واژگونی ون مسافربری در تربت جام هشت نفر را راهی بیمارستان کرد (۵ اسفند ۱۴۰۳) برخورد ۲ پراید در خواف پنج مصدوم برجای گذاشت (۵ اسفند ۱۴۰۳) شرایط رانندگی با گواهینامه ایرانی در عراق اعلام شد آیا مدارس و ادارات مشهد و خراسان رضوی فردا (دوشنبه، ۶ اسفند ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تیراندازی به رئیس آموزش و پرورش سراوان (۵ اسفند ۱۴۰۳) آیا تخمه آفتابگردان برای مبتلایان به دیابت و کبد چرب مضر است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی بارش برف و باران (۵ اسفند ۱۴۰۳) ماجرای کارزار سربازی دختران چیست؟ | استقبال جالب و معنادار مردان ایران افزایش ۲۵ درصدی بلیت مترو در سال ۱۴۰۴ از پالایش قوانین قدیم تا نظارت بر قوانین جدید | حوزه خراسان، مشاور فقهی قانون‌گذاری مجلس می‌شود آیا مدارس و دانشگاه‌های استان مازندران تا پایان هفته مجازی شده است؟ (۵ اسفند ۱۴۰۳) جدول فوق‌العاده ایثارگری بازنشستگان و تأثیر آن روی همسان‌سازی حقوق منتشر شد + جزئیات آغاز طرح امداد نوروزی اورژانس از ۲۵ اسفند ۱۴۰۳ شلیک خونین به جوان تهرانی در ولنجک آغاز برنامه ملی برای رصد کمبود‌های ملزومات پزشکی اهدای عضو دختر جوان مرگ مغزی به ۶ بیمار زندگی دوباره بخشید (۵ اسفند ۱۴۰۳) انسداد برخی جاده‌های کشور به علت بارش برف (۵ اسفند ۱۴۰۳) محکومیت اعضای باند قاچاق هروئین و شیشه در بندرعباس | حکم اعدام برای ۳ تن از متهمان رشد ۷۰ درصدی مبلغ اضافه‌کار محیط‌بانان در سال ۱۴۰۴ آزمون‌های علوم پزشکی ۱۴۰۳ با ۱۱ هزار داوطلب برگزار شد دوازدهمین جشنواره انتخاب کارفرمایان برتر خراسان رضوی برگزار شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) | ۵۲ درصد کارگران استان پیش از موعد بازنشسته می‌شوند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی امروز (یکشنبه، ۵ اسفند ۱۴۰۳) | هوا از فردا سرد می‌شود آیا عیدی ۱۴۰۳ بازنشستگان تأمین‌اجتماعی قبل از ماه مبارک رمضان پرداخت می‌شود؟ پزشکیان در آیین اختتامیه سی‌وهشتمین جشنواره خوارزمی: اراده حل مسئله و مشکلات کشور را داریم نامه رئیس کانون عالی کارگران بازنشسته تأمین‌اجتماعی به مدیرعامل این سازمان: در پرداختی‌های اعلامی تجدیدنظر کنید | دستور سالاری برای پرداخت سریع‌تر عیدی ۱۴۰۳ و حقوق بازنشستگان خبر خوش برای کنکوری‌ها | وضعیت تأثیر قطعی سوابق تحصیلی مشخص شد (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس صندوق رفاه دانشجویان: تاکنون مبلغی بیش از ۱۹۲۰ میلیارد تومان بابت وام‌های دانشجویی پرداخت شده است آمادگی ستاد مدیریت بحران کلات خراسان رضوی درپی صدور هشدار زرد هواشناسی (۵ اسفند ۱۴۰۳) رئیس سازمان هواشناسی کشور: بارش‌های اسفندماه، جبران کامل کمبود‌ها نیست برگزاری سیزدهمین گردهمایی سالانه متصدیان مجتمع‌های میان‌راهی آستان قدس رضوی برای خدمت‌رسانی به مسافران نوروزی (۵ اسفند ۱۴۰۳) علائم یکی از سرطان‌های مرگبار کودکان
سرخط خبرها

از هر ۲ سیگاری یکی بر اثر عوارض آن می‌میرد

  • کد خبر: ۱۷۰۶۴۸
  • ۰۱ تير ۱۴۰۲ - ۱۲:۲۲
از هر ۲ سیگاری یکی بر اثر عوارض آن می‌میرد
یک مسئول در وزارت بهداشت گفت: به‌ازای هر ایرانی سالانه ۸۰۰ نخ سیگار در کشور تولید می‌شود.

