شهرآرانیوز - دانشگاه شفیلد انگلستان گزارشی درباره این قارچ منتشر کرده که در آن یک رابطه ارگانیسم کارآمد با خاک، گیاهان و هوایی که ما تنفس میکنیم توصیف شده است. این بخشی از چیزی است که میتواند یکراه حل نادیدهگرفتهشده برای مشکلات آلودگی هوا در جهان باشد.
در هر قاره قارچهای میکوریز در شبکههای وسیع زیرزمینی زندگی میکنند. همزیستی قارچریشه یا میکوریزا به معنی همزیستی سازنده بین یک قارچ و ریشههای یک گیاه است. گیاهان آلودگی هوا را به قند تبدیل میکنند. قارچها که با ریشههای گیاهان در هم تنیده شدهاند، از قندها تغذیه میکنند. براساس توصیف شفیلد از این رابطه، آنها به نوبه خود، مواد مغذی موردنیاز گیاهان را برای زندهماندن فراهم میکنند.
انسانها به ندرت از این فلسفه دادن و گرفتن حمایت میکنند. اما محققان اکنون فهمیدهاند که این رابطه منحصربه فرد زیرزمینی چقدر گسترده و قدیمی شده است.
طبق گزارش The Hill، یک شبکه غولپیکر قارچ در میشیگان ۹۱ هکتار را در برمیگیرد. این گزارش همچنین اشاره میکند که این بانکهای کربنی قارچها، سالانه ۱۳ گیگاتن آلودگی هوا را در زیرزمین ذخیره میکنند. این تقریباً مساوی با همان گازهای آلودهکنندهای است که چین در هر سال به سیاره زمین میدهد.
پروفسور شفیلد در این تحقیق گفته است: «قارچهای میکوریزا نقطهای کور در مدلسازی کربن، حفاظت و بازسازی هستند. اعدادی که ما کشف کردهایم شگفتانگیز هستند، و وقتی به راهحلهایی برای آب و هوا فکر میکنیم، باید به این فکر کنیم که چطور میتوانیم از آنها استفاده کنیم.»
با این حال، فعالیت بالای زمین میتواند هماهنگی زیر زمین را مختل کند. کارشناسان با استناد به هشدار سازمان ملل مبنی بر اینکه ۹۰ درصد خاکها تا سال ۲۰۵۰ ممکن است «تخریب شوند» میگویند کشاورزی و سایر فعالیتهای انسانی در حال «تخریب» اکوسیستم خاک هستند.
آنها از رهبران جهان میخواهند که حفاظت از خاک را آغاز کنند تا این فرآیند قدیمی تمیزکردن هوا حفظ شود. به گفته این تحقیق، حفاظت از خاک یکی از راههایی است که انسان میتواند فرآیند همزیستی طولانیمدت قارچها و گیاهان را بازگرداند.
با مختلکردن سیستمهای باستانی حمایت از حیات خاک، تلاشهایمان برای محدودکردن گرمایش جهانی کم میشود و اکوسیستمهایی را که به آنها وابسته هستیم را خراب میکنیم.