غلامحسین ساربان در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز درباره دلایل کاهش صادرات زعفران استان گفت: در بحث زعفران شاهد حوادث اقلیمی بودیم در حالیکه در سال ۱۳۹۸، ۲۰۵ میلی متر بارندگی داشتیم در سال ۹۹ بارندگی ها به ۱۹۲ میلی متر و تولید به ۳۱۰ تن رسید. در سال ۱۴۰۰ که سال بحرانی برای استان بود، بارندگی به ۱۱۹ میلی متر رسید و تولید به ۱۴۸ تن کاهش یافت. همچنین در سال گذشته بارندگی ۱۶۸ میلی متر و تولید به ۱۸۰ تن رسید.
به گفته معاون بهبود تولیدات گیاهی جهاد کشاورزی استان ، بخشی از کاهش صادرات به دلیل اتفاقات اقلیمی در چند سال گذشته بود. محصول زعفران تحت تاثیر دو پارامتر دما وبارندگی است. همین امر باعث شد دراین مدت ما شاهد کاهش تولید باشیم.
وی تصریح کرد: امسال هم متاسفانه همین تجربه را خواهیم داشت و سرمای سخت دی ماه سال گذشته و خشکسالی به شدت به رشد پیاز زعفران خسارت وارد کرده است به طوریکه پیش بینی می شود امسال شاهد کاهش ۵۰ درصدی تولبد زعفران باشیم.
ساربان افزود: تعهد ارزی که صادرکنندگان برای زعفران دارند و باید ارز را وارد کشور کنند و تحویل بانک مرکزی دهند و ریال تحویل بگیرند عمده مشکل آنها است. عددی که باید فروش زعفران صادراتی باشد عدد بیشتری است. مسلما وقتی کنترلهای ارزی از سوی دولت افزایش پیدا می کند زمینه ساز ایجاد قاچاق میشود.