مسکو: از موشک بالستیک جدید استفاده بیشتری در جنگ خواهد شد آیت‌الله سیستانی خواستار تامین امنیت شیعیان پاکستان در برابر تروریستها شد بقایی: از هر گامی برای پایان دادن به ظلم رژیم صهیونیستی استقبال می‌کنیم هفت اقدام فوری سرکنسولگری ایران در کازان روسیه| دو دانشجوی ایرانی آزاد شدند وزیر ارتباطات وارد مشهد شد کمالوندی خبر داد: ظرفیت غنی‌سازی را به شکل قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهیم یک رسانه عبری زبان فاش کرد: خودکشی ۶ نظامی رژیم صهیونیستی انتصاب نخستین فرماندار زن در تاریخ استان فارس پزشکیان سه سفر به سیستان‌ و‌ بلوچستان خواهد داشت حمله موشکی ارتش یمن به پایگاه هوایی «نواتیم» رژیم صهیونیستی روایتی از اولین سفر استانی رئیس جمهور + فیلم رئیس جمهور: بدون همراهی و همفکری مردم، برای مناطق مختلف دستور صادر نمی‌شود معاون وزیر خارجه: ایران و عربستان به دنبال برقراری صلح در منطقه هستند روایت فضائلی از موافقت رهبر معظم انقلاب با اصلاح قانون تابعیت قهری واکنش مثبت چین به حکم بازداشت نتانیاهو و گالانت | در کنار قوانین بین‌المللی ایستاده‌ایم گزافه گویی وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران سردار وحیدی در مشهد: این قرن، قرن شکست استکبار جهانی است پزشکیان: باید بتوانیم ناترازی‌ها را حل کنیم سردار سلامی: این روز‌ها در اسرائیل کسی آرامش ندارد| از رژیم صهیونیستی انتقام می‌گیریم یک زن گزینه ترامپ برای وزارت دادگستری آمریکا گردهمایی دانشجویان و طلاب بسیجی با حضور پزشکیان در حرم امام خمینی(ره) برگزار شد (۲ آذر ۱۴۰۳) وزیر دفاع با رئیس‌جمهور ونزوئلا دیدار کرد (۲ آذر ۱۴۰۳) رزمایش ۱۰۰ هزار نفری بسیجیان استان خراسان رضوی برگزار شد+ فیلم (۲ آذر ۱۴۰۳) تل‌آویو به هلاکت ۲۹ نظامی صهیونیست از آغاز عملیات در شمال غزه اذعان کرد واکنش بایدن به حکم بازداشت نتانیاهو دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام: تردید نکنیم که وعده صادق محقق می‌شود وزیر کشور: چند استاندار باقیمانده هفته آینده معرفی می‌شوند واکنش وزارت خارجه و سازمان انرژی اتمی به قطعنامه ضد ایرانی شورای حکام
سرخط خبرها

اصرار مجلس بر تناسبی‌شدن انتخابات تهران+ جزئیات

  • کد خبر: ۱۷۰۲۹۴
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۷
اصرار مجلس بر تناسبی‌شدن انتخابات تهران+ جزئیات
نمایندگان مجلس در جریان بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی بر تناسبی‌شدن انتخابات تهران اصرار کردند.

به گزارش شهرآرانیوز، نمایندگان در نشست علنی امروز (سه شنبه، ۳۰ خردادماه) مجلس شورای اسلامی به منظور تامین نظر شورای نگهبان با  اصلاح ماده ۹۶ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی موافقت کردند.

اصلاحات صورت گرفته در این ماده به شرح زیر است:

ماده ۹۶ الحاقی موضوع ماده ۹۳ مصوبه به شرح زیر اصلاح می‌شود:

ماده ۹۶- در حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس، هر داوطلب تأیید صلاحیت شده (نامزد) می‌تواند به صورت منفرد و یا به عنوان عضوی صرفاً از یک فهرست، نامزد شرکت در انتخابات شود.

