فرماندار تایباد از آمادگی برای پذیرایی از زائران افغانستانی اربعین ۱۴۰۳ خبرداد نگاهی به پیشینه عزاداری شیعیان قندهاری در مشهد + فیلم سقوط مرگبار اتوبوس در ولایت «بغلان» افغانستان با ۱۷ کشته وزیر تجارت طالبان: به دنبال حضور فعال در چابهار هستیم محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی |‌ نوای غریب عبدالله انصاری + صوت و فیلم زیر علم‌های شهر، جان‌ها فدای عباس (ع) شبکه داعش مرتبط با پاکستان پیش از حمله به شیعیان کابل منهدم شد محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی |‌ علمدار نیامد + فیلم ویدئو | مراسم عَلَم کشی شب هفت محرم در هیئت مهاجران افغانستانی مقیم مشهد محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی |‌ ۱۳ساله عسل شد برایم شهادت + فیلم محرم ۱۴۰۳ در افغانستان | از محدودیت‌های طالبان برای شیعیان تا احتمال حمله داعش به عزاداران حسینی محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی |‌ ای ساقی لب تشنگان،‌ ای جان جانانم + صوت پاکستان از تمدید اقامت پناهندگان ثبت شده افغان برای یکسال دیگر خبرداد سرمایه‌گذاری ۳ میلیارد دلاری تاجران افغانستانی در ایران محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی | روضه‌خوانی مداح اهل سنت در رثای شهدای کربلا + فیلم هاشمی‌ارزگانی: انتظار می‌رود، دولت چهاردهم روند قانونمندسازی پدیده مهاجرت را دنبال کند طالبان پس از جمع‌آوری پرچم عزاداران در کابل اطمینان داد که امنیت عاشورا تامین می‌شود محرم ۱۴۰۳ با نوحه‌های افغانستانی | مرثیه خوانی سید فخرالدین آقا + صوت و فیلم طالبان: ورزشکاران زن افغانستانی، نمایندگان ما در المپیک نیستند احمد مسعود: این حق را نداریم که به ایران بگوییم سیاست خارجی تو چگونه باشد + فیلم
سرخط خبرها

ساکنان کابل با بحران کمبود آب آشامیدنی روبرو هستند

  • کد خبر: ۱۶۹۷۳۶
  • ۲۷ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۶
ساکنان کابل با بحران کمبود آب آشامیدنی روبرو هستند
سازمان ملل اعلام کرد که افغانستان و به خصوص کابل با کمبود آب آشامیدنی مواجه بوده و استفاده بی رویه از چاه نیز سطح آب‌های زیرزمینی را خالی کرده است.

به گزارش شهرآرانیوز؛ کمبود آب آشامیدنی در بخش‌هایی از کابل، به یکی از بحران‌های عمیق و نگران‌کننده در این شهر پرجمعیت افغانستان تبدیل شده است

دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) اواخر می در گزارشی نوشت که میزان افرادی که در افغانستان به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی ندارند، از ۴۸ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۶۰ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. این سازمان اعلام کرد که دست‌کم به ۴۸۰ میلیون دلار بودجه نیاز است تا برای افراد نیازمند در افغانستان در سال ۲۰۲۳، آب آشامیدنی بهداشتی مهیا شود.

دولت پیشین افغانستان بارها اعلام کرده بود که با انتقال آب از رودخانه پنجشیر و سد قرغه به شهر کابل، تا حدی کمبود آب آشامیدنی را در این شهر حل می‌کند، اما با فروپاشی دولت و تسلط طالبان، این پروژه‌ها متوقف شده‌اند.

با تشدید کمبود آب آشامیدنی در سال‌های اخیر، ده‌ها شرکت حفر چاه در کابل و شهرهای بزرگ افغانستان ایجاد شده است. این شرکت‌ها با تبلیغات در فضای مجازی ازجمله در فیس‌بوک، مشتری جذب می‌کنند و بیشتر موارد موردنیاز ازجمله ابزارهای فنی را از ترکیه وارد می‌کنند.

نبود نظارت بر چگونگی حفر چاه‌های عمیق باعث شده است تا مردم به‌صورت بی‌رویه از ذخیره آب‌های زیرزمینی کابل استفاده کنند و به همین دلیل در برخی مناطق که تراکم جمعیت بیشتر است و چاه‌های بیشتری حفر شده، منابع آبی خشکیده است.

اداره ملی تنظیم امور آب افغانستان در سال ۲۰۲۱ و در زمان حاکمیت دولت گذشته این کشور گفته بود که سطح آب‌های زیرزمینی در چندین منطقه از شهر کابل از ۱۲ تا ۲۵ متر پایین رفته است. مناطق ریگ‌ریشن، خیرخانه، بگرامی و کارته نو ازجمله مناطقی محسوب می‌شوند که بیشترین چاه‌های آب در این مناطق خشکیده‌اند.

منبع: yjc

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->