مهاجرانی: ۶۰ دانشجوی دیگری که در سال‌های ۱۴۰۱ و ۱۴۰۲ از تحصیل محروم شده بودند، به کلاس برگشتند التهاب در پاکستان | یک پلیس پاکستان در جریان راهپیمایی مخالفان دولت کشته شد اعتراض وزیران افراطی صهیونیست به آتش‌بس قریب‌الوقوع در لبنان آخرین دیدار کاظمی‌قمی با امیرخان متقی (۶ آذر ۱۴۰۳) | طالبان برای تعامل با سفیر جدید ایران اعلام آمادگی کردند قالیباف: وضعیت تحقق برنامه هفتم اصلا قابل قبول نیست آمریکا در مذاکرات تروئیکای اروپایی و ایران شرکت نمی‌کند توضیحات وزیر نفت در مجلس در رابطه با اقدامات انجام‌شده جهت تأمین سوخت نیروگاه‌ها مواضع متناقض مقامات انگلیس درباره حکم بازداشت نتانیاهو آیا توافق آتش بس در لبنان نزدیک است؟ مجروح شدن ۲ شهروند غیرنظامی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به حمص حمله هوایی رژیم صهیونیستی به چند پل در حومه حمص سوریه روسیه: آمریکا با وتوی قطعنامه آتش بس غزه در جهان منزوی می‌شود اردوغان: به حمایت از برادرانمان در فلسطین ادامه می‌دهیم وزیر اقتصاد: مصمم به ایفای تعهدات خود در قبال بانک توسعه اسلامی هستیم فرمانده تیپ گولانی ارتش رژیم صهیونیستی خانه نشین شد مخبر: دولت‌ها چاره‌ای جز کوچک شدن ندارند تداوم حملات هوایی رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت (۵ آذر ۱۴۰۳) رسانه آمریکایی: تل‌آویو و بیروت در مورد شروط آتش‌بس به توافق رسیده‌اند عراقچی: جامعه بین‌المللی نگذارد تجاوز رژیم صهیونیستی به امری عادی تبدیل شود تحرکات مشکوک نظامیان آمریکا در شرق سوریه (۵ آذر ۱۴۰۳) پزشکیان: باید با مردم در زمینه اصلاحات اقتصادی ضروری صحبت کنیم سی ان ان مدعی موافقت نتانیاهو با توافق آتش‌بس در لبنان شد تدابیر بغداد برای جلوگیری از هرگونه تجاوز احتمالی اسرائیل به عراق شیخ الازهر: اسرائیل در غزه در حال نسل‌کشی زیر نام متون مذهبی تورات است جزئیات بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه دیوان لاهه از کشور‌ها خواست برای بازداشت نتانیاهو و گالانت همکاری کنند لوموند فرانسه: اروپا در فکر اعزام سرباز به اوکراین است گفت‌وگوی چهره‌به‌چهره فرماندار مشهد با همشهریان | پیگیری مطالبه‌های ۱۴۳ نفر در برنامه «دوشنبه‌های ملاقات مردمی»
سرخط خبرها

موافقت مجلس با لایحه کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی+ جزئیات

  • کد خبر: ۱۷۱۰۶۱
  • ۰۴ تير ۱۴۰۲ - ۱۰:۲۶
موافقت مجلس با لایحه کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی+ جزئیات
نمایندگان مجلس با تصویب کلیات لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (۶) قانون بودجـه سال ۱۴۰۲ کل کشور گامی اساسی در جهت کاهش قیمت کالا‌های اساسی برداشتند.

به گزارش شهرآرانیوز، نمایندگان در نشست علنی امروز (یکشنبه ۴ تیر) مجلس شورای اسلامی در جریان بررسی گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در مورد لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (۶) قانون بودجـه سال ۱۴۰۲ کل کشور با ۱۸۳ رأی موافق، ۲۹ رأی مخالف و ۲ رأی ممتنع از مجموع ۲۲۳ نماینده حاضر در جلسه با کلیات طرح مذکور موافقت کردند.

محمدمهدی مفتح سخنگوی کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس متن گزارش این کمیسیون پیرامون لایحه مذکور را به شرح زیر قرائت کرد:

لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (۶) قانون بودجـه سال ۱۴۰۲ کل کشور جهت رسیدگی به این کمیسیون به عنوان اصلی ارجاع گردیده بود در جلسه مورخ ۱/۳/۱۴۰۲ کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات با حضور رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور مورد رسیدگی قرار گرفت و کلیات آن با اصلاح در متن با اکثریت آراء به تصویب رسید. اینک گزارش آن در اجرای ماده ۱۶۱ آیین‌نامه داخلی مجلس شورای اسلامی تقدیم مجلس می‌گردد.

نماینده مردم تویسرکان در مجلس در بیان تأثیر تصویب این لایحه یادآور شد: دولت لایحه‌ای را تحت عنوان الحاق بندی به تبصره (۶) قانون بودجه سال ۱۴۰۲ ارائه داده بود که ما به عنوان بند (ذ) در قانون بودجه آوردیم که اگر مجلس تصویب کند به این قانون الحاق شود.

