بازار ارز در آستانه تغییر | چرا خرید دلار در این مقطع منطقی نیست؟ رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی: مصرف‌کنندگان برق با صرفه جویی به کشاورزان کمک کنند | دچار کم آبی هستیم

  • کد خبر: ۱۷۰۱۶۸
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۷:۳۹
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی: مصرف‌کنندگان برق با صرفه جویی به کشاورزان کمک کنند | دچار کم آبی هستیم
معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: مظلومیت کشاورزی زمانی مشخص می‌شود که بخش صنعتی یک روز و بخش کشاورزی ۳ روز خاموشی دارد و گاهی اوقات خسارت‌هایی را هم در بحث آبرسانی و دامداری به دنبال خواهد داشت.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، غلامحسین ساربان امروز ۲۹خردادماه در همایش آموزشی ترویجی سبد کودی استان خراسان رضوی تصریح کرد: ما به جای اینکه در خصوص قطعی برق بیش از ۳۰۰هزار کشاورز را ناراضی کنیم، باید با بخش خصوصی مذاکره کنیم. اما خواسته ما به عنوان متولی این است که کشاورزان مراعات کنند، چون هنوز توافقی درخصوص قطعی برق صورت نگرفته است و با شرایط فعلی چاره‌ای جز خاموشی نیست. مصرف کنندگان شخصی می‌توانند با کاهش و صرفه جویی به کشاورزان کمک کنند. مظلومیت کشاورزی اینجا مشخص می‌شود که بخش صنعتی یک روز و بخش کشاورزی ۳ روز خاموشی دارد و گاهی اوقات خسارت‌هایی را هم در بحث آبرسانی و دامداری به دنبال دارد.

ساربان یادآورشد: در استان خراسان ۳.۵ میلیون هکتار زمین با استعداد کشاورزی داریم که از این مقدار، یک میلیون و ۴۰۰هزار هکتار در اختیار کشاورزان است و به صورت سالیانه یک میلیون هکتار زیر کشت است که ۷۲ درصد آن باغی و ۲۸درصد آن دیمی برآورد شده است.

دچار کم آبی هستیم

معاون سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: ما به شدت دچار کم آبی هستیم. در سال‌هایی که روال عادی تولید داریم حدود ۷.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌شود که از این میان ۶ میلیون تن در زراعت و باغبانی و ۱.۵ میلیون تن در دامداری است و به این ترتیب جزو شاخص‌ترین استان‌های کشور در بحث امنیت غذایی هستیم.

غلامحسین ساربان افزود: یخبندان سال گذشته خاص استان ما بود. با این حال شرایط تولیدمان برقرار بود. ۵۵درصد توفیقات ما در بحث کشاورزی مربوط به بحث به نژادی است. ۴۵ درصد هم به اقدامات به‌زراعی برمی‌گردد که بخشی به تغذیه گیاهی اختصاص دارد.

وی اظهار کرد: ۱۸ هزار و ۵۰۰ نمونه خاک به دست ما رسید که بررسی‌ها نشان می‌دهد مواد آلی خاک استان ما  پایین است و باید روی این بحث بیشتر کار کنیم و هرچه بیشتر کار کنیم، کارایی مصرف آب افزایش پیدا می‌کند. چراکه قلب خاک ماده آلی است. ما معتقدیم آب مایه حیات است و خاک خود حیات. به همین خاطر باید به آن توجه ویژه‌ای داشته باشیم و خیلی به آن برسیم. بخشی از این رسیدگی با تامین کود‌های شیمیایی صورت می‌گیرد. باید ۱۶ تا ۱۹ کود در اختیار گیاه قرار بدهیم و هر گیاه هم به عنصر خاصی نیاز دارد که باید تامین شود. ما توسط مجموعه بزرگ شرکت خدمانی حمایتی سه نوع کود دولتی فسفاته، پتاسه و ازت را در اختیار بخش قرار دادیم.

وی ادامه داد: یکی از دغدغه‌های کشاورزان گرانی کود است؛ بخش زیادی از کشاورزان ما نیاز خود را از بخش خصوصی تامین می‌‎کند، اما توصیه ما این است که انچه دولت زحمت کشیده و تولید کرده را استفاده کنند. کود فسفات و پتاسی که ما داریم با نرخ حدود ۶۲۰ هزار تومان تولید می‌کنیم، براساس قیمت‌های جهانی ۴.۵ میلیون تومان قیمت دارد. ما سالانه حدود ۱۲هزار میلیارد بودجه می‌خواهیم تا بتوانیم کود را با این نرخ به دست کشاورز برسانیم. این منابع باید توسط دولت تامین شود. پیش از این منابع کودی گران قیمتی را از خارج از کشور تهیه می‌کردیم، اما در حال حاضر باید متکی به داخل شویم. در بحث تولید هم مشکلی نداریم و در مقام صادرکننده هم حاضر شدیم. هزینه کود در تولیدات کشاورزی زیر ۱۰ درصد است.

ساربان بیان کرد: قبل از آغاز سرما و یخبندان به همه اطلاع رسانی کردیم و کودی را معرفی کردیم که می‌تواند سرما را مدیریت کند. کشاورزانی که الان ۱۲ تا ۱۳تن محصول دارند، از این کود استفاده کردند. بعد از سرما هم می‌توان با نسخه‌ای خاص گیاه را احیا کرد. یخبندانی که در استان خراسان اتفاق افتاد و ۶ روز ماندگار بود، خسارت سنگینی را به بخش کشاورزی وارد کرد که عمده آن در بخش باغی بود. البته بخشی از افزایش قیمت‌های محصولات به افزایش هزینه‌های تولید برمی‌گردد. برای مثال هزینه حمل و نقل نسبت به سال‌های قبل چندین برابر شده است. بخشی دیگر نیز تحت کنترل ما نیست. سیبی که کشاورز کیلویی ۶هزار تومان می‎‌فروشد، شب عید با قیمت ۵۰هزار تومان به فروش رسید.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->