پروژه توسعه فضا‌های خدمات زائر و ساماندهی نمای میدان قبله حرم مطهر رضوی افتتاح شد اولویت ماموریت‌های آستان قدس رضوی، حرم مطهر رضوی و خدمت به زائر است تهیه ۱۰۶ هزار دست لباس گرم در پویش ملی «هبه» برای کمک به مردم مظلوم لبنان گشاده دست باش | توصیه‌های ائمه اطهار (ع) درباره پرداخت بدهی فراخوان ثبت‌نام حج تمتع تا دو روز آتی| هزینه هنوز مشخص نیست تولیت آستان قدس رضوی: جوانان نخبه، بزرگ‌ترین فرصت و ثروت کشور هستند اهدای ۱۲ النگوی طلا به جبهه مقاومت از سوی مادر یک شهید آماده‌سازی ۱۰ هزار بسته معیشتی و فرهنگی ویژه مردم غیور و مقاوم لبنان اعلام فراخوان انتخاب قاری و مؤذن در حرم امام‌رضا(ع) از دختران نوجوان قرآنی در حرم امام‌رضا(ع) تقدیر شد تولیت آستان قدس رضوی: بیانیه مجمع موسوم به محققین و مدرسین در رسمیت شناختن اسرائیل مایه تأسف است مولوی عبدالحمید: ما باید در کنار هم شهید شویم + فیلم علیرضا بیات رئیس سازمان حج و زیارت شد اعلام ویژه‌برنامه‌های حرم امام‌رضا (ع) به مناسبت روز دانش‌آموز (۱۳ آبان ۱۴۰۳) حمایت دختران نوجوان هنرمند مشهدی از فلسطین در حرم امام‌رضا(ع) شرط اول و آخر خداشناسی بررسی آثار معادباوری بر سبک زندگی | ایمان قلبی به زندگی پس از مرگ تولد یک بچه شیر کاش قدر مشهدی بودن را بدانیم! درباره پرده «توپ بندی» حرم امام رضا (ع) و هنرمند نقاش آن
سرخط خبرها

نگهداری حدود ۵۰۰ اثر خطی و چاپ سنگی محرمی در گنجینه رضوی

  • کد خبر: ۱۷۵۷۳۴
  • ۰۲ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۲:۰۰
نگهداری حدود ۵۰۰ اثر خطی و چاپ سنگی محرمی در گنجینه رضوی
حدود ۵۰۰ نسخه خطی و کتاب چاپ سنگی با موضوع محرم و عاشورا در مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی سازمان کتابخانه‌ها، موزه‌ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی در حرم مطهر حضرت رضا (ع) نگهداری می‌شود.

ابوالفضل حسن‌آبادی مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی، در گفتگو با شهرآرانیوز با اشاره به این‌که حدود ۵۷ هزار کتاب خطی در موضوعات مختلف و ۲۰ هزار قرآن و جزوه قرآنی خطی در این کتابخانه وجود دارد، در گفتگو با آستان نیوز اظهار کرد: این مرکز دارای نزدیک به ۲۰۰ نسخه خطی با موضوع محرم و عاشورا به زبان‌های عربی و فارسی است.

وی افزود: کتاب‌های «اللهوف علی قتلی الطفوف ابن طاووس»، «اسرارالشهاده»، «روضه الشهدای ملاحسین کاشفی»، «زیارت عاشورا»، «محرق القلوب»، «مقتل ابی مخنلف» و «منبع البکاء برغانی»، از جمله این آثار خطی مرتبط با شهادت امام حسین (ع) و واقعه کربلا است که توسط مؤلفان مختلف نوشته شده است.

 

حسن‌آبادی تصریح کرد: کتاب روضه الشهدای ملاحسین کاشفی، قدیمی‌ترین نسخه خطی این کتابخانه محسوب می‌شود که به موضوع عاشورا و محرم اشاره دارد. این اثر در سال ۹۶۷ هجری قمری توسط گلشنی کاشانی به خط نستعلیق در ۲۳۶ برگ کتابت شده است.

معرفی آثار محرمی چاپ سنگی

همچنین مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی با بیان این‌که حدود ۵۰ هزار کتاب چاپ سنگی به زبان‌های عربی، فارسی، اردو و ترکی در موضوعات مختلف در این مرکز نسخ خطی نگهداری می‌شود، گفت: در بین این مجموعه آثار، ۲۷۱ کتاب چاپ سنگی با موضوع عاشورا و محرم وجود دارد.

وی ادامه داد: «وقایع الایام»، «معالی السبطین»، «مهیج الاحزان»، «لوامع الانوار»، «تظلم الزهراء»، «شفاء الصدور» و «مقتل ابی مخنف»، منتخبی از عناوین این آثار چاپ سنگی به شمار می‌آید که در فاصله سال‌های ۱۲۳۳ تا ۱۳۵۰ هجری قمری منتشر شده است.

چگونگی دسترسی به منابع

حسن‌آبادی بیان کرد: انتساب کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی به امام هشتم (ع) موجب شده تا دوستداران این امام همام، آثار خطی و چاپ سنگی خود را در موضوعات گوناگون اعم از فقه، اخبار، ادبیات، کلام، حکمت، تاریخ، جغرافیا، طب، تجوید، تفسیر و...، بر روضه رضویه وقف کنند چنان‌که در این کتابخانه آثار مختلفی از ائمه معصومین (ع)، دانشمندان، علما، نویسندگان، شاعران، ادیبان، حکما و هنرمندان؛ از صدر اسلام تا عصر حاضر نگهداری می‌شود.

 

مدیر مرکز نسخ خطی کتابخانه مرکزی آستان قدس رضوی افزود: بدین ترتیب مجموعه آثار خطی و چاپ سنگی موجود در این مرکز از ابعاد گوناگون همچون قدمت تاریخی، منحصربفرد بودن، آرایه‌های هنری و دست‌خط علماء، منابع بسیار مناسبی برای بررسی و تحقیق پژوهشگران و دانشجویان است.

وی با اشاره به این‌که تالار محققان کتاب‌های خطی این کتابخانه همه روزه بجز روز‌های تعطیل به صورت حضوری و غیرحضوری آماده خدمات‌رسانی به محققان است، گفت: پژوهشگران می‌توانند درخواست خود را برای دریافت نسخه دیجیتال آثار به صورت حضوری و یا اینترنتی به کتابخانه دیجیتال این آستان مقدس به نشانی digital.aqr.ir ارائه کنند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->