پیش بینی قیمت طلا و سکه (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳) پیش بینی بورس (دوشنبه ۳ دی ۱۴۰۳)| قله نوردی شاخص بورس ادامه دارد؟ تکذیب گمانه‌زنی‌های افزایش قیمت بنزین (۲ دی ۱۴۰۳) برای خرید آهن‌آلات در مشهد چه باید کرد؟ انبوه‌سازان لاکچری‌ساز بلای جان بازار مسکن ماجرای برنج‌های وارداتی آلوده چیست؟ نقد‌های مردمی به عرضه روغن‌موتور‌های بی‌کیفیت در مشهد قیمت خودرو‌های خارجی رشد ۳ تا ۳۵ میلیون تومانی پیدا کرد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت خودرو‌های داخلی در مسیر کاهش (۲ دی ۱۴۰۳) | پژو ۲۰۷ اتوماتیک یک میلیارد و ۳۵ میلیون تومان موتور بورس با بزرگان بازار روشن ماند | گزارش وضعیت بازار سهام (۲ دی ۱۴۰۳) نرخ طلا و سکه در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) حجم مخازن سد‌های خراسان رضوی، فقط ۱۴ درصد! اداره کل صمت خراسان رضوی طی ۸ ماه ابتدایی ۱۴۰۳ رتبه سوم کشور در تعداد پرونده کشف کالای قاچاق را کسب کرده است ۹ مزرعه ماهی خاویاری در خراسان رضوی فعال است قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲ دی ۱۴۰۳) | ریزش قیمت‌ها در بازار ارز و طلا آغاز عرضه سنگین دلار، تتر و درهم از فردا (۳ دی ۱۴۰۳) قانون پیش فروش مسکن اصلاح می‌شود جلسه مجلس با همتی و فرزین برای بررسی افزایش قیمت ارز، سه‌شنبه (۴ دی ۱۴۰۳) برگزار می‌شود کدام آپارتمان‌ها در وضعیت رکود بازار مسکن خریدار دارند؟ (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | عبده تبریزی: قیمت پایین برق و گاز اقتصاد ایران را آشفته کرده است دلار حواله از ۶۳ هزار تومان عبور کرد (۲ دی ۱۴۰۳) ویدئو | قالیباف: گرانی‌های قیمت ارز و کمبود برق و گاز این روزها مشکلات زیادی برای مردم ایجاد کرده است زیان ۲۵۰ همتی صنایع درپی قطعی برق برنامه‌های مجلس برای حمایت از بورس چیست؟ |رونق بازار سرمایه با بازار توافقی ارز دستور پزشکیان برای تسریع در پرداخت وام ازدواج سرنوشت نامعلوم تعهدات مالی سفرهای استانی دولت سیزدهم به خراسان رضوی واریز سود به حساب بیش از ۲۰ میلیون سهامدار در پاییز ۱۴۰۳ جلسه غیرعلنی مجلس در مورد نوسانات نرخ ارز برگزار شد (۲ دی ۱۴۰۳) قیمت امروز میوه و صیفی جات در مشهد (۲ دی ۱۴۰۳) | هویج کیلویی ۱۰ هزار تومان
سرخط خبرها

۲۰ درصد کارخانه‌های خوراک دام خراسان رضوی تعطیل شده است

  • کد خبر: ۱۷۰۴۳۶
  • ۳۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۳۳
۲۰ درصد کارخانه‌های خوراک دام خراسان رضوی تعطیل شده است
صنعت دامپروری استان با مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و رکود ناشی از کاهش تقاضا از سوی دامداران روبه رو شده است. همین مسئله سبب شده ۲۰  واحد خوراک دام در خراسان رضوی تعطیل شود.

به گزارش شهرآرانیوز، ۷۰ درصد هزینه تولید شیر، گوشت و تخم مرغ به خوراک دام مربوط می‌شود به همین دلیل هر چه وضعیت تولید این محصول بهبود یابد، امکان مدیریت هزینه تولید گوشت و فراورده‌های دامی بیشتر می‌شود. بااین حال به گفته تولیدکنندگان خوراک دام، اکنون این صنعت با مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و رکود ناشی از کاهش تقاضا از سوی دامداران روبه رو شده است. همین مسئله سبب شده است ۲۰  واحد خوراک دام در خراسان رضوی تعطیل شود.

