قیمت‌ امروز خودرو‌های داخلی (۵ مرداد ۱۴۰۴) | رشد ۱۰ میلیونی شاهین G آیا ادارات و بانک‌های تهران روز (چهارشنبه، ۸ مرداد ۱۴۰۴) تعطیل می‌شود؟ تورم خدمات به ۴۰ درصد رسید | خدمات فنی صدرنشین تورم خردادماه رشد ۶۳ درصدی وصول مالیات در خراسان رضوی طی سه‌ماهه ابتدایی سال ۱۴۰۴ بازار موبایل ایران زیر و رو شد قیمت رمزارز‌های دیجیتال در بازار امروز در جهان (۵ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت بیت‌کوین دوباره صعود کرد بررسی قیمت امروز دینار در بازار آزاد مشهد | اختلاف بیش از یک میلیونی بازار آزاد و نرخ رسمی (۵ مرداد ۱۴۰۴) + جدول قیمت جدید محصولات ایران خودرو ویژه مرداد ۱۴۰۴ اعلام شد + جدول افت ۱۳ هزار واحدی بورس | گزارش وضعیت بازار سهام (۵ مرداد ۱۴۰۴) سازمان هواپیمایی کشوری: اسامی شرکت‌های ایرانی حاضر در عملیات اربعین ۸ مرداد اعلام می‌شود تمدید مهلت استرداد اظهارنامه و بخشودگی جرایم مالیات بر ارزش افزوده بهار ۱۴۰۴ تا ۲۸ مرداد واریز اعتبار کالابرگ الکترونیک برای دهک‌های ششم و هفتم از فردا (دوشنبه، ۶ مرداد ۱۴۰۴) + جزئیات کاهش قیمت طلا در مشهد (۵ مرداد ۱۴۰۴) فصل وام‌دهی بانک‌های خراسان رضوی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۵ مرداد ۱۴۰۴) | دلار کانال ۸۸ هزار تومان را از دست داد مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب مشهد: جیره‌بندی آب به هیچ وجه راهکار ما نیست صرفه‌جویی ۶ میلیون مترمکعبی آب با تعطیلی چهارشنبه‌های مردادماه صدور مجوز تغییر کاربری برای ۵۳ هکتار از اراضی کشاورزی در خراسان رضوی قیمت امروز میوه و تره‌بار اعلام شد (۵ مرداد ۱۴۰۴) | انجیر به بازار مشهد آمد آتش سوداگری در بحران بی‌آبی | گزارش شهرآرانیوز از بازار داغ خرید و فروش پمپ و مخزن آب در مشهد زندگی سخت کارگران و بازنشستگان با حقوق زیر ۲۰ میلیون تومان نصب پمپ مستقیم هزینه قبض آب منازل را تا ۲۰ برابر بیشتر می‌کند ویدئو| ماجرای یک تن برنج وارداتی که گم شد! درآمد ۲۸۱ میلیارد تومان شرکت بورس تهران در یکسال اخیر جزئیات افزایش مالیات کالاهای آسیب‌رسان به سلامت | از سمبوسه و فلافل تا کاشت ناخن برای نخستین بار سامانه جامع قراردادهای داخلی صنعت نفت راه اندازی شد پیش بینی قیمت طلا و سکه (یکشنبه ۵ مرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۴ مرداد ۱۴۰۴) | قیمت دیگنیتی پرستیژ چقدر است؟
سرخط خبرها

رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی: نباید مملکتی خشک تحویل فرزندانمان بدهیم

  • کد خبر: ۱۷۰۳۸۲
  • ۳۰ خرداد ۱۴۰۲ - ۲۰:۰۵
رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی: نباید مملکتی خشک تحویل فرزندانمان بدهیم
رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: ما برای حفظ آب باید نگران فرزندانمان باشیم و مملکتی خشک تحویل آن‌ها ندهیم.
اکرم مقدسی
خبرنگار اکرم مقدسی

به گزارش شهرآرانیوز، رضا حمیدی امروز، ۳۰ خرداد ماه، در جلسه بحران آب و چالش‌های توسعه پایدار که در اتاق بازرگانی مشهد برگزار شد، اظهار کرد: کشور ما در تغییر اقلیم و کمربند خشک جهانی قرار دارد که سبب کاهش بارندگی از ۲۸۰ به ۲۰۰ میلی‌متر شده در حالی که مصرف آب افزایش یافته است.