الف. شرایط فهرست‌ها و عضویت در آن‌ها

۱. احزاب، جبهه‌ها و تشکل‌ها موظفند حداکثر تا هفتاد و دو ساعت قبل از شروع تبلیغات فهرست نامزد‌های مدنظر خود را با رعایت تشریفات ماده (۳) این قانون به ستاد انتخابات کشور یا فرمانداری تهران اعلام کنند. چنانچه نامزد یا نامزد‌های حاضر در فهرست‌ها به درخواست کتبی خود و تا بیست و چهار ساعت قبل از شروع تبلیغات انتخاباتی از فهرست خارج شوند، حزب، جبهه یا تشکل ارائه دهنده فهرست می‌تواند از میان سایر نامزد‌ها تا زمان آغاز تبلیغات، با رعایت مفاد این ماده فهرست خود را تکمیل کند. در غیر این صورت احزاب، جبهه‌ها و تشکل‌ها حق تغییر فهرست ارائه‌شده را نخواهند داشت، مگر اینکه به دلایل قهری و خارج از اراده مانند فوت، نامزد یا نامزد‌هایی از فهرست مزبور حذف شوند. در این صورت حزب یا جبهه می‌تواند تا هفتاد و دو ساعت قبل از شروع أخذ رأی مطابق تشریفات مزبور، فهرست خود را تکمیل کند.

۲. هر نامزد تنها مجاز به حضور در یک فهرست انتخاباتی است. ستاد انتخابات کشور و فرمانداری تهران در پذیرش و بررسی فهرست‌ها این موضوع را باید لحاظ کنند و مانع حضور افراد در بیش از یک فهرست شوند. در صورت عضویت نامزد در بیش از یک فهرست، کل آرای فهرستی و انفرادی وی ابطال می‌شود.

۳. برای هر یک از نامزد‌ها و یا فهرست احزاب، جبهه‌ها و تشکل ها، شناسه منظور می‌شود. رای‌دهنده می‌تواند عنوان فهرست یا  اسم نامزد یا نامزد‌های مدنظر خویش و یا شناسه آن‌ها را در برگ رأی درج کند. در صورت مغایرت اسم یا عنوان با شناسه، ملاک رای، اسم یا عنوان فهرست است.

ب. نحوه رای دهی و شمارش آرا شعب

۱. رأی‌دهنده باید یا به عنوان یک فهرست رأی دهد، یا به نامزد یا نامزد‌ها اعم از منفرد یا از درون یک یا چند فهرست تا سقف کرسی‌ها انتخاب نماید.

در صورتی که رأی‌دهنده فهرستی را انتخاب کند که کمتر از تعداد کرسی‌های حوزه انتخابیه، نامزد معرفی کرده باشد، می‌تواند مابقی نامزد‌های مدنظر خویش را از یک یا چند فهرست یا نامزد‌هایی خارج از فهرست‌ها صرفاً با درج نام نامزد (و نه فهرست آنها) انتخاب کند. در صورتی که رای دهنده به‌صورت همزمان به یک فهرست (که نامزد‌های آن فهرست به تعداد کرسی‌ها است) و نامزد‌ها رأی دهد، رأی به فهرست ملاک بوده و رأی به نامزد‌ها محاسبه نخواهد شد. همچنین اگر رای دهنده به طور همزمان نام چند فهرست را در برگه رای ثبت نماید، رای باطله ماخوذه محسوب می‌شود.

۲. آرای هر نامزد شامل آرائی است که به‌صورت منفرد کسب کرده یا از طریق فهرست انتخاباتی موضوع این قانون به وی داده شده است. آرائی که فقط مشتمل بر عنوان یک فهرست انتخاباتی باشد، برای هر یک از نامزد‌های آن فهرست، یک رای محسوب می‌شود.

ج. الگوی تعیین منتخبان حوزه انتخابیه

منتخبان به ترتیب زیر تعیین می‌شوند:

۱. فهرست‌هایی که نسبت «مجموع آراء صحیح اخذ شده توسط نامزد‌های عضو آن فهرست» تقسیم بر «مجموع آراء صحیح همه نامزد‌های آن حوزه» ضربدر «تعداد کرسی‌های آن حوزه» آن‌ها کمتر از یک کرسی باشد، فاقد حد نصاب بوده و نامزد‌های آن‌ها مانند نامزد‌های منفرد در نظر گرفته می‌شوند.

