رژیم صهیونیستی از بی‌کیفرمانی عامل اصلی جنایات در غزه و لبنان اطمینان دارد استاندار خراسان رضوی تاکید کرد: تلاش برای ایجاد فضای وفاق و همدلی در جهت رفع مسائل و مشکلات مردم | سیاست باید به اقتصاد یارانه بدهد تشییع پیکر سردار سرلشکر شهید «عباس نیلفروشان» در تهران آغاز شد (۲۴ مهر ۱۴۰۳) + عکس و فیلم فرمانده منطقه پدافند هوایی شمال شرق: سازمان عقیدتی سیاسی ارتش پشتوانه معنوی و فکری نیرو‌های مسلح است حضور سردار قاآنی در مراسم استقبال از پیکر پاک شهید نیلفروشان در تهران + فیلم واکنش سخنگوی وزارت امور خارجه به تحریم‌های جدید اروپا علیه ایران گزارش عراقچی از سفرش به عمان (۲۳ مهر ۱۴۰۳) واکنش سفیر ایران به سکوت اروپا در برابر تشدید نسل‌کشی در نوار غزه عجز و ناتوانی نتانیاهو در آزادی اسیران صهیونیست حمله پهپادی تلافی جویانه مقاومت اسلامی عراق به یک هدف در سرزمینهای اشغالی حمله موشکی به پایگاه نظامیان آمریکا در سوریه (۲۳ مهر ۱۴۰۳) ایران خواستار اخراج رژیم صهیونیستی از IPU و محاکمه مقامات اسرائیلی در دادگاه نورمبرگ شد (۲۳ مهر ۱۴۰۳) ۱۸ شهید در حمله هوایی اسرائیل به یک روستای مسیحی‌نشین در شمال لبنان (۲۳ مهر ۱۴۰۳) سفیر ایران در لبنان: در آینده‌ای نزدیک‌ به بیروت بازمی‌گردم اعتراف نتانیاهو در بازدید از پایگاه «گولانی»: هزینه دردناکی پرداختیم (۲۳ مهر ۱۴۰۳) تحصن یهودیان حامی فلسطین در نیویورک با شعار «بگذارید غزه زنده بماند»(۲۳ مهر ۱۴۰۳) ادعای رژیم صهیونیستی درباره کشف یک تونل متعلق به حزب‌الله (۲۳ مهر ۱۴۰۳) پزشکیان: مشکلات اقتصادی کشور از مهم‌ترین موضوعات مطروحه با رهبر انقلاب بود + فیلم همتی: مساله FATF را با وفاق ملی پیش خواهیم برد شمار شهدای لبنان در حملات رژیم صهیونیستی به ۲ هزار و ۳۰۹ نفر رسید (23مهر1403) ظریف: ما وارث یک ویرانه نشدیم و اینجا آباد تحویل ما شده است حملات موشکی سنگین حزب الله به تل‌آویو | فرودگاه «بن گوریون» تعطیل شد (۲۳ مهر ۱۴۰۳) حملات جدید آمریکا و انگلیس به خاک یمن (۲۳ مهر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

اهمیت نقش آفرینی ایران در نظم نوین جهانی

  • کد خبر: ۱۶۹۶۴۲
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۴
اهمیت نقش آفرینی ایران در نظم نوین جهانی
وقتی درباره نظم جهانی پساآمریکا صحبت می‌شود، باید گفت مهم‌ترین شاخصه آن افول قدرت آمریکا و متحدانش و هم زمان شکل گیری بلوک‌های جدید قدرت است.

وقتی درباره نظم جهانی پساآمریکا صحبت می‌شود، باید گفت مهم‌ترین شاخصه آن افول قدرت آمریکا و متحدانش و هم زمان شکل گیری بلوک‌های جدید قدرت است. درواقع ما در شرایط دوران گذار به سر می‌بریم و در حال وارد شدن به یک نظم جدید جهانی هستیم، چیزی مشابه اتفاقی که در دوران جنگ جهانی دوم رقم خورد که آنجا هم یک نظم جدید شکل گرفت.

البته ما شرایط مشابه دیگری هم داریم که مثال بزنیم، فروپاشی شوروی که در نتیجه آن وارد دوران تک قطبی شدیم. اما به دلیل رقابت‌های جدی که وجود دارد و جنگ‌های جدیدی که آغاز شده است، مثل جنگ مهم اوکراین یا در آستانه شروع قرار دارد، شرایط کنونی به دوران جنگ جهانی دوم شبیه‌تر است.

در همین راستا رهبر معظم انقلاب هم چندین بار به جنگ اوکراین اشاره کردند و گفتند این جنگ را سطحی نباید تحلیل کرد که جنگ بین دو کشور است، بلکه نشانه‌هایی از تغییرات نظم جهانی است.

این شرایط را اگر نظم جهانی پسا آمریکایی بنامیم، یعنی آمریکا حداقل به تنهایی نظم دهنده تحولات جهانی نیست و ائتلاف‌ها و قدرت‌های جدید نقش مهم و مؤثری دارند. در این شرایط بسیار مهم است که نقش جمهوری اسلامی را به درستی درک، فهم و تحلیل کرده و متناسب با آن سیاست گذاری کنیم.

پس بسیار مهم است که هر دولت و کشوری در دوران این تحولات که از قضا خیلی هم متکثر و سریع هستند، بتوانند شرایط را درست تشخیص دهند و در ادامه درست تصمیم بگیرند. مهم‌ترین نکته پیش روی سیاست خارجه جمهوری اسلامی ایران، این است که هوشمندی لازم را به خرج دهد و بعد از شناخت لازم از شرایط جهانی و ظرفیت‌های خودش تصمیم بگیرد.

در این تحولات، کشور‌هایی که به نوعی متحد  یا نزدیک آمریکا بودند، بیشترین آسیب پذیری را دارند و کشور‌هایی که در نظم این چنینی خودشان را تعریف نکرده بودند، کمترین آسیب و بیشترین منافع را به دست خواهند آورد.

طبیعتا تغییر نظم جهانی، تغییر نظم منطقه‌ای را نیز در برخواهد داشت که نشانه آن نیز خروج آمریکا از منطقه غرب آسیا و افغانستان است و برنامه‌هایی که برای خروج از عراق و دیگر کشور‌ها دارند و از آن طرف چرخشی که در بین کشور‌های عربی منطقه از جمله عربستان و امارات شاهد هستیم و دیدیم که وقتی عربستان احساس کرد که آمریکا قدرت تأمین امنیت عربستان را ندارد، چرخش راهبردی داشت و رابطه‌ای جدی با چین و روسیه و ایران و دیگر کشور‌های عربی آغاز کرد.

در این شرایط برای کشور جمهوری اسلامی ایران که رهبری محور مقاومت را در دست دارد، بهترین شرایط است و باید در کوتاه مدت بتواند جایگاه منطقه‌ای خود را در همه موضوعات ارتقا ببخشد؛ چه حوزه‌های سیاست گذاری و چه حوزه‌های فرهنگی اقتصادی که در این حوزه‌ها دچار نوعی کم کاری و عقب افتادگی هستیم.

آنچه مسلم است، باید اوضاع دیپلماسی عمومی و فرهنگی در سطح منطقه را با استفاده از ظرفیت‌هایی که در حوزه‌های نظامی و سیاسی توانسته ایم تأمین کنیم، بتوانیم در حوزه‌های نرم هم گسترش دهیم و جایگاه واقعی جمهوری اسلامی را در منطقه محقق کنیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->