وی افزود: خشکسالی در سه سال اخیر در ۷۰ سال گذشته بی‌سابقه بوده است. در اکثر سال‌ها در حق آب ظلم شده و بحران آب رنگ خطری بوده که همیشه به گوش می‌رسد و مقابله با آن نیازمند عزم ملی است. دولتمردان تلاش‌های خوبی انجام دادند اما حدود ۳۰۰ شهر در تنش آبی قرار دارند. سهم کشاورزی ۸۷.۹ درصد، صنعت ۲.۱ درصد و آب شرب ۸.۲ اعلام شده است. میران هدررفت آب در ایران وحشتناک بوده، بیش از ۲۵ درصد روستاها فاقد آب شرب و بهداشتی هستند و با تانکر آبرسانی می‌کنیم. تنها ۷ استان مشکل آبی ندارند.

حمیدی با بیان اینکه متناسب با افزایش جمعیت به فکر آب نبوده‌ایم و تولید آب رشد پیدا نکرده است، عنوان کرد: ۱۲ استان کشور تا ۴۵ سال آینده تمام سفره‌های آب زیرزمینی خود را از دست خواهند داد. در سال ۹۷ اعلام شد که از ۲۴ تالاب کشور که در وضعیت بحرانی قرار دارند، ۱۸ تالاب به طور کامل خشک شده و قطعا امروز افزایش یافته است. براساس اعلام سازمان جهانی فائو کشاورزان ایران ۲۲ درصد بیشتر از متوسط مصرف جهانی آب مصرف می‌کنند و مصرف سرانه آب در شبانه‌روز در ایران به ویژه تهران بیشتر از استانداردهای جهانی است. 

رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی گفت: برداشت بی‌رویه از سفره‌های آب موجب شوری خاک و افزایش فرونشست زمین شده است. از ۷۵۰ تا ۸۰۰ هزار حلقه چاه، ۴۰۰ هزار حلقه چاه مجاز و ۳۵۰ هزار حلقه غیر مجاز هستند. وابستگی استان خراسان رضوی به منابع آب زیرزمینی ۷۸ درصد است. نشست زمین در دشت مشهد ۴ تا ۸ سانت بوده، دما طی سالیان اخیر ۲ درجه افزایش یافته و موجب افزایش تبخیر آب شده است. بحران آب موجب تخریب طبیعت و محیط زیست، تخلیه روستاها و افزایش حجم حاشیه‌نشینی شهرهای بزرگ می‌شود.

وی بیان کرد: کلیه نهادهای مختلف ذیربط آب کشور باید تبدیل به یک واحد متشکل شوند تا زیر نظر رئیس‌جمهور کار کنند. اصلاح الگوهای مصرف و نیاز واقعی به آب باید متناسب با رشد جمعیت باشد. تمام عوامل تاثیرگذار در مدیریت آب باید شناسایی و تمام منابع تامین آب کشور تعیین شود. باید تعیین و آموزش فرهنگ استفاده و صرفه‌جویی آب اتفاق بیفتد.

حمیدی افزود: توحه به آب باید در برنامه هفتم مورد بازنگری قرار گیرد. با میزانی که در این برنامه تعیین شده وضعیت از امروز بدتر خواهد شد. بابد به مصرف واقعی آب توجه شود. برای قطع کشت و صادرات کالایی که استعمار تحمیل کرده از جمله هندوانه، گندم و برنج باید اقداماتی انجام دهیم. توجه به رشد بهره‌وری و بهینه‌سازی مصرف آب کمک می‌کند که کمبود آب مقداری کاهش پیدا کند. برداشت بی‌رویه از منابع آب باید با کمک قوه قضاییه کاهش پیدا کند.

رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی ادامه داد: باید در انتخاب شهرک‌های صنعتی به میزان مصرف آب صنایع و محل استقرار آن‌ها توجه شود که در اکثر شهرک‌های صنعتی توجه نشده است. گسترش کشت فراسرزمینی باید اتفاق بیفتد. کشت گلخانه‌ای تا ۹۵ درصد موجب صرفه‌جویی در مصرف آب می‌شود، بنابراین باید گسترش پیدا کند اما ما در مشهد از رتبه ششم به دهم تنزل پیدا کردیم. گسترش کشت در آب که موجب صرفه‌جویی ۵۰ تا ۹۰ درصدی آب می‌شود، مهم است. بارورسازی ابرها ۵۰ برابر ارزان‌تر از روش‌های دیگر تامین آب شرب است اما ما برای این کار یک هواپیما داریم در حالی که باید چهار هواپیما داشته باشیم.

وی خاطرنشان کرد: اصلاح روش کشت مصرف آب را تا ۴۰ درصد کاهش می‌دهد. ۳۰ درصد آب کشور در نقل و انتقال در لوله‌کشی‌ها ضایع می‌شود. باید به اقتصادی بودن نوع محصول هندوانه توجه شود در حالی که ایران رتبه اول یا سوم صادرات هندوانه را در جهان دارد. روش سدسازی باید مورد بازنگری قرار گیرد. ظرفیت آب رودخانه‌های ما ۴۶ میلیارد متر مکعب بوده اما ظرفیت سدها ۷۶ میلیارد متر مکعب است. تاکنون ۵۹۰ سد ساخته شده، ۱۳۵ سد در دست ساخت بوده و ۵۵۰ طرح سد در حال بررسی است. 

حمیدی اضافه کرد: استفاده از روش‌های نوین و دانش‌بنیان، انتخاب نوع مناسب کود و بذر، گسترش آبیاری قطره‌ای در مقابل غرقابی، تعیین هدف صحیح میزان کشت و برداشت و مقایسه با چند کشور موفق در دنیا، تعیین سیاست تعامل‌های جهانی با کشور دیگر و ایجاد انگیزه‌های اقتصادی برای ورود سرمایه و سرمایه‌گذار برای تولید آب از دیگر راهکارها است.

رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی با اشاره به اینکه کشورهای عربی بیشترین سهم را در استفاده از آب شیرین‌کن دارند اما در ایران فقط دو درصد استفاده می‌شود، تصریح کرد: امروز برای حفظ بیشتر آب باید به زیبایی چمن مصنوعی رضایت دهیم. ما برای حفظ آب باید نگران فرزندانمان باشیم و مملکتی خشک تحویل آن‌ها ندهیم. کم‌آبی تاثیر ناخوشایندی در زندگی نه چندان دور مردم کشورمان خواهد گذاشت. 

در ادامه محمدرضا توکلی‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی اظهار کرد: در مسئله آب دنیا حرف وجود دارد. ما در استان خراسان رضوی با یک مشکل فوق‌العاده و نزدیکی روبه‌رو هستیم و آن آب است. مشکل آب بیش از آن‌چه فکر کنیم به ما نزدیک است.

وی بیان کرد: بزرگ‌ترین اشتباهی که ما انجام دادیم تا به این نقطه برسیم شاید این بوده که به جای صحبت در مورد بهره‌وری بر خودکفایی تکیه کردیم، این مشکل ما را به اینجا رسانده است. اگر ابتدا بهره‌وری و چگونگی استفاده صحیح از آب را رعایت می‌کردیم قطعا امروز به این شدت با این مشکل روبه‌رو نبودیم.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->