محمدجواد ابوعطا | شهرآرانیوز؛ اگر تا دیروز همه، سیگار را دروازه ورود به دنیای اعتیاد می‌دانستند، ورود افسارگسیخته مصرف قلیان در جامعه، نتایج این یافته را متزلزل کرد تا جایی که حالا کارشناسان، مصرف قلیان را دروازه ورود به دنیای دخانیات اعلام می‌کنند. موضوعی که دیروز جمعی از مسئولان وزارت بهداشت و مسئولان استانی و شهری مشهد را در معاونت پیشگیری دادسرای عمومی و انقلاب مرکز خراسان‌رضوی جمع کرد تا در یک جلسه هم‌اندیشی دوساعته، موضوع چالش‌ها و تنگنا‌های کنترل دخانیات را بررسی کنند و راهکار‌های موجود را به وزارت بهداشت منتقل کنند تا در سیاست‌گذاری‌ها استفاده شود.

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت، در حاشیه این جلسه در گفتگو با خبرنگار شهرآرا گفت: براساس ماده ۸ قانون مبارزه با دخانیات، سالانه باید ۱۰ درصد مالیات دخانیات افزایش یابد که تاکنون چنین نشده است.

بهزاد، ولی زاده ادامه داد: اجرانشدن این قانون و قیمت ارزان دخانیات، موجب شده است تا میزان مصرف در بین جوانان و حتی نوجوانان افزایش یابد. طبق آمار کشوری در سال ۱۴۰۰ حدود ۱۴ درصد مصرف‌کنندگان بیشتر از ۱۸ سال، مصرف‌کننده انواع محصولات دخانی هستند که در میان ۴.۵ درصد مصرف‌کنندگان زن و ۲۵ درصد مرد هستند.
وی درباره چرایی جلسه هم‌اندیشی در مشهد بیان کرد: این جلسه به‌خاطر دستاورد‌هایی است که دانشگاه علوم پزشکی مشهد در اجرای قانون مبارزه با دخانیات داشته است و اقدامات انجام‌شده در مشهد و خراسان‌رضوی بررسی می‌شود تا در سطح کلان کشوری نیز به کار گرفته شود.

افزایش چشمگیر مصرف قلیان

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت درباره مصرف قلیان نیز بیان کرد: از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۰ در مصرف قلیان در کل کشور ۵۷ درصد افزایش را شاهد بوده‌ایم. یکی از اقدامات خوب دانشگاه مشهد با حمایت دستگاه قضایی، ممنوعیت عرضه قلیان در این استان بوده است که اقدامی کلیدی در کاهش مصرف قلیان است.

وی قلیان را دروازه ورود به مصرف دخانیات و سایر مواد بیان کرد و افزود: متأسفانه مصرف قلیان موجب شده است تا سن مصرف دخانیات به گروه سنی ۱۳ تا ۱۵ سال هم کاهش یابد و این یک مشکل جدی است که باید به آن توجه ویژه شود.

تولید ۸۰۰ نخ سیگار به‌ازای هر ایرانی.

ولی زاده درباره میزان تولید سیگار در کشور نیز بیان کرد: سیگار به‌اندازه مصرف داخلی در کشور تولید می‌شود و طبق آخرین آمار، سالانه حدود ۷۰ میلیارد نخ سیگار تولیدی در کشور داریم، اما آنچه در طول سال مصرف می‌شود از نظر وزارت بهداشت کمتر از این رقم است.

