به گزارش شهرآرانیوز در این خبر آمده بود ثبت نام متقاضیان زیارت اربعین در سامانه سماح از سوی سازمان حج و زیارت آغاز میشود. سامانه سماح از ساعت ۱۰ صبح سوم مرداد با طراحی جدید در دسترس مردم قرار میگیرد و متقاضیان سفر اربعین در کنار وارد کردن اطلاعات گذرنامه برای نامنویسی قطعی باید مرز خروجی و زمان تشرف به عراق و بازگشت به کشور را مشخص و هزینه بیمه را پرداخت کنند. همچنین در این سامانه بلیت پرواز عتبات هم عرضه خواهد شد.
همچنین رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا آخرین وضعیت و فرآیند صدور گذرنامه زیارتی را تشریح کرد.
سردار علی ذوالقدر اظهار کرد: ثبت درخواست و صدور گذرنامه زیارتی برای متقاضیانی که دارای گذرنامه عادی معتبر هستند، مقدور نخواهد بود و برای این افراد از طریق سامانههای مربوطه و نرم افزار «پلیس من» پیام ارسال میشود.
وی توصیه کرد: در راستای تسریع و تسهیل در ارائه خدمات، زائران درخواست خود را برای صدور گذرنامه از طریق اپلیکیشن پلیس من سریعا ثبت کنند و به روزهای آخر موکول نکنند.
رئیس پلیس مهاجرت و گذرنامه فراجا همچنین خاطرنشان کرد: کسانی که واجد شرایط درخواست گذرنامه زیارتی هستند، اما اصرار بر درخواست گذرنامه عادی دارند، طبق روال و مسیر عادی مربوطه درخواست گذرنامه کنند.
فرمانده انتظامی خراسان رضوی نیز گفته بود: با هماهنگی میان مسئولان فراجا و وزارت کشور با کشور عراق و برای تسهیل در خدماترسانی به زائران، گذرنامه اربعین با اعتبار پنج ساله ظرف مدت ۴۸ ساعت تحویل داده خواهد شد.
سردار محمد کاظم تقوی در گفتگو با شهرآرانیوز اظهار کرده بود: اداره گذرنامه آمادگی کامل برای ارائه خدمات به مردم را دارد؛ به همین منظور ورزشگاه ثامنالائمه (ع) جنب اداره گذرنامه (رضاشهر، میدان شهید کاوه) تجهیز و نیروهای خدماترسان در آن مستقر شدهاند.
دریافت این گذرنامه از طریق نرمافزار پلیس من نیز قابل دریافت است.
سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی پلیس، اظهار کرد: صدور گذرنامه زیارتی با یک هشتم قیمت و در کمترین زمان ممکن برای ایام محرم و سفر در دستور کار پلیس قرار گرفت.
وی افزود: مشاهدات عینی و بررسی سوابق سنوات قبل حکایت از آن دارد که امسال نیز خیل عاشقان حضرت اباعبدالله الحسین (ع) در راهپیمایی اربعین حضور چشمگیر داشته باشند. با رایزنی و مذاکرات به عمل آمده بین وزارت کشور جمهوری اسلامی ایران و دولت عراق و تفاهم صورت گرفته با پلیس، مقرر شد گذرنامه زیارتی برای متقاضیان عتبات عالیات صادر شود.
منتظرالمهدی گفت: اعتