به گزارش شهرآرانیوز؛ کمبود آب آشامیدنی در بخشهایی از کابل، به یکی از بحرانهای عمیق و نگرانکننده در این شهر پرجمعیت افغانستان تبدیل شده است
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (OCHA) اواخر می در گزارشی نوشت که میزان افرادی که در افغانستان به آب آشامیدنی بهداشتی دسترسی ندارند، از ۴۸ درصد در سال ۲۰۲۲، به ۶۰ درصد در سال ۲۰۲۳ افزایش یافته است. این سازمان اعلام کرد که دستکم به ۴۸۰ میلیون دلار بودجه نیاز است تا برای افراد نیازمند در افغانستان در سال ۲۰۲۳، آب آشامیدنی بهداشتی مهیا شود.
دولت پیشین افغانستان بارها اعلام کرده بود که با انتقال آب از رودخانه پنجشیر و سد قرغه به شهر کابل، تا حدی کمبود آب آشامیدنی را در این شهر حل میکند، اما با فروپاشی دولت و تسلط طالبان، این پروژهها متوقف شدهاند.
با تشدید کمبود آب آشامیدنی در سالهای اخیر، دهها شرکت حفر چاه در کابل و شهرهای بزرگ افغانستان ایجاد شده است. این شرکتها با تبلیغات در فضای مجازی ازجمله در فیسبوک، مشتری جذب میکنند و بیشتر موارد موردنیاز ازجمله ابزارهای فنی را از ترکیه وارد میکنند.
نبود نظارت بر چگونگی حفر چاههای عمیق باعث شده است تا مردم بهصورت بیرویه از ذخیره آبهای زیرزمینی کابل استفاده کنند و به همین دلیل در برخی مناطق که تراکم جمعیت بیشتر است و چاههای بیشتری حفر شده، منابع آبی خشکیده است.
اداره ملی تنظیم امور آب افغانستان در سال ۲۰۲۱ و در زمان حاکمیت دولت گذشته این کشور گفته بود که سطح آبهای زیرزمینی در چندین منطقه از شهر کابل از ۱۲ تا ۲۵ متر پایین رفته است. مناطق ریگریشن، خیرخانه، بگرامی و کارته نو ازجمله مناطقی محسوب میشوند که بیشترین چاههای آب در این مناطق خشکیدهاند.
منبع: yjc