بنا به گفته این مقام مسئول، سالانه برای هر ایرانی حدود ۸۰۰ نخ سیگار تولید می‌شود که از سرانه مصرف نیز بیشتر است. او درباره دلایل این موضوع گفت: هرگونه مجوز تولید مواد دخانی باید با مصوبه ستاد مبارزه با دخانیات اتفاق بیفتد و براساس نیاز داخل باشد، اما متأسفانه این مصوبه رعایت نشده و از ظرفیت صنعت برای افزایش تولید دخانیات استفاده شده است. البته کماکان معضل قاچاق سیگار نیز مطرح است که جلو اجرای مؤثر قانون مبارزه با دخانیات را گرفته است.

صدور آنلاین مجوز فروش

وی با بیان اینکه خرید دخانیات برای نوجوانان و جوانان راحت است و قیمت آن نیز مناسب است، بیان کرد: با عملیاتی‌شدن درگاه صدور مجوزها، براساس کد آیسیک که تعریف شده است، هر واحد صنفی می‌تواند درخواست فروش دخانیات کند، این درحالی است که باید دسترسی را کم کنیم، اما به‌نوعی در فروش تسهیل رخ می‌دهد.

ولی زاده ادامه داد: در کشور یک هدف کاهش ۳۰ درصدی را تا سال ۱۴۰۴ تعیین کرده‌ایم و در سازمان ملل متحد تعهد داده‌ایم که به این کاهش برسیم، ولی آمار نشان می‌دهد که نه‌تن‌ها نتوانسته‌ایم به‌سمت کاهش برویم، بلکه با افزایش مصرف در برخی گروه‌های سنی به‌ویژه جوانان، نوجوانان و بانوان روبه‌رو هستیم. این نشان می‌دهد که یک راهبرد استراتژیک از طرف صنایع چندملیتی دخانی در کشور به جریان افتاده است که تنوع و دسترسی محصول را در کشور افزایش می‌دهد، آن هم در شرایطی که کشورمان کمترین میزان مصرف را دارد، به‌ویژه در میان کشور‌های منطقه که شیوع مصرف در آن‌ها زیاد است.

مرگ‌ومیر سیگاری‌ها

وی درباره حوزه مرگ‌ومیر بر اثر مصرف دخانیات تصریح کرد: در جهان سالانه هشت میلیون مرگ ناشی از مصرف دخانیات داریم که از این میزان، یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار نفر فقط به دلیل رویارویی مستقیم با مواد دخانی رخ می‌دهد.

وی افزود: در کشور هم برآورد‌ها نشان می‌دهد که حدود ۶۰ هزار مرگ بر اثر مصرف دخانیات رخ می‌دهد که به لحاظ بار مالی‌ای که بر جامعه وارد می‌کند، در بخش سلامت حدود ۶۰ هزار میلیارد تومان ضرر حاصل از مصرف دخانیات را داریم، ضرری که برای درمان بیماری‌های ناشی از مصرف دخانیات به وزارت بهداشت تحمیل می‌شود.

به گفته این مسئول وزارت بهداشت، همچنین بیشتر از ۱۰۰ هزار میلیارد تومان ضرری است که به سایر بخش‌های توسعه اقتصادی کشور بابت مرگ زودهنگام تحمیل می‌شود و همین نشان می‌دهد که از طرفی به صنعت دخانیات به‌عنوان یک‌چرخه اقتصادی نگاه می‌شود و از طرفی به آسیب‌های وارده در حوزه سلامت و توسعه کشور، بی‌توجهی می‌شود.

از هر ۸ نفر یکی مصرف‌کننده است

رئیس دبیرخانه ستاد کشوری کنترل دخانیات وزارت بهداشت ادامه داد: آمار جهانی می‌گوید که از هر دو مصرف‌کننده یک نفر به علت مرگ زودهنگام جان خود را از دست می‌دهد و با این تعریف از حدود ۱۰ میلیون مصرف‌کننده ایرانی دخانیات، حدود ۵ میلیون نفر در سال‌های آینده به علت مرگ زودهنگام جانشان را از دست خواهند داد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->