتوانند به این آرمان‌ها و خواسته‌ها برسند،  به معنای واقعی آزادی و حق تعیین سرنوشت با مردم باشد و مردم احساس کنند که روز به روز به سمت آرمان‌هایی که برای نظامشان در بخش آزادی داشتند بیشتر دسترسی پیدا کنند و اینکه نقش آن‌ها در اداره کشور تعیین کننده می‌شود و اداره کشور با اراده مردم محقق می‌شود.

جهانگیری ادامه داد: این در واقع معنای آن این است که ما یک قدم به آن آرمان‌های اولیه نظام و انقلاب نزدیک شویم و هر چند اگر خدای نکرده در مردم این احساس در مردم به وجود بیاید که آزادی و حرکت به سمت آزادی و دخالت مردم و تعیین سرنوشت به دست مردم کمرنگ‌تر می‌شود. مردم مایوس می‌شوند و احساس می‌کنند که از آرمان‌ها فاصله گرفته‌اند.
وی در ادامه درباره موضوع استقلال از ابتدای انقلاب گفت: بحث‌هایی درباره اینکه مداخلات خارجی و حضور خارجی‌ها در سرنوشت کشور نباید وجود داشته باشد، اقتصاد کشور باید قادر باشد روی پای خودش بایستد. ایران باید بتواند حرف خودش را در مجامع مختلف بر کرسی بنشانند و حرف خودش را بزنند و آنچه که اراده مسئولین کشور است را در جا‌های مختلف محقق کند، مطرح بود.
جهانگیری افزود: حتما دانشگاه‌های کشور به عنوان مهمترین مراکزی که آسیب‌شناسی و بررسی می‌کنند سال به سال در مراکز مطالعاتی و پژوهشی‌شان روی این نکته متمرکز شوند که تا چه حد ما نسبت به آرمان‌های انقلاب نزدیک شده و چه دستاورد‌هایی داشتیم و اگر اشکالات یا نقاط ضعفی وجود داشته در کجا‌ها بوده است که باید بیشتر به آن رسیدگی کنیم.
معاون اول رییس جمهوری با اشاره به تحریم‌های آمریکا  علیه ملت ایران گفت: همه می‌دانند تحریمی که مبدع، مصوبه و پشتیبان آن شورای امنیت باشد، تحریم سخت‌تری است، به دلیل این که تمامی کشور‌ها ملزم به اجرای تحریم می‌شوند و کشوری نمی‌تواند از آن تخطی کند و در این صورت با مصوبات شورای امنیت روبرو می‌شود.
جهانگیری اضافه کرد: خیلی از کشور‌ها در تحریم هستند به همین دلیل ممکن است تفاوت در نحوه اجرای تحریم‌ها باشد.
معاون اول رییس جمهوری افزود: موضوع دوم این است که این تحریم که وضع شود چه تحریم آمریکا باشد، چه اتحادیه اروپا یا شورای امنیت وضع می‌کند، چه کسی، چه دستگاهی و چه سازمانی پیگیری اجرای این تحریم‌هاست. در مقاطعی ما خودمان با تحریم مواجه بودیم.
 نفت ایران از اول انقلاب تحریم بود ما هیچ وقت احساس نمی‌کردیم که برای تولید و فروش نفت‌مان مانعی هست. آمریکایی‌ها نمی‌خریدند، برخی کشور‌های اروپایی نمی‌خریدند، ولی ده‌ها و صد‌ها مشتری دیگر می‌آمدند و می‌خریدند.
برخی از شرکت‌ها نمی‌آمدند در نفت ایران سرمایه‌گذاری کنند ده‌ها شرکت دیگر می‌آمدند سرمایه‌گذاری می‌کردند و کسی هم متعرض آن‌ها نمی‌شد پس ساختاری که این را پیگیری می‌کند، مهم است.

جهانگیری میزان پیگیری نظارت و دنبال‌کردن تحریم را مسئله دیگر در این زمینه عنوان کرد و گفت: تا این مرحله جدید این موضوع خیلی در دستور کار دولت‌ها نبود، گاهی اوقات در برخی کشور‌ها ساختار‌هایی ایجاد می‌شد برای مثال در دروه عراق می‌گفتند پول نفت عراق در حسابی در سازمان ملل برود و از محل آن اجازه داده شود برای مردم عراق غذا تهیه کند.
همه آن در کنترل بود. نفت عراق فروخته می‌شد پول آن در حسابی در سازمان ملل می‌رفت و از محل آن پول فقط اجازه داده می‌شد یک سری کالا برای عراق خریداری شود.