مشکلات کارخانه‌های خوراک دام

رئیس دبیرخانه شورای گفت وگوی دولت و بخش خصوصی خراسان رضوی گفت: صد کارخانه خوراک دام فعال در خراسان رضوی وجود دارد. یکی از مشکلات جدی این کارخانه جات که موجب آسیب پذیری آنان شده، موضوع تأمین نقدینگی است که سبب کاهش تولید آنان شده است. به گفته مدیرعامل اتحادیه کارخانه جات خوراک دام استان، حدود بیست کارخانه خوراک دام به دلیل نداشتن نقدینگی برای تأمین نهاده‌های دامی و نداشتن بازار تعطیل شدند. از دیگر مشکلات این کارخانه جات می‌توان به مسائل مالیاتی، تعرفه‌های برق، گاز و... اشاره کرد.

علی‌اکبر لبافی بیان کرد: گرفتن معدل از حساب شخص حقیقی و حقوقی و تأمین منابع مالی براساس معدل حساب، موضوعی است که برخی بانک‌ها به آن توجه نمی‌کنند و حاضر به پرداخت وام نیستند. وی با بیان اینکه مسئله دیگری که کارخانه جات خوراک دام مطرح می‌کنند، این است که استان در حوزه صدور مجوز برای واحد‌های تولیدی خوراک دام اشباع شده است، گفت: با صدور مجوز‌های متعدد تنها منابع مالی از بین خواهد رفت. دراین زمینه نمی‌توان اقدامی انجام داد؛ اما قرار است جهاد کشاورزی که نهاد صادرکننده مجوز‌های جدید است، با تشریح وضعیت واحد‌های تولیدی خوراک دام در استان، درخواست کنندگان مجوز را از این وضعیت آگاه کند.

لبافی بیان کرد: درآمد‌های کارخانه جات خوراک دام بسیار کاهش پیدا کرده و میزان مالیات دریافتی از آن‌ها با سود حاصل از فروش و فعالیتشان همخوانی ندارد. مقرر شد اداره کل امور مالیاتی این موضوع را بررسی کند.

بی مهری بانک‌ها به تولید

مدیرعامل اتحادیه شرکت‌های تعاونی کشاورزی کارخانه جات خوراک دام، طیور و آبزیان خراسان رضوی هم در گفتگو با شهرآرا ضمن گلایه از بانک‌ها گفت: باوجوداینکه دستگاه‌های مختلف مانند استانداری، دادگستری و جهاد کشاورزی پای کار حمایت از تولید هستند، بانک‌ها همچنان از پرداخت تسهیلات به کارخانه‌های خوراک دام خودداری می‌کنند. این مسئله سبب شده است تا از دی ماه سال گذشته کارخانه‌های خوراک دام موفق به دریافت تسهیلات بانکی نشوند.

فریدون کافی افزود: سخت گیری بانک‌ها در پرداخت تسهیلات در شرایطی انجام می‌شود که بعد از حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، هزینه‌های کارخانه‌های خوراک دام به شدت افزایش یافته و همین مسئله نیاز به نقدینگی توسط این کارخانه‌ها را بیشتر کرده است. به عنوان مثال در سال گذشته هر کیلو جو هزار و ۸۰۰ تومان بود، اما اکنون به ۱۱ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است. وی ادامه داد: براساس قانون باید بانک‌ها پنج برابر میزان سپرده‌ها به متقاضیان وام بدهند. همین مسئله سبب شده است تا کارخانه‌های خوراک دام سعی کنند که با سپرده گذاری در بانک تخصصی مربوط وام بگیرند، اما بانک مرتبط حاضر به پرداخت وام به کارخانه‌های خوراک دام استان نیست.

اکنون کمبود نقدینگی سبب شده است تا کارخانه‌ها به منظور ادامه فعالیت مجبور شوند که نقدینگی مورد نیاز خود را از بازار آزاد دریافت کنند. بااین حال ازآنجاکه هزینه‌های دریافت وام از بازار آزاد بسیار بیشتر از منابع بانکی است، این مسئله هزینه تمام شده واحد‌های تولیدی خوراک دام را افزایش داده است. وی ادامه داد: وقتی هزینه خوراک دام افزایش یابد، این مسئله منجر به گران ترشدن هزینه تمام شده دام و طیور می‌شود و درنهایت دود این گرانی‌ها به چشم مصرف کننده می‌رود.

چرا در زمانی که می‌توانیم با پرداخت تسهیلات بانکی هزینه‌های تولید گوشت را کاهش داده و بار گرانی را برای مردم سبک‌تر کنیم، باز هم بانک‌ها حاضر به همکاری با بخش تولید نیستند. بانک‌ها در حالی از تولید حمایت نمی‌کنند که امسال باید بر اساس شعار سال، تمام سعی و تلاش خود را برای مانع زدایی از رشد تولید به کار ببرند. وی افزود: در حال حاضر کارخانه‌های خوراک دام به سبب مشکلاتی نظیر کمبود نقدینگی و بالابودن سود دریافت وام از بازار آزاد با ظرفیت کمتری در حال فعالیت هستند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->