وی تصریح کرد: در صورت تصویب این لایحه در بودجه سال ۱۴۰۲ نرخ مالیات بر ارزش افزوده برای دارو‌های ضروری و تجهیزات مصرفی پزشکی که در داخل تولید مشابه ندارد، همچنین گندم، برنج، دانه‌های روغنی، انواع روغن خام و حبوبات، قند، شکر، چای و گوشت قرمز و مرغ به یک درصد کاهش پیدا خواهد کرد. با توجه به اینکه این مواد مصرفی مورد نیاز عموم مجلس هستند با این اقدام می‌توان در شرایط سخت اقتصادی کنونی تا حدودی در زندگی روزانه مردم گشایش ایجاد کرد.

بابائی‌کارنامی: یارانه نباید به واردکننده تعلق گیرد

علی بابائی‌کارنامی در مخالفت با گزارش کمیسیون برنامه، بودجه محاسبات در خصوص لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (۶) قانون بودجه ۱۴۰۲ گفت: با تصویب این طرح پیشنهادی ما یارانه را به واردکننده می‌دهیم در حالی که باید یارانه به دست مصرف‌کننده برسد.

نماینده مردم ساری و میان‌دورود در مجلس ادامه داد: دولت باید اتفاقی رقم بزند که به عدالت نزدیک شود. در حال حاضر گرانی به ویژه در بحث دارو برای همه ما مهم است، اما مهم‌تر از آن شیوه کنترل آن بوده که در این لایحه به خوبی دیده نشده و نتیجه آن چیزی شبیه ارز ۴۲۰۰ تومانی خواهد شد.

صباغیان: مسئله اصلی گرانی و تورم، نبود نظارت است

محمدرضا صباغیان بافقی در مخالفت با گزارش کمیسیون برنامه، بودجه محاسبات در خصوص لایحه مذکور با بیان اینکه هدف اصلی این لایحه کاهش مالیات بوده و کسی با آن مخالف نیست، گفت: آیا با اجرای این لایحه در قیمت‌گذاری‌ها تأثیری شاهد خواهیم بود؟ آیا مسئله ما کاهش مالیات برای واردکننده است؟.

نماینده مردم مهریز و بافق و بهاباد و خاتم و ابرکوه در مجلس با یادآوری اینکه همین چندی پیش لایحه بودجه را تصویب کردیم و مجدد اقدام به اصلاح آن می‌کنیم، گفت: نماینده دولت توضیح دهد با تصویب این لایحه چه میزان مشکل گرانی و تورم حل خواهد شد.

وی با بیان اینکه مسئله اصلی ما نظارت بر بازار است، عنوان کرد: گاهی قیمت‌ها در دو مغازه کنار هم با یکدیگر متفاوت است یا حتی در برخی شهر‌ها دو برابر شهر دیگر است، اما نظارتی دراین رابطه وجود ندارد.

صباغیان بافقی با بیان اینکه چنین راهکار‌هایی به هیچ عنوان راهگشا نخواهد بود، افزود: صدا و سیما در گزارش‌های خود گرانفروشان را نشان می‌دهد، اما نحوه برخورد و مجازات آن‌ها را نمایش نمی‌دهد و همین مسئله موجب تبلیغ گرانفروشی خواهد شد، چرا برخوردی با گرانفروشان و دلالان صورت نمی‌گیرد؟.

کریمی: این لایحه درآمد مالیاتی دولت را به طور قطعی کاهش می‌دهد

علی‌اکبر کریمی در مخالفت با گزارش کمیسیون برنامه، بودجه محاسبات در خصوص لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (6) قانون بودجه 1402 با بیان اینکه با این مدل سیاست‌گذاری تنظیم بازار دچار اخلال خواهد شد، افزود: در بسیاری از موارد لایحه مذکور با احکام دائمی مغایرت دارد.

نماینده مردم اراک و کمیجان و خنداب در مجلس با اشاره به قانون برنامه ششم توسعه مبنی بر اینکه هرگونه تخفیف و ارفاق مالیاتی ممنوعیت دارد، گفت: در این لایحه به شکل قابل توجهی تخفیف مالیاتی در نظر گرفته شده که قطعاً علاوه بر اینکه نیاز به دو سوم آراء دارد، با برنامه ششم نیز مغایر است. همچنین این لایحه با بند (17) سیاست‌های کلی و قانون مالیات بر ارزش افزوده نیز مغایر است. در این قانون آمده است که با تأیید وزارت بهداشت هرگونه داروئی که مشابه داخلی ندارد، بدون پرداخت هرگونه وجهی از پرداخت مالیات معاف است ولی در این قانون ما برای آن یک درصد مالیات تعیین می‌کنیم.

