رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

پیش‌بینی تخصیص ۱۹۹ هزار تن کود یارانه‌ای به خراسان رضوی در سال جاری

  • کد خبر: ۱۷۰۱۳۳
  • ۲۹ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۳۴
پیش‌بینی تخصیص ۱۹۹ هزار تن کود یارانه‌ای به خراسان رضوی در سال جاری
مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی خراسان رضوی گفت: سهمیه کود استان برای امسال چیزی حدود ۱۹۹ هزارتن پیش بینی شده است که فسفاته، ازته و پتاسه از جمله کود‌های اختصاصی دولت به کشاورزان است.
طنین همتی
خبرنگار طنین همتی

به گزارش شهرآرانیوز، حسین عطایی، امروز، دوشنبه ۲۹ خردادماه، در نشست خبری سبد کودی کشاورزان که در مشهد برگزار شد، اظهارداشت: در سال ۹۹ جذب کود‌های فسفاته در مجموع در طی یک سال ۱۹۹۳ تن و کود‌های پتاسه ۲۱۲۰ تن در کل استان مصرف شده است که این عدد و ارقام یک فاجعه‌ای در میزان مصرف در آن سال بود. با توجه به فرهنگسازی و ترویجی که انجام شد در نیمه دوم ۱۴۰۰ میزان مصرف ۱۰۶۶۶ تن کود  تا پایان سال ۱۴۰۰ توزیع شد و پتاسه هم در این مدت زمانی به ۵۶۵۶ تن رسید.

به گفته عطایی، همچنین نسبت سال ۱۴۰۱ نسبت به سال قبل در بحث ازته ۱۶ درصد، در فسفاته ۵۵ درصد و پتاسه ۲۷ درصد  رشد اتفاق افتاده است که این نسبت  به سال ۹۹ در بحث افزایش مصرف ازته ۱۴  درصد، فسفاته ۹۲ درصد و در پتاسه ۷۰ درصد افزایش داشتیم؛ که این نشان‌دهنده اینکه در حوزه تولیدات گیاهی در بحث تحقیقات تلاش زیادی شده و در مصرف کود ترویج خوبی شده و باعث شده کارایی تولید افت نکند. امیدواریم در سال ۱۴۰۲ این افزایش را حفط و به سمت ترویج بیشتر آن حرکت کنیم.

وی تصریح کرد: سهمیه کود حدود ۱۹۹ هزار تن در سال جدید پیش بینی شده است که از این مقدار سهم ازته در استان ۱۵۴ هزار و ۲۰۷ تن تعیین شده  که از این مقدار تاکنون حدود ۲۱ درصد توزیع انجام شده است. در بحث فسفاته ۳۰ هزار تن حدودا سهمیه تعیین کرده اند که از این مقدار ۱۴ درصد توزیع انجام شده است، در بحث پتاسه ۱۳ هزار و ۶۹۳ تن سهمیه امسال را تعیین کرده اند که از این مقدار ۱۶ درصد تاکنون توزیع شده است، شرکت خدمات حمایتی کشاورزی که یک شرکت دولتی است، در راستای تامین و تدارک و توزیع انواع نهاده‌های کشاورزی خدمت ارائه می‌دهند. با هدف اصلاح بهبود نظام خدمت رسانی و بازار یابی کود‌های کشاورزی و با هدف حذف واسطه‌ها و نهایتا بهبود تولید و در نهایت دسترسی آسانتر کشاورزان به نهاد‌های کشاورزی و کودی همایش‌های آموزشی را برگزار کند.

مدیر شرکت خدمات خدمات حمایتی کشاورزی استان گفت: هدف از برگزاری این همایش، بروز کردن دانش کارگزاران ما و انتقال دانش فنی به کشاورزان در مناطق مختلف است. شرکت‌های دانش بنیان را در این خصوص حمایت کردیم. ایجاد سازوکار‌های مناسب در خصوص دست‌یابی به طرح‌های خودکفایی کود‌های کشاورزی، آشنایی کارگزاران و کشاورزان با جدید‌ترین محصولات دانش بنیان و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان، نیز از دیگر اهداف این همایش است. ایجاد چشم‌اندازی برای کالا و خدمات تولید داخل در حوزه کود‌های کشاورزی، تقویت توان شرکت‌های تولید کننده کود‌های داخلی و معرفی کود‌های قالب مصرف همزمان با معرفی میزان مصرف برای محصولات، به کشاورزان از جمله اهداف دیگر این همایش است.

میانگین مصرف کود در کشور ۹۸ کیلوگرم در هکتار است

در این همایش دکتر کشاورز، مدرس دانشگاه نیز در خصوص استاندارد کیفی کود‌ها و بقایای مضر باقیمانده در کود گفت: تصوری در عموم جامعه وجود دارد که کود زیاد مصرف می‌شود و محصول را آلوده می‌کند، در صورتی که این واقعیت ندارد. میانگین مصرف کود در کشور ۹۸ کیلوگرم در هکتار است، در حالی‌که میانگین مصرف کود در دنیا ۲۰۰ کیلوگرم در یک هکتار است؛ بنابراین ما به طور کلی نسبت به کشور‌های پیشرفته کمتر هم هستیم.

به گفته وی، در بحث کود موضوعی که مطرح است بد مصرفی است که در بعضی نقاط و محصولات که نمی‌توان به همه محصولات این بد مصرفی را تعمیم داد اشاره کرد. بحث کود و سم دو موضوع جدا است. کود برای اینکه مجوز ساخت بگیرد باید یک پروسه‌ای در موسسه تحقیقات آب و خاک وجود دارد طی کنند. باقیمانده عناصر مضر در کود‌ها اندازه گیری می‌شود ضمن اینکه غلظت عناصر ضروری هم اندازه‌گیری می‌شود. اگر این استاندارد رعایت شده باشد مجوز استفاده صادر می‌شود؛ بنابراین تمام کود‌هایی که در حال توزیع است. مطمئنا استاندار‌های خود را طی کرده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->