تاکید طالبان به مهار ۹۰ درصدی قاچاق از مرز نیمروز به ایران | لزوم توجه به اصل همسایگی در رفتار با مهاجران افغان جشن گل سرخ آخرین تصمیمات ایران در رابطه با اقامت مهاجران افغانستانی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) قطار حامل شکر از طریق خواف–هرات به ایستگاه روزنک افغانستان رسید + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هجوم ملخ‌های مراکشی به شهر‌های قندوز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ در افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای افتتاح کنسولگری‌های ایران و افغانستان در فراه و بیرجند نداریم + فیلم سازمان ملل از کشور‌های جهان خواست به پشتیبانی حیاتی خود از افغانستان ادامه دهند وزیر صنعت در راس هیئتی به کابل می‌رود پخش زنده بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند کاهش ۵۰ درصدی ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به ایران تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و کره جنوبی قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف در تعطیلات عید فطر در افغانستان ۳۰ کشته و ۱۵۵ زخمی برجای گذاشت سقوط سه پله‌ای فوتسال افغانستان در جدیدترین رده‌بندی فیفا آمریکا: برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت در کابل نداریم گفت‌وگوی بهرامی با مقام طالبان درباره مهاجران افغانستانی در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و یمن (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

ایران دومین کشور میزبان با بالاترین جمعیت پناهندگان

  • کد خبر: ۱۶۹۳۴۷
  • ۲۴ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۴۴
ایران دومین کشور میزبان با بالاترین جمعیت پناهندگان
گزارش تعیین‌کننده سالانه آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (کمیساریا) موسوم به روند جهانی بی‌جاشدگی اجباری نشان می‌دهد که تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی تعدادی افرادی که بر اثر جنگ، آزار و اذیت، خشونت و نقض حقوق بشر بی‌جاشده‌اند به رقم بی‌سابقه ۱۰۸/۴ میلیون نفر رسیده که این عدد ۱۹/۱ میلیون نفر بیشتر از سال گذشته است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد (کمیساریا) امروز اعلام کرد جنگ تمام‌عیار در اوکراین به همراه دیگر درگیری‌ها در نقاط مختلف و دگرگونی ناشی از شرایط اقلیمی در سطح جهانی به این معنا بود که در سال گذشته آدم‌ها بیش از هر زمان دیگری از خانه خود جدا شدند و همین نیاز به اقدامی سریع و دست‌جمعی در جهت کاهش عوامل و تاثیرات بی‌جاشدگی را موکد می‌سازد.

تخمین‌ها برای تعداد پناهندگان افغانستانی بسیار بیشتر از این اعداد در سال ۲۰۲۲ میلادی بود، زیرا آمار به دست‌رسیده از افغانستانی‌های حاضر در جمهوری اسلامی ایران در نتیجه برنامه سرشماری که دولت این کشور انجام داده، اصلاح‌شده است. ایران پس از ترکیه با حضور بیش از ۳، ۴ میلیون نفر پناهنده و افرادی با وضعیت مشابه به پناهندگان، حالا دومین کشور میزبان با بالاترین تعداد پناهندگان در سطح جهانی ست. علاوه بر این ایران میزبان بالغ بر ۱/۱ میلیون فرد افغانستانی با وضعیت اقامتی متفاوت است که این شامل ۳۶۰، ۰۰۰ افغانستانی با اجازه سکونت در ایران، ۲۶۷، ۰۰۰ فرد دارای گذرنامه خانواری و ۵۰۰، ۰۰۰ افغانستانی فاقد مدرک است.

فیلیپو گراندی، کمیسر عالی آژانس پناهندگان سازمان ملل متحد گفت: «این آمار و ارقام به ما نشان می‌دهد که برخی افراد برای درگیری عجله دارند و برای یافتن راه‌حل کُند هستند. عواقبش ویرانی، بی‌جاشدگی و فلاکت برای میلیون‌ها انسانی است که مجبور می‌شوند وطن خود را ترک کنند.»

این آمار و ارقام همچنین اثبات کرد این بی‌جاشدگی چه با ابزار اقتصادی یا چه با نرخ جمعیت اندازه‌گیری شود، کشور‌هایی با درآمد کم یا متوسط مانند ایران میزبان بیشترین تعداد افراد بی‌جاشده باقی می‌مانند. ۴۶ کشور با کمترین میزبان توسعه‌یافتگی تنها ۱، ۳ درصد از تولید ناخالص داخلی بهره می‌برند درحالیکه همین کشور‌ها میزبان بیش از ۲۰ درصد از تعداد کل پناهندگان هستند.

تامین بودجه برای وضعیت‌های بیشمار بی‌جاشدگی همچنان به کندی صورت می‌گیرد درحالیکه نیاز‌ها رو به افزایش است. امسال تا این لحظه کمیساریا در ایران تنها ۲۳ درصد از بودجه ۱۱۴/۱ میلیون دلاری موردنیاز خود را دریافت کرده، بودجه‌ای که برای پاسخ به نیاز‌های بشردوستانه افغانستانی‌ها و جوامع میزبان آن‌ها لازم است.

سیاست‌های فراگیر ایران در قبال پناهندگان به این افراد دسترسی به آموزش، خدمات درمانی و فرصت‌های معیشتی را فراهم کرده است. از سال ۲۰۱۵ میلادی ایران به کودکان افغانستانی در سن تحصیل اجازه داده تا فارغ از وضعیت اقامتی‌شان به مدرسه – در سطح ابتدایی و متوسطه – بروند. در حال حاضر بیش از ۸۰۰، ۰۰۰ کودک افغانستانی در مدارس ایران ثبت‌نام کرده‌اند و در کنار کودکان ایرانی تحصیل می‌کنند.

چنین اقدامات پیشرویی گواهی بر تعهد ایران بر فراگیری و همبستگی و اطمینان از این امر است که هیچ کودکی به دلیل بی‌جاشدگی اجباری از تحصیل باز نمی‌ماند. ایران با فراهم کردن فرصت‌ها و حمایت برابر آینده‌ای روشن‌تر را برای افراد بی‌جاشده ایجاد می‌کند و الگویی الهام‌بخش برای کشور‌های دیگر است. با این حال به حمایت بیشتر مخصوصا در زمینه آموزش و خدمات درمانی نیاز است تا اطمینان حاصل شود که افغانستانی‌های بی‌جاشده که رفاهشان در خطر است به کمک و حمایت کافی دسترسی داشته باشند.

گراندی افزود: «انسان‌ها در سراسر دنیا با ادامه حمایت و کمک به افراد نیازمند، مهمان‌نوازی مثال‌زدنی در قبال پناهندگان از خود نشان می‌دهند. اما حمایت بین‌المللی بسیار بیشتر و تقسیم بار مسئولیت مناسب‌تری لازم است، به‌ویژه برای کشور‌هایی که میزبان بیشترین تعداد افراد بی‌جاشده در دنیا هستند. بیش از هر چیز باید اقدامات وسیع تری برای پایان دادن به درگیری‌ها و از بین بردن موانع انجام شود تا پناهندگان راه‌حل‌های ماندگاری برای بازگشت به وطن به شکل داوطلبانه، در امنیت و همراه با کرامت داشته باشند.»

گزارش روند جهانی شش ماه پیش از مجمع جهانی پناهندگان آغاز شده. مجمع جهانی پناهندگان گردهمایی با اهمیت است که در ژنو انجام می‌شود و فعالین مختلفی را برای یافتن راه‌حل‌های جدید برای افرادی مجبور به ترک خانه‌های خود شده‌اند و میزبان‌های آن‌ها و همچنین نهادینه کردن همبستگی با این افراد به دور هم جمع می‌کند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->