تاکید طالبان به مهار ۹۰ درصدی قاچاق از مرز نیمروز به ایران | لزوم توجه به اصل همسایگی در رفتار با مهاجران افغان جشن گل سرخ آخرین تصمیمات ایران در رابطه با اقامت مهاجران افغانستانی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) قطار حامل شکر از طریق خواف–هرات به ایستگاه روزنک افغانستان رسید + فیلم قیمت افغانی به تومان و دلار (سه شنبه ۱۹ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۹ فروردین ۱۴۰۴) هجوم ملخ‌های مراکشی به شهر‌های قندوز، بغلان، تخار، سمنگان و بلخ در افغانستان سخنگوی وزارت خارجه: برنامه‌ای برای افتتاح کنسولگری‌های ایران و افغانستان در فراه و بیرجند نداریم + فیلم سازمان ملل از کشور‌های جهان خواست به پشتیبانی حیاتی خود از افغانستان ادامه دهند وزیر صنعت در راس هیئتی به کابل می‌رود پخش زنده بازی افغانستان و کره جنوبی (۱۸ فروردین ۱۴۰۴) + تماشای آنلاین ایران و افغانستان سالانه ۳ میلیارد دلار از طریق دوغارون تعامل اقتصادی دارند کاهش ۵۰ درصدی ورود غیرمجاز اتباع افغانستانی به ایران تاریخ و ساعت بازی تیم‌های ملی فوتبال زیر ۱۷ سال افغانستان و کره جنوبی قیمت افغانی به تومان و دلار یکشنبه (۱۷ فروردین ۱۴۰۴) تصادف در تعطیلات عید فطر در افغانستان ۳۰ کشته و ۱۵۵ زخمی برجای گذاشت سقوط سه پله‌ای فوتسال افغانستان در جدیدترین رده‌بندی فیفا آمریکا: برنامه‌ای برای بازگشایی سفارت در کابل نداریم گفت‌وگوی بهرامی با مقام طالبان درباره مهاجران افغانستانی در ایران قیمت افغانی به تومان و دلار (شنبه ۱۶ فروردین ۱۴۰۴) نتیجه بازی تیم‌های ملی فوتبال افغانستان و یمن (۱۵ فروردین ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

غروب خورشید شعر نو افغانستان| واصف باختری درگذشت

  • کد خبر: ۱۷۵۲۲۷
  • ۳۰ تير ۱۴۰۲ - ۱۱:۱۶
غروب خورشید شعر نو افغانستان| واصف باختری درگذشت
محمدشاه واصف باختری، شاعر، نویسنده و مترجم شناخته‌شده‌ٔ افغانستان و پژوهشگر حوزه‌ٔ زبان و ادبیات زبان فارسی، در ۸۱سالگی درگذشت.

به گزارش شهرآرانیوز، منیژه باختری، دختر واصف باختری (شاعر و نویسندهٔ اهل افغانستان)، در یک یادداشت کوتاه در صفحهٔ رسمی فیس‌بوک خود، درگذشت پدرش را تأیید کرد. بنابر آنچه او نوشته است، واصف باختری شب گذشته (چهارشنبه، ۲۸ تیر) درگذشته است.

احمدضیا رفعت، استاد دانشگاه کابل، هم در صفحهٔ فیس‌بوک خود واصف باختری را «خورشید شعر نو افغانستان» توصیف کرده و از «غروب» وی خبر داده است.

در همین زمینه، محمدکاظم کاظمی، شاعر و پژوهشگر نامدار افغانستانی، نیز در صفحهٔ اینستاگرامی خود نوشت: «واصف باختری، بزرگ شاعران افغانستان، درگذشت. او شاعر شاعران ما بود، پیشکسوت و پیشگام شعر افغانستان در نیم قرن اخیر. بعد از استاد خلیل‌الله [خلیلی]، دیگر چون او نداشتیم.»

واصف باختری در ۲۴ ماه حوت (اسفند) سال ۱۳۲۱ خورشیدی در شهر مزارشریف ولایت بلخ به دنیا آمد.

او از رشتهٔ زبان و ادبیات دانشگاه کابل مدرک کارشناسی و از رشتهٔ تعلیم و تربیت دانشگاه کلمبیای آمریکا مدرک کارشناسی ارشد داشت.

واصف باختری، از سال ۱۳۶۱ تا سال ۱۳۷۴، در اتحادیۀ نویسند­گان افغانستان در سمت‌­های سردبیر بخش شعر، مدیر مسئول مجلۀ ژوندون و منشی دارالانشای اتحادیه کار می‌کرد. او در طول این سال‌ها، همچنین، در آموزشگاه اتحادیۀ نویسندگان افغانستان درس می‌گفت.

باختری سال‌ها نیز عضو گروه دبیران بنیاد فرهنگ افغانستان، عضو گروه رهبری کانون حکیم ناصر خسرو، عضو شورای مرکزی انجمن فرهنگی خوشحال‌خان و عضو هیئت‌رئیسۀ اتحادیۀ ژورنالیستان افغانستان بوده است.

از واصف باختری بیشتر از ۲۰ عنوان کتاب در زمینه‌های سرایش و ترجمهٔ شعر در انواع کلاسیک و نیمایی و آزاد، و پژوهش‌های فلسفی و نیز صد‌ها مقاله چاپ شده است. این سه بیت از آن جمله‌اند:

گرچه صد مهر به لب‌های خموش من و توست

آنچه ره در همه‌جا برده خروش من و توست

زآن‌که لافد که خریدار متاع هنر است

دور شو دور که در فکر فروش من و توست

وای اگر قافله‌سالار به بی‌راهه رود

با چنین بار امانت که به دوش من توست

او به زبان‌های انگلیسی و عربی آشنایی داشت. واصف باختری از زبان انگلیسی مقاله‌ها و شعر‌های فراوانی را به فارسی برگردانده و نیز شماری از شعر‌ها و داستان‌های فارسی را به انگلیسی ترجمه کرده است. شماری از شعر‌های خود او نیز به زبان‌های انگلیسی و روسی و چکی و آلمانی برگردان شده‌اند.

واصف باختری از سال ۱۳۷۵ تا سال ۱۳۸۰ در پاکستان و از سال ۱۳۸۰ بدین سو در ایالت کالیفرنیای آمریکا زندگی می‌کرد.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->