۲. سقف «سهم نامزد‌های منفرد» (شامل نامزد‌های منفرد و نامزد‌های فهرست‌های فاقد حد نصاب موضوع بند قبل) از کرسی‌های حوزه انتخابیه، معادل «مجموع آرای صحیح اخذ شده توسط نامزد‌های منفرد» تقسیم بر «مجموع آراء صحیح همه نامزد‌های آن حوزه» ضربدر «تعداد کرسی‌های آن حوزه» است.

نامزد‌های منفردی که ۲۰ درصد آرای صحیح ماخوذه‌ی رای دهندگان حوزه انتخابیه را کسب کرده باشند به ترتیب بیشترین رای و تا سقف عدد صحیح «سهم نامزد‌های منفرد» به عنوان منتخب حوزه معرفی می‌شوند.

۳. پس از کسر کرسی‌های اختصاص داده شده به منتخبان منفرد از کل کرسی‌های آن حوزه، «کرسی‌های باقیمانده» به منتخبان فهرستی دارای حد نصاب، اختصاص داده می‌شود.

۴. ملاک «سهم هر فهرست» از کرسی‌های باقیمانده، معادل «مجموع آراء صحیح اخذ شده توسط نامزد‌های عضو فهرست» تقسیم بر «مجموع آراء صحیح همه نامزد‌های فهرستی دارای حد نصاب آن حوزه»، ضربدر «تعداد کرسی‌های باقیمانده» است.

۵.   از هر فهرست به ترتیب هر نامزدی که بالاترین آراء را کسب کرده باشد تا سقف سهم آن فهرست به عنوان منتخب یا منتخبان شناخته می‌شود.

تبصره ۱- در صورتی که سهم فهرست ها، به صورت اعشاری باشد، در ابتدا سهم‌ها برابر با ارقام صحیح آن لحاظ می‌شود و کرسی‌های باقیمانده به ترتیب به سهم دارای بالاترین اعشار، بدون در نظر گرفتن رقم صحیح، اختصاص می‌یابد. در صورت برابری همه ارقام اعشار سهم ها، در جلسه مشترک هیأت‌های اجرائی و نظارت مرکز حوزه انتخابیه با انجام قرعه منتخب و یا منتخبان باقیمانده به سهم یا سهم‌های برنده قرعه اختصاص داده می‌شود. نماینده‌ی فهرست‌های ذینفع می‌توانند در مراسم قرعه کشی حضور داشته باشند.

تبصره ۲- در صورت برابری آراء تمام و یا چند نفر از نامزد‌های یک فهرست، در جلسه مشترک هیات‌های اجرایی و نظارت حوزه انتخابیه، منتخب یا منتخبان با قید قرعه انتخاب می‌شود. نامزد‌های ذینفع یا نمایندگان آن‌ها می‌توانند در مراسم قرعه کشی حضور داشته باشند.

تبصره۳- در صورتی که سهم یک فهرست، بیش از تعداد اعضای آن فهرست باشد، فقط به اندازه تعداد اعضا، به آن فهرست کرسی تعلق می‌گیرد. در این حالت سهم سایر فهرست‌ها از تعداد کرسی‌های باقیمانده بر اساس سازوکار توزیع کرسی‌ها بین فهرست‌ها مجدداً محاسبه می‌شود.

تبصره ۴- در صورتی که حداقل دو فهرست حایز حداقل حد نصاب لازم نشوند، انتخابات مرحله دوم برگزار می‌شود. انتخابات مرحله دوم از میان حداقل دو فهرستی که حایز حداقل یک دوم حدنصاب لازم شده اند همچون دوره اول به صورت تناسبی برگزار می‌شود. در غیر اینصورت انتخابات مرحله دوم از میان دو فهرستی که حایز بیشترین حد نصاب شده اند، به صورت تناسبی برگزار می‌شود.

تبصره ۵- انتخابات میان دوره‌ای در این حوزه مطابق مفاد ماده ۸ قانون برگزار می‌شود. 

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->