کریمی اضافه کرد: همچنین برای کالاهای اساسی نیز فهرستی تهیه شده که این قانون آن را نیز دچار مشکل می‌کند. دولت هدفش این است که کالاهای اساسی ارزان‌تر به دست مردم برسد اما علاوه بر اینکه این لایحه مغایرت‌های جدی با احکام دائمی داشته درآمد مالیاتی دولت را به طور قطعی کاهش می‌دهد و هیچ تضمینی برای ارزان شدن کالاها در سفره مردم نیز وجود ندارد. برخی اقلام که در این لایحه آورده شده، مصارف صنعتی دارد و به دست مصرف‌کننده نخواهد رسید، در چنین شرایطی چه تضمینی وجود دارد که مصرف‌کننده کالا را با قیمت کمتر دریافت کند.

آصفری: افزایش مالیات به‌دلیل کمبود منابع توجیه‌پذیر نیست

محمدحسن آصفری در موافقت با کلیات گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در مورد لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (6) قانون بودجـه سال 1402 کل کشور گفت: سوالی که مردم در حوزه های انتخابیه ما با آن روبرو هستند این است که چرا قیمت کالاهای اساسی نسبت به سال گذشته تا این میزان افزایش یافته است. بهای داروها و تجهیزات پزشکی هر چند وقت یکبار افزایش می یابد و این موضوع موجب گلایه مندی مردم شده است.

نماینده مردم اراک، کمیجان و خنداب در مجلس یازدهم ادامه داد: مهمترین دلیل گرانی کالاهای اساسی، دارو و تجهیزات حقوق ورودی و همین مالیات است که اگر حذف نشود یا کاهش نیابد، روز به روز باید شاهد گرانی کالاهایی مانند قند، شکر، گوشت مرغ، گوشت قرمز و اقلام پروتئینی و... باشیم.

وی با بیان اینکه ما امروز وظیفه داریم راهکار کاهش قیمت ها را پیدا کنیم، گفت: کاهش مالیات بر ارزش افزوده کالاهای اساسی و دارو یکی از این راهکارها است. هر چه مالیات ها افزایش یابد، فشار بر مردم بیشتر می شود. افزایش مالیات به دلیل کمبود منابع توجیه پذیر نیست، نباید کاری کنیم که مردم بگویند 2 تومن در جیب ما می گذارند و 200 تومان برمی دارند.

فرهنگی: یکی از راهکارهای تنظیم بازار کاستن فشار واردات است

محمدحسین فرهنگی دیگر موافق کلیات گزارش مذکور؛ گفت: این گزارش لایحه دولت است، نه طرح مجلس؛ در واقع دولت برای حل مشکلات مردم که ما در تریبون های خود به آن اشاره می کنیم، به دنبال راهکار است.

نماینده مردم تبریز، اسکو و آذرشهر در مجلس با بیان اینکه دولت با این لایحه به دنبال رفع مشکلات در راستای تامین اقلام ضروری جامعه است، ادامه داد: هر چند اکنون طرح کالابرگ الکترونیکی که در مجلس تصویب شد، برای سه دهک اجرایی می شود، اما تعداد دهک ها باید افزایش یابد، زیرا اکثر مردم در این حوزه با مشکل مواجه هستند. یکی از راهکارهای تنظیم بازار کاستن فشار واردات است که با این موضوع بهترین فرصت برای رقابتی شدن بازار فراهم می شود.

این نماینده مردم در مجلس با اشاره به اینکه در گزارش مذکور تصریح شده که این کاهش مشمول کالاهایی شود که مشابه تولید داخل ندارد، گفت: این گام درستی است که دولت برای تسهیل امور مردم، تنظیم بازار و حمایت از مردم آسیب پذیر برداشته و مشمول اصل 75 قانون اساسی نیز نمی شود.

موسوی‌لارگانی: دولت به نظارت بر قیمت کالاهای اساسی ورود جدی کند

سیدناصر موسوی‌لارگانی نیز در موافقت با گزارش کمیسیون برنامه و بودجه و محاسبات مجلس در مورد لایحه دوفوریتی الحاق یک بند به تبصره (6) قانون بودجـه سال 1402 کل کشور گفت: دولت پیشنهاد این کاهش را داده است تا مشکلاتی که در حوزه دارو وجود دارد رفع شود. این کاهش شامل داروها و تجهیزاتی می شود که مشابه تولید داخل ندارند و برای داروهایی است که ما ناچار به واردات آن‌ها هستیم، در واقع پرداخت 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده موجب افزایش قیمت تمام شده برای مصرف کننده می‌شود.

وی افزود: دولت باید به موضوع نظارت بر قیمت کالاهای اساسی ورود جدی کند و جریمه در نظر گرفته شده برای این گرانفروشی به‌گونه‌ای نباشد که در یک روز جبران شود. در برخی از محصولات در کشور به خودکفایی نرسیده‌ایم بنابراین علاوه بر دارو و تجهیزات پزشکی، محصولات و کالاهایی مانند گندم، برنج و دانه های روغنی نیز مشمول این کاهش خواهد شد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->