تشدید برخورد قانونی با دست‌کاری کنتور‌های آب در مشهد | پلمب ۴ واحد صنفی معروف (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) ثبت نام بدون قرعه کشی ۳ محصول سایپا از امروز (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) + لینک ثبت نام رشد ۳۰ درصدی تولید شکر ریزش شدید قیمت طلا و سکه در مشهد (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و بیت کوین (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) | نوسان منفی دلار در کانال ۸۲ هزار تومان تعرفه‌های جدید برق ابلاغ شد | اجرا از اول خرداد ۱۴۰۴ + سند وزیر صمت: تجارت جهانی ایران با رشد ۱۱ درصدی به ۱۳۰ میلیارد دلار رسید ارسال پیامک حذف به متقاضیان نهضت ملی مسکن خسارت خودرو‌های سوخته بندر شهید رجایی چگونه جبران می‌شود؟ اقدام غیرمنتظره صاحب‌خانه‌ها در بازار مسکن (۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) هفتمین نمایشگاه ایران اکسپو امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) آغاز می‌شود جزئیات طرح جدید برای دهک‌بندی خانوارها اعلام شد قیمت جهانی طلا امروز (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) اعلام شد |طلای جهانی دوباره ریخت کاهش میزان توزیع روغن در بازار مشهد | بازار تشنه روغن نایاب کالاهای گمرک شهید رجایی تا ۲۴ ساعت آینده ترخیص می‌شود پیش‌بینی قیمت ارز و دلار (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) پیش‌بینی بورس (دوشنبه، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴)| اصلاح هیجانی ادامه دارد؟ پیش بینی قیمت سکه و طلا (دوشنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۴) قیمت خودرو‌های خارجی و مونتاژی رشد کرد (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) بررسی قیمت امروز خودرو‌های داخلی (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) | گرانی در خانواده کوییک و شاهین دوسوم حقوق کارگران صرف مسکن و اجاره‌بها می‌شود پرمصرف‌ها منتظر قبوض میلیونی باشند آسان‌شدن جداسازی یارانه برای خانوارهای جدید انهدام ۸۳ تن کالای غیرقابل مصرف در انبارهای اموال تملیکی خراسان رضوی چه کالا‌هایی در بندر شهید رجایی سوختند؟ نصب پنل خورشیدی در ۹۰۰ هزار واحد مسکونی استان | خراسان رضوی می‌تواند نیمی از برق تجدیدپذیر کشور را تأمین کند فشار فروش در بورس | خروج سنگین پول حقیقی از بازار (۷ اردیبهشت ۱۴۰۴) استقرار نیروهای پالایش و پخش در بندر شهید رجایی
سرخط خبرها

خراسان رضوی نیازمند کنسرسیوم بزرگ صادرات زعفران است | اصلاح نرخ زعفران برای استان جنبه استراتژیک دارد

  • کد خبر: ۱۷۵۸۶۱
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۰:۴۹
خراسان رضوی نیازمند کنسرسیوم بزرگ صادرات زعفران است | اصلاح نرخ زعفران برای استان جنبه استراتژیک دارد
جای خالی کنسرسیوم بزرگ صادراتی برای زعفران در خراسان رضوی احساس می‌شود.

به گزارش شهرآرانیوز در دومین نشست از سلسله جلسات «شنبه‌های اقتصادی»، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار و رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی خراسان رضوی، پای صحبت‌ها و دغدغه‌های فعالان حوزه زعفران نشستند. در این جلسه بر ضرورت اصلاح نرخ پایه گمرکی برای این محصول استراتژیک استان و واقعی سازی بهای آن به منظور پیشگیری از قاچاق زعفران و ایجاد صرفه اقتصادی تولید و صادرات آن و نیز لزوم ثبت جهانی برند زعفران ایران تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی نیز در این نشست، بر ضرورت اصلاح ارزش پایه صادراتی زعفران، افزایش بهره وری سطوح زیر کشت این محصول، توجه بیشتر به زعفران کاران و توقف طرح خرید تضمینی این محصول از امسال تأکید کرد.

ابوالفضل چمندی تصریح کرد: چرا یک کنسرسیوم بزرگ زعفران در خراسان وجود ندارد که از ابتدای زنجیره این محصول تا انتهای زنجیره را دربربگیرد؟ موضوع زعفران در وهله نخست باید از سوی بخش خصوصی کارشناسی و از بخش دولتی مطالبه شود. معتقدم باید دور باطل تصمیمات لحظه‌ای که به اقتصاد کشور ضرر می‌رساند و حوزه زعفران نیز از آن مستثنا نیست، متوقف شود.

وی تأکید کرد: کالایی که قرار است ایجاد ارزش کند، باید در زنجیره ارزش قرار گیرد. این موضوع شامل زعفران به عنوان محصول استراتژیک استان می‌شود. بخشی از اقدامات در بهبود شرایط این حوزه، تاکتیکی و آنی است که اصلاح ارزش پایه گمرکی زعفران از جمله آن هاست. در این زمینه قاعدتا مخالفانی هم در سطح قانون گذاری و تصمیم گیری وجود دارد که معتقدند کاهش ارزش پایه صادراتی، موجب کاستن از قیمت زعفران می‌شود.

چمندی با بیان اینکه دغدغه تمامی ذی نفعان زنجیره زعفران باید در پیشنهاد‌های ما برای اصلاح ارزش پایه صادراتی این محصول دیده شود، گفت: در این صورت، امکان اثرگذاری نظرات مخالف با این موضوع، کاهش می‌یابد. این اقدامی تاکتیکی و آنی است که ظرف یک تا دو ماه آینده باید انجام شود. در بحث حقوق گمرکی و ارزش پایه گمرکی زعفران باید یک صدا باشیم و به نظری واحد برسیم.

در واقع باید حرف مشترکی بین تشکل‌های بخش خصوصی در حوزه زعفران و بخش دولتی استان وجود داشته باشد. ما حاضریم از نظر واحد بخش خصوصی در این زمینه دفاع کنیم؛ بنابراین تأکید بر این داریم که ظرف یک ماه آینده درباره این موضوع برنامه ریزی و کارشناسی شود تا نظر واحد بخش خصوصی تعیین شود.

وی ادامه داد: در وهله دوم، باید از خرید تضمینی زعفران جلوگیری شود؛ زیرا یکی از دلایل بهره وری پایین بیشتر اراضی زعفران، همین موضوع خرید تضمینی محصول است که باید از آن جلوگیری شود. معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری خراسان رضوی گفت: اگر برنامه جامعی مبنی بر زنجیره جامع ارزش زعفران داشته باشیم، می‌توانیم در رایزنی و تصمیم گیری به نفع این محصول عمل کنیم؛ ازاین رو برخورداری از چنین برنامه‌ای در استان، امری مهم و اساسی است.

راهکار کاهش قاچاق زعفران

محمدرضا توکلی زاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی، هم در این نشست هم اندیشی اظهار کرد: باتوجه به نارضایتی صادرکنندگان از قیمت پایه صادراتی زعفران، اصلاح این نرخ برای محصولی که جنبه استراتژیک برای استان ما دارد، می‌تواند به رشد صادرات و کاهش آمار قاچاق این محصول منتج شود.

زنجیره ارزش زعفران

رئیس شورای ملی زعفران نیز در این جلسه گفت: در زمینه زنجیره ارزش زعفران، متأسفانه تاکنون جریان ارزشی به وجود نیامده که منافع آن به کشاورز و اقتصاد کشور بازگردد. محسن احتشام با طرح این پرسش که چرا بزرگ‌ترین تولیدکننده زعفران دنیا برای دیگر کشور‌ها چندان شناخته شده نیست؟ افزود: سال هاست برای ثبت جهانی برند ملی زعفران ایران تلاش می‌کنیم، اما به نتیجه نمی‌رسیم.

هویت زعفران ایرانی در بازار‌های جهانی ثبت شود

فرشید منوچهر، دبیر شورای ملی زعفران، نیز در بخشی از این نشست، با هشدار درباره آینده زعفران گفت: باید در بازار‌های جهانی هویت زعفران ایرانی را ثبت کنیم. براساس آمار رسمی از افغانستان، امسال سطح زیر کشت زعفران در این کشور حدود ۷ هزار هکتار اعلام شد که در این مقدار سطح زیر کشت، ۲۱تن زعفران تولید شد. براساس همین آمار، در سال۱۴۰۱ افغانستان ۵۱هزار تن صادرات زعفران داشته است که از این آمار مشخص است حدود ۴۰تن زعفران از ایران به افغانستان رفته و سپس در بازار‌های هدف به فروش رسیده است.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->