چرخ خودروسازی برای مردم نمی‌چرخد ثبت‌نام برای عرضه جدید خودرو‌های وارداتی از هفته آینده | تحویل چهارماهه خودروها ویدئو | فرایند انتقال سهام متوفیان به وراث آمار عجیب فروش ربع‌سکه در حراج سکه | حراج بعدی، فردا (۷ آذر ۱۴۰۳) ارزش معاملات خرد رکوردشکنی کرد | گزارش وضعیت بازار سرمایه (۶ آذر ۱۴۰۳) جمع‌آوری ۴ میلیارد تومان در اپلیکیشن «بله» درراستای اجرای پویش «ایران همدل» بررسی قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۶ آذر ۱۴۰۳) حق ثبت مهریه برای هر تعداد سکه چقدر است؟ + جزئیاتی جدید از طرح پرداخت حق ثبت مهریه زمان تحویل چانگان‌های وارداتی سایپا مشخص شد افت قیمت سکه در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۶ آذر ۱۴۰۳) | قیمت‌ها افت کرد هشدار فعالان صنعت سیمان درباره اعمال محدودیت گازی قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ دلار بازار آزاد ۶۹ هزار و ۵۵۰ تومان امکان انتخاب آپشن‌های بیشتر، در زمان خرید لاماری‌ایما رشد بدون توقف دلار نیما ادامه یافت (۶ آذر ۱۴۰۳) | نرخ امروز ۵۱ هزار و ۶۹۶ تومان دیدار وزیر اقتصاد ایران با وزیر سرمایه‌گذاری عربستان (۶ آذر ۱۴۰۳) خبرنگاران متقاضی نهضت ملی مسکن گوش‌به‌زنگ باشند | فراخوان واریز آورده جدید آمار سجامی‌های بورس نزدیک به ۴۶.۵ میلیون نفر شد بورس قله ۱۸ ماه گذشته خود را پس گرفت | رشد ۳۵ هزار واحدی شاخص کل در کمتر از ۱۵ دقیقه وزیر نیرو: در هیچ نقطه‌ای از کشور خاموشی اعمال نمی‌شود + فیلم قیمت امروز میوه و صیفی‌جات در مشهد (۶ آذر ۱۴۰۳) | گلابی چند؟ قطعی‌های برنامه‌ریزی‌شده خانگی متوقف شد؟ رکود بازار خودرو پس از شوک افزایش قیمت خودروسازان چالش کمبود نیروی کار در واحد‌های صنعتی واریز سود سهام عدالت به زودی | هر کدام از دارندگان سهام عدالت چقدر سود دریافت خواهند کرد؟ ویدئو| دعوای نماینده انجمن گاوداران گوشتی با وزارت کشاورزی روی آنتن زنده کدام گروه‌های شغلی از مالیات معاف شدند؟ آخرین قیمت سکه در حراج مرکز مبادله (۵ آذر ۱۴۰۳)
سرخط خبرها

لزوم واردات ۱۵ میلیون تن غلات و نهاده دامی به کشور

  • کد خبر: ۱۷۴۹۱۴
  • ۲۸ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۰۴
لزوم واردات ۱۵ میلیون تن غلات و نهاده دامی به کشور
رئیس انجمن غلات ایران گفت: با توجه به متوسط تولید و مصرف غلات در کشور و حجم کالای ترخیص شده به کشور تا پایان سال باید حداقل ۱۵ میلیون تن غلات به کشور وارد شود تا نیاز بازار تامین گردد.

به گزارش شهرآرانیوز، کاوه زرگران در حاشیه برگزاری کنفرانس ایران گرین گردهمایی سالانه فعالان حوزه غلات کشور به تمدید نشدن توافق کوریدور  صادرات غلات اوکراین اشاره کرد و گفت: این اقدام موجب تاثیر روانی افزایشی کوتاه مدت در قیمت برخی غلات در منطقه دریای سیاه خواهد شد، اما با توجه فصل برداشت مناسب در امریکای جنوبی اثر خاصی بر بازار جهانی نخواهد داشت.

این فعال اقتصادی در ادامه شرایط بارندگی و آب‌وهوایی ایران، طی سال‌های اخیر را مورد توجه قرار داد و تصریح کرد: بالغ بر ۸.۶۶ میلیون هکتار از اراضی ایران زیر کشت غلات است که از این میزان ۵ میلیون هکتار به روش دیم کشت می‌شود. در واقع عمده تولید غلات کشور مبتنی بر میزان بارندگی در کشور است که با توجه به کاهش میزان بارندگی‌ها نسبت به دوره بلندمدت، احتمال کاهش حجم تولید در این بخش وجود دارد.

او همچنین نگاهی به وضعیت خشکسالی حاکم بر ایران و اثرات منفی آن بر کشاورزی و تولید غذای کشور داشت و افزود: طبق برآورد‌های انجام شده بالغ بر ۵۰ درصد از مناطق  کشور دچار شرایط خشکسالی هستند که این مسئله روی میزان تولید انواع محصولات به ویژه غلات، اثرات منفی دارد.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران در ادامه آمار و اطلاعاتی درباره میزان مصرف انواع غلات در ایران ارائه داد. بر اساس اظهارات زرگران میزان مصرف غلات در کشور طی سال ۱۴۰۱ حدود ۳۲ میلیون تن بوده که به علاوه ۵ میلیون تن به عنوان ذخایر کشور، نزدیک به ۳۷ میلیون تن غلات در سال گذشته تأمین شده که از این میزان ۲۰.۸ میلیون تن از طریق تولید داخلی و ۱۶.۷ میلیون تن هم از طریق واردات تأمین شده است.