وی اضافه کرد: امروز آمریکا تقریباً بزرگترین و قویترین سازمان و تشکیلات آمریکا در سرتاسر دنیا وضع کرده است که روزانه و لحظه‌ای پیگیری کنند تا تحریم‌ها علیه ایران اجرا شود. یک کشتی نفتی بخواهد نفت ایران را جابجا کند، تعقیبش می‌کنند، اگر بتوانند شناسایی کنند با شرکت هدف تماس می‌گیرند که این نباید جابه‌جا شود. این بی‌سابقه‌ترین تحریم هست.

جهانگیری خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها واقعاً دروغ می‌گویند که برای دارو و مواد غذایی ایران محدودیت درست نمی‌کنیم. ما خودمان میلیارد‌ها دلار پول در کشور‌های مختلف مانند کره جنوبی، ژاپن و خیلی از کشور‌های دیگر داریم. اما از محل پول خودمان یک دلار نمی‌توانیم برای خرید دارو و مواد غذایی جابه‌جا کنیم و آمریکایی‌ها اجازه نمی‌دهند.
 وی گفت: این همه تبلیغات راه انداختند، سوئیسی‌ها که بانکی چند میلیون دلاری که در آن داشتیم زحمت کشیدند و دو میلیون دلار داروی بیمار سرطانی اجازه دادند از آن محل بانک بتواند تسویه کند.
معاون اول رییس جمهوری افزود: ما در سال جاری تا الان نزدیک به ۳ میلیارد دلار دارو وارد کشور کردیم. اعدادی که می‌گویید شوخی است یا کشور ایران را نشناختید و یا اقتصاد ایران متوجه نیستید چیست.
جهانگیری گفت: در همین شرایط تحریم که به این سختی اعمال می‌شود، مسئولین ایران، مخصوصاً بخش خصوصی و فعالان اقتصادی حجم تجارتی که الان با دنیا دارد در ۱۰ ماه گذشته بیش از ۷۰ میلیارد است. بالاخره روش‌هایی داریم اقتصاد ایران اقتصاد بزرگی است و این اقتصاد بزرگ را نمی‌شود حبس کرد نمی‌توان با آن مبارزه کرد.

معاون اول رییس جموری در بخش دیگری از اظهاراتش با اشاره به نحوه اداره اقتصاد ایران به عنوان یکی از بزرگ‌ترین اقتصاد‌های دنیا گفت: پیداست که یکسری کالا‌های صنعتی دیگری در کشور تولید شده که کالا‌هایی است که امروز به همه اقصی نقاط دنیا صادر می‌شود، ارز حاصل آن به کشور می‌آید و اقتصاد کشور با آن اداره می‌شود.

وی افزود: در بحث‌های سیاسی و اقتصادی گفته می‌شد که می‌توان کاری کرد که اقتصاد کشور بدون نفت اداره کنیم. علاوه‌بر این در بررسی‌هایی که انجام می‌شود در مسائل اقتصاد بین‌المللی این حرف جدی بود که کشور‌هایی که توسعه‌شان بر مبنای منابع طبیعی بنیاد گذاشته شده است هیچ اتفاق تعیین کننده‌ای در این کشور‌ها رخ نداده است.
الا کشوری استثنایی، چون نروژ که به‌رغم داشتن منابع غنی نفت و فروش نفت، اقتصادش را بدون درآمد‌های نفت بنا گذاشته و نفت آن در صندوق توسعه ملی و سرمایه‌گذاری می‌شود.

جهانگیری ادامه داد: کشور‌های نفتی منطقه منابع نفتی زیرزمینی را می‌فروشند کالا وارد و مصرف می‌کنند. ما امروز در ایران عملاً تحت فشار به این نتیجه رسیدیم که در اقتصادمان، سهم نفت باید به حداقل برسد.
البته از مدت‌ها قبل در دولت خاتمی حساب ذخیره ارزی درست کردیم که با دستور رهبری به صندوق توسعه ملی تبدیل شد و قرار شد بخش عمده‌ای از منابع نفت برای کار‌های بزرگ، توسعه به صندوق توسعه ملی و بخشی از آن هم در امور جاری برود و به مرور از آن درصد بودجه کم و درصد صندوق توسعه اضافه شود.

وی گفت: اگر شرایط ما خوب بود الان باید ۳۷ درصد بودجه به صندوق توسعه ملی می‌رفت و در بودجه می‌آمد و این نسبت تکرار می‌شد و در نهایت سهم نفت کم می‌شد. عملاً از پارسال و امسال با فشار‌های آمریکایی‌ها سهم نفت در بودجه بسیار ناچیز شده است.

