رئیس جمهور دستور اصلاح و اجرای الگوی کشت سراسری را صادر کرد توزیع گسترده برنج ۵۶ تا ۷۰ هزار تومانی تنظیم بازار در فروشگاه‌های زنجیره‌ای آغاز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو‌های خارجی و مونتاژی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | افت ۵ تا ۸۰ میلیونی قیمت‌ها قیمت خودرو‌های داخلی بدون نوسان (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | رانا پلاس ۷۷۹ میلیون تومان افزایش قیمت نفت تحت تاثیر داده‌های مثبت چین و تعدیل تنش‌های تجاری (۲۶ تیر ۱۴۰۴) بررسی قیمت پرفروش‌ترین موبایل‌های شیائومی (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول ۷۸ درصد ‌صادرات‌ ایران به ‌اوراسیا با تعرفه صفر انجام می‌شود ضرورت اجرای پروژه‌های فشارافزایی در میدان گازی پارس جنوبی | بزرگ‌ترین قرارداد نفت ایران معطل مصوبه صدور بیش از ۲ میلیون فقره چک الکترونیک افت حدود ۰.۵ درصدی قیمت دینار (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دینار عراق امروز چند؟ قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | دلار افت کرد فعالیت فرودگاه‌های کشور ۲۴ساعته شد و به روال قبل بازگشت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) هر کیلو شقه گوسفندی چند؟ (۲۶ تیر ۱۴۰۴) + جدول قیمت شرط خودکفایی در گوشت قرمز طی ۳ سال آینده چیست؟ افت قیمت طلا در مشهد در آخرین روز کاری هفته (۲۶ تیر ۱۴۰۴) یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم واریز شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) زمان عرضه اوراق اختیار فروش تبعی اعلام شد + جزئیات برنامه قطعی برق مناطق برگزاری کنکور در مشهد و خراسان رضوی لغو شد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت نفت خام سنگین ایران افزایش یافت (۲۶ تیر ۱۴۰۴) قیمت طلا در بازار جهانی امروز (۲۶ تیرماه ۱۴۰۴) اعلام شد | طلای جهانی از پرواز با دلار جا ماند قیمت امروز میوه و تره‌بار در مشهد (۲۶ تیر ۱۴۰۴) | کاهو و کلم از ۱۰ تا ۱۵ هزار تومان فروش اجباری بلیت دوطرفه اربعین ممنوع است | پروازهای چارتر‌ی حذف شدند خودرو دیگر برای دلالان نمی‌صرفد | کاهش فاصله قیمت کارخانه و بازار خودرو بازگشایی فرودگاه بین‌المللی اصفهان پس از ۳۴ روز وقفه (۲۶ تیر ۱۴۰۴) ورود ۵ فروند هواپیمای پهن پیکر بویینگ ۷۷۷ به کشور بیانیه حزب الله در محکومیت حمله رژیم صهیونیستی به سوریه| حزب‌الله: صهیونیست‌ها تنها زبان زور را می‌فهمند برگزاری مزایده واگذاری فضا‌های زیر پل عابر پیاده و محل استقرار کافه‌ون‌ها در مشهد پیش بینی قیمت دلار و طلا (پنجشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۴) کاهش تعرفه واردات خودرو + جدول (۲۵ تیر ۱۴۰۴)
سرخط خبرها

علت گرانی گوشت چیست؟

  • کد خبر: ۱۷۵۹۲۰
  • ۰۳ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۴۸
علت گرانی گوشت چیست؟
رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام گفت: دام زنده در آسیای میانه به‌ازای هر کیلوگرم، ۳.۷ یورو است که تقریباً با قیمت رسمی دام در ایران برابری می‌کند.

به گزارش شهرآرانیوز از اواخر اردیبهشت سال گذشته و با حذف ارز ترجیحی قیمت بعضی از کالا‌های اساسی و محصولات پر مصرف غذایی، با افزایش قیمت قابل‌توجهی مواجه شد. علاوه بر حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی، افزایش جهانی قیمت نهاده‌های دائمی هزینه تولید گوشت مرغ و گوشت قرمز را تشدید کرد.

مقایسه قیمت هر کیلو گوشت قرمز، قبل از حذف ارز ترجیحی با هفته‌های اخیر، حکایت از افزایش ۲ برابری قیمت این کالای اساسی دارد. اما بااین‌وجود، بررسی برخی مقایسه‌های انجام شده از قیمت گوشت در ایران و بعضی از کشورها، حکایت از اعداد و ارقام عجیبی دارد.



در برخی از اخبار منتشر شده می‌خوانیم؛ «قیمت دام زنده گوسفندی به کیلویی ۱۸۷ هزار تومان رسیده است. همین گوسفند زمانی که به شقه تبدیل می‌شود، تب بازار را بالاتر هم می‌برد؛ به‌طوری‌که قیمت آن در میدان میوه‌وتره‌بار بهمن تهران به ۳۵۰ تا ۴۰۰ و در سایر بازار‌های کشور به بیشتر از ۴۰۰ هزار تومان می‌رسد. اما قیمت گوشت در ایران چندبرابر فقیرترین کشور‌های جهان است ازجمله مغولستان، روآندا و تانزانیا. شاخص قیمت گوشت در این کشور‌ها به ترتیب ۴۵.۷ واحد، ۴۷ واحد و ۴۷.۹ واحد است. اما همین شاخص در ایران به بیشتر از ۱۰۶ واحد می‌رسد.»