رئیس انجمن غلات ایران با بیان این مطلب که به دلیل آب‌بر بودن ذرت، تولید این محصول در ایران اندک است، میزان تولید آن را در سال گذشته کمتر از  یک میلیون تن برآورد کرد.

او افزود: برای تأمین کل نیاز کشور به این محصول نزدیک به ۸ میلیون تن نیز واردات ذرت، انجام شده است.

این فعال اقتصادی درباره میزان تولید گندم و جو در ایران نیز به سطح زیر کشت این محصولات اشاره و تأکید کرد: بیشتر از نیمی از سطح زیر کشت غلات ایران به گندم اختصاص دارد و ۱.۴ میلیون هکتار از زمین‌ها نیز زیر کشت جو است.

او درباره وضعیت تولید و واردات کنجاله سویا نیز گفت: میزان مصرف این محصول در ایران بستگی به وضعیت دام و طیور دارد که بر اساس آن بین ۳.۵ تا ۴ میلیون تن در سال متغیر است. سال گذشته ۲.۵ میلیون تن واردات دانه سویا انجام شده تا با اتکا به ظرفیت صنایع روغنکشی بخشی از کنجاله سویا مورد نیاز کشور تامین گردد و الباقی از طریق وارادت تامین شود.

بر اساس اظهارات زرگران سال گذشته به دلیل کاهش در میزان واردات کنجاله، شاهد کمبود این محصول در بازار داخلی بودیم که چالش‌هایی را برای تأمین غذای دام و طیور کشور ایجاد کرد.

رئیس انجمن غلات ایران در ادامه به چشم‌انداز تولید و تجارت غلات در سطح دنیا بر اساس گزارش‌های جهانی تا سال ۲۰۳۰ اشاره کرد.

او درباره میزان صادرات  گندم در منطقه دریای سیاه و اروپای شرقی از کشور‌های روسیه و اوکراین به عنوان اصلی‌ترین بازیگر و تولیدکننده اشاره کرد و گفت: پیش‌بینی می‌شود که میزان صادرات این دو کشور تا سال ۲۰۳۰ به حدود ۶۹ میلیون تن در سال افزایش پیدا کند. (حدود ۹ میلیون تن افزایش) و از طرفی به دلیل رشد جمعیت به ویژه در جنوب شرق آسیا، شاهد افزایش تقاضا برای گندم در این منطقه خواهیم بود.

زرگران درباره چشم انداز بازار جو نیز تأمین‌کننده اصلی را اتحادیه اروپا و کشور‌های روسیه و استرالیا معرفی کرد و در عین حال از عربستان  و چین به عنوان اصلی‌ترین مصرف‌کنندگان این محصول یاد کرد. طبق اظهارات او پیش بینی شده تا سال ۲۰۳۰ نیاز عربستان به جو تا ۸ میلیون تن در سال می‌رسد که ۲۵ درصد از تقاضای جهانی به این محصول را شامل خواهد بود.

عضو هیات نمایندگان اتاق ایران از پیش‌بینی رشد ۲۵ درصدی مصرف ذرت در سطح دنیا تا سال ۲۰۳۰ خبر داد و گفت: درباره ذرت، کشور‌های برزیل و آرژانتین و اوکراین و ایالات متحده بازیگران اصلی در سطح دنیا هستند که پیش‌بینی می‌شود میزان صادرات ذرت از این کشور‌ها نیز رشد قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت.

رئیس انجمن غلات ایران در ادامه به صادرات  جهانی دانه‌های سویا اشاره و تأمین‌کنندگان اصلی این محصول را ایالات متحده آمریکا، برزیل و آرژانتین معرفی کرد و عنوان کرد طبق پیش بینی میزان تقاضای دانه‌های سویا نیز تا سال ۲۰۳۰ افزایش خواهد یافت و با اشاره به پیش‌بینی usda این افزایش حدود ۲۶ درصد خواهد بود و سه کشور اصلی تا سال ۲۰۳۰ نود درصد صادرات دنیا را در اختیار خواهند داشت.

به گزارش روابط عمومی انجمن غلات ایران، او درباره کنجاله سویا نیز به پیش بینی رشد ۱۴ درصدی تجارت جهانی این محصول تا سال ۲۰۳۰ اشاره و تأکید کرد: آرژانتین، برزیل و ایالات متحده آمریکا به عنوان صادرکنندگان اصلی کنجاله سویا در سطح دنیا شناخته می‌شوند که پیش‌بینی می‌شود این سه کشور ۸۷ درصد کل صادرات کنجاله سویا در سطح دنیا را به خود اختصاص دهند که از این میزان ۴۵ درصد به آرژانتین، ۲۵ درصد به برزیل و ۱۷ درصد به ایالات متحده آمریکا پیش بینی شده است. با توجه به متوسط تولید و مصرف غلات در کشور و حجم کالای ترخیص شده به کشور تا پایان سال باید حداقل ۱۵ میلیون تن غلات به کشور وارد شود تا نیاز بازار تامین گردد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->