معاون اول رییس جمهوری با طرح این سوال که آیا واقعاً می‌شود اقتصاد ایران را بدون نفت اداره کرد و آیا می‌توان به راهکار‌هایی رسید که این اتفاق بیفتد، گفت: خیلی از اتفاقات در بخش‌های مختلف کشور افتاده که با افتخار می‌شود آن را اعلام کرد.
زمانی برای کل تجهیزات نفت منتظر بودیم شرکت‌های خارجی بیایند کار کنند و سرمایه‌گذاری کنند. زمانی برای کارخانه‌های ابتدایی صنعتی کشور منتظر بودیم یک شرکت اروپا شرقی در ایران کارخانه دایر کند، اما امروز توانمندی صنعتی کشور متحول شده است.

وی اضافه کرد:  بعد از برجام، وقتی توتال برای فاز ۱۱ پارس جنوبی قرارداد بست، آنجا پیش‌بینی دیگری برای بازیافت گاز انجام گرفته بود که بر اساس آن باید در دریا سکویی نصب می‌شد که گفته شد ۲۰ هزار تن وزن آن است.

جهانگیری گفت: یادم می‌آید زمانی که وزیر بودم، در شروع کار، بخشی از سکو‌هایی که در خلیج فارس نصب می‌شد در داخل تولید می‌شد دو هزار و ۳ هزار تن بود. بخشی از آن را رنگ می‌کردند که مشخص شود کدام بخش داخلی و کدام خارجی است. ولی معلوم بود راهی شروع شده است.

وقتی توتال کار را قبول کرد، ارزیابی که از شرکت‌های ساخت سکو‌های نفتی انجام شد که کدام شرکت با قیمت و کیفیت مناسب این سکوی مناسب در خلیج فارس بسازد و نصب کند، نهایتا به این نتیجه رسید که شرکت‌های ایرانی قادر هستند این کار را انجام دهند و طبق قرارداد هم باید توتال انتخاب می‌کرد؛ بنابراین توانمندی امروز در پروژه‌های کشور ایجاد شده است.

معاون اول رییس جمهوری افزود: این کشور، کشوری نیست برای نیاز‌های اولیه خود منتظر شود که دست بیل و کلنگ از خارج وارد کند. وقتی امروز مناقصه برگزاری کارخانه فولاد، پتروشیمی، سیمان و کارخانه‌های دیگر در سطح بین‌المللی برگزار می‌شود یکی از پایه‌های ثابت مناقصات شرکت‌های ایرانی هستند که از الف تا‌ی پروژه انجام می‌دهند.

وی خاطرنشان کرد: اخیراً در کردستان عراق برای هزینه سدی که ژاپنی‌ها می‌خواستند بسازند مناقصه برگزار شد. شرکت‌های داخلی و خارجی از سراسر دنیا دعوت کرده بودند و برنده آن یک شرکت ایرانی شد.

جهانگیری گفت: به فضل الهی در این ایام اتفاقات مهمی در کیفیت و توانمندی نیروی انسانی ومدیریت و ساخت پروژه اتفاق افتاده است. البته حق ایران بیش از این‌ها بوده است ما از دهه ۴۰ و ۵۰ تصمیم گرفتیم ایران صنعتی شود.
اگر این مزاحمت‌هایی که برای ایران ایجاد کردند نبود، قطعاً ایران امروز از خیلی از کشور‌هایی که ادعای صنعتی‌شدن دارند می‌توانست موقعیت بهتری داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: دانشگاه‌های کشور یکی از مهمترین جا‌هایی است که می‌تواند توسعه ایران را در این شرایط تا این مرحله کمک کند و پیش ببرد و می‌تواند حتی بالاتر ببرد.  

معاون اول رییس جمهوری گفت: کل دانشجو‌های کشور در سال ١٣۵٧ جمعا ١٧٠ هزار بوده است، اما اکنون و پس از سال ٩٢ سالانه بیش از چهارو نیم میلیون دانشجو داشتیم.

جهانگیری افزود: در اقصی نقاط کشور آموزش و پرورش و آموزش عالی مراکز آموزشی افتتاح کرده اند و دانشگاه فنی و حرفه‌ای اخیرا خیز بزرگی برداشته است.
مجموعه‌ای از نیروی انسانی تحصیلکرده‌ای از سال‌های گذشته داریم، اما برخی فقط نیمه خالی لیوان را می‌بینند که «بیکاران فارغ التحصیل دانشگاه‌ها هستند» منکر نمی‌شوم که این اشکال نیست، اما این همه دستاوردی که با افتخار در بخش صنعت و علوم و آب و کشاورزی ارتباطات و موشک اعلام می‌کنیم، همین فارغ التحصیلان دانشگاهی انجام دادند.
 
منبع: ایرنا
گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->