به گزارش شهرآرانیوز، خیلیها تا وقتی که مجبور نباشند سراغ خودروی تصادفی نمیروند و به نظر میرسد که کار درست همین باشد. اما اگر به هر دلیلی مجبور شدید خودروی تصادفی بخرید، یا حتی اگر مجبور نبودید، اما پیشنهاد فروشنده برایتان وسوسهانگیز بود و نتوانستند آن را رد کنید، بهتر است مواردی که در ادامه میآید را مد نظر داشته باشید.
به نظر میرسد که واضح باشد، خودروی تصادفی بر اساس یک حادثه آسیب دیده، این خودرو ممکن است قدیمی باشد یا جدید، اما اگر آسیب وارد شده به خاطر تصادف را نادیده بگیریم، همچنان خودرویی است که میتواند کارایی داشته باشد و «فرسوده» و «از رده خارج شده» نیست.
عنوان انتخاب شده شاید کمی خندهدار باشد، میپرسید اگر کسی قابل اطمینان نباشد طبیعی است که به او اطمینان نمیکنیم. اما همیشه اینطور نیست، ما گاهی به فردی که نمیشناسیم و هیچ دلیل مطمئنی هم برای اطمینان به او نداریم، اطمینان میکنیم و اینجاست که ضرر خواهیم کرد. برای خرید خودروی تصادفی، مطمئنترین راه این است که فقط به کسی که کاملاً میشناسیم و در صداقت او شک نداریم اطمینان کنیم. حتی در این مورد هم باید حواسمان باشد که احتیاط کنیم و هیچ کدام از مشکلات فنی خودرو را نادیده نگیریم.
آسیب دیدگی سقف خودرو معمولاً به خاطر چپ شدن آن است و خودرویی که چپ شده به هیچ وجه قابل اعتماد نیست. چپشدگی همه چیز یک ماشین را به هم میریزد و از آن دیگر ماشین در نمیآید. گاهی هم آسیب به سقف ممکن است بر اثر سقوط اجسام سنگین باشد و در این صورت شاید آسیب جدی به سایر قسمتهای خودرو نخورده باشد، اما در صورتی که مطمئن نیستید علت آسیبدیدگی چیست، بنا را بر همان چپشدگی بگذارید. تشخیص آسیب وارد شده به سقف هم ابزار خاصی نمیخواهد، آن چه نیاز دارید تنها دو چشم بینا است. (حواستان باشد که فرورفتگی جزئی در سقف و ستون ممکن است به خاطر برخورد سنگریزه باشد و خیلی نگرانکننده نیست.)
سازه اتاق یا شاسی خودرو جزو مهمترین بخشهاست. هر گونه آسیبدیدگی در این بخش به این معناست که نباید ماشین مورد نظر را بخرید. شاسی همه چیز را تحت تاثیر قرار میدهد از جمله کیفیت سواری و سیستم تعلیق که بخش بسیار مهمی است. حتی اگر با شاسیکشی اصولی بتوان فرم خودرو را به حالت قبل برگرداند، باز هم آن خودرو دیگر ارزش خرید را ندارد و هیچوقت آن امنیت سابق را نخواهد داشت.
برخی قطعات مانند صندوق، سپر، رکاب، در و... در صورت آسیب دیدن و تعویض شدن، مشکل چندانی برای خودرو ایجاد نمیکنند. اما خودرویی که قطعات زیادی از آن، مثلا دو یا سه در آن تعویض شده را باید به دیدهی تردید نگاه کرد، چرا که احتمال تصادف شدید آن وجود دارد. در مورد شاسی، ستون و سقف که دیگر حرفی باقی نمیماند، تعویض این موارد نشان از تصادف سنگین دارد و هیچ آدم عاقلی چنین خودرویی را نمیخرد.
با توجه به آنچه که گفته شد، بزرگترین مشکل خرید خودروی تصادفی این است که احتمال دارد فریب بخوریم. خودرویی را بخریم که با تعمیر و صافکاری و... ظاهر مناسبی پیدا کرده، اما از یک تصادف سنگین بیرون آمده و دیگر هیچ گاه امنیت سابق را نخواهد داشت.
ممکن است فریب از نوعی دیگر باشد و خودرویی اوراقی یا دزدی را به اسم تصادفی بخریم و این تازه شروع دردسر است. پس این توصیهی کلیدی را به خاطر بسپارید: برای خرید خودروی تصادفی، تا حد ممکن احتیاط کنید و به سادگی و بدون تحقیق کافی اطمینان نکنید.
منبع: خودروبانک