چرا گوشت قرمز در برخی کشور‌ها نسبت به ایران ارزان‌تر است؟

در همین رابطه، منصور پوریان، رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام در خصوص علت ارزانی قیمت گوشت در بعضی از کشور‌ها نسبت به ایران توضیح داد: طبیعتاً هزینه تولید گوشت در ایران نسبت به کشور‌های مرتعی مانند روسیه، ارمنستان، گرجستان و مغولستان به دلیل شرایط آب‌وهوایی خشک و نبود مراتع کافی، گران‌تر تمام می‌شود. دام زنده در آسیای میانه به‌ازای هر کیلوگرم، ۳.۷ یورو است که تقریباً با قیمت رسمی دام در ایران برابری می‌کند.

پوریان با اشاره به عدم مشکل در تأمین گوشت موردنیاز بازار، گفت: در حال حاضر گوشت قرمز در بازار بسیار فراوان است؛ اما مشکل اصلی و عاملی که مردم را آزار می‌دهد، قیمت گوشت است؛ در واقع وضعیت به‌گونه‌ای است که مردم در خرید گوشت گوساله و گوسفندی ناتوان هستند.

عوامل گرانی گوشت قرمز

وی در خصوص عوامل گرانی گوشت در بازار اظهار کرد: در حال حاضر علت گرانی گوشت، به فراوانی عنصر اصلی که دام زنده است ارتباطی ندارد؛ بلکه وضعیت موجود در کف بازار، افزایش سرسام‌آور محصولات مرتبط با تولید گوشت، افزایش هزینه‌های اجاره و نگهداری محل‌های فروش و پرورش دام و حمل‌ونقل باعث بالارفتن قیمت تمام شده گوشت برای مصرف‌کنندگان شده است.

پوریان ادامه داد: عده‌ای بیان می‌کنند که گوشت در بازار با کمبود مواجه است؛ اما این موضوع کاملاً غیرکارشناسی است و صحت ندارد. در بحث عرضه دام زنده یا گوشت هیچ مشکلی وجود ندارد و به فراوانی یافت می‌شود. همچنین دولت برای اینکه مردم بتوانند گوشت به قیمت مناسب تهیه کنند، تصمیم به واردات گرفت که بخشی از آن در انتهای سال گذشته و ابتدای سال جاری به‌صورت گرم و منجر انجام شده است.

ایران می‌تواند از کشور‌های آفریقایی گوشت وارد کند

وی در خصوص واردات گوشت از کشور کنیا و ظرفیت بسیار خوب این کشور در زمینه تأمین گوشت اظهار کرد: کنیا از تأمین‌کنندگان گوشت کشور‌های حوزه خلیج‌فارس مانند امارات قطر کویت و عمان نیز به شمار می‌رود. همچنین قیمت گوشت وارداتی از کنیا بسیار مناسب بوده و از نظر کیفیت نیز رقابت‌پذیر است.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام افزود: درگذشته بخش قابل‌توجهی گوشت گوساله، از برزیل وارد می‌شد؛ اما ازآنجایی‌که حمل‌ونقل کالا از این کشور به ایران بسیار بالا و زمان بر است، بنابراین کشور کنیا می‌تواند جایگزین خوبی برای بازار گوشت گوساله در ایران باشد.

قیمت گوشت قرمز ثبات می‌یابد؟

پوریان در خصوص قیمت گوشت در بازار اظهار کرد: قیمت لاشه‌گوشت گوسفندی درجه ۱ در بازار، ۳۲۰ هزار تومان و برای مصرف‌کننده ۳۵۰ هزار تومان است. در خصوص لاشه‌گوشت گوسفندی در بازار نوساناتی وجود دارد؛ اما این نوسانات قابل‌کنترل هستند.

وی افزود: قیمت لاشه در اوایل هفته گذشته تا ۳۸۵ هزار تومان افزایش پیدا کرده بود؛ اما قیمت آن کاهش یافت و به ۳۵۰ هزار تومان رسید؛ دام زنده نیز که نسبت به ابتدای هفته گذشته کاهش قیمت داشته‌ایم، در محدوده ۱۸۰ هزار تومان است. این کاهش قیمت ازآنجایی‌که واردات گوشت به میزان فراوانی در حال انجام است ادامه‌دار خواهد بود و شاهد ثبات قیمت گوشت در روز‌های آتی خواهیم بود.

رئیس شورای تأمین‌کنندگان دام با بیان اینکه واردات ممکن است به تولیدکنندگان آسیب برساند اظهار کرد: وقتی واردات افزایش میابد بازار مصرف از لحاظ قیمتی کنترل می‌شود؛ اما تولید داخل بلااستفاده خواهد ماند و به علت هزینه‌های بالای تولید گوشت، تولیدکنندگان ما آسیب می‌بینند.

پوریان ادامه داد:، اما برای تولیدات داخل نیز راه‌حل وجود دارد و تولیدکنندگان گوشت می‌توانند برای جبران هزینه‌های خود، گوشت‌های تولید شده را صادر نمایند و این موضوع نیز مستلزم آزادسازی صادرات گوشت است.

وی با بیان اینکه کل برنامه‌ریزی برای بازار مصرف بر اساس واردات تنظیم شده است، گفت: قرار است به میزان زیادی گوشت وارد شود تا از طریق واردات، کل نیاز بازار از نظر کیفیت و قیمت مناسب تأمین شود.

منبع: همشهری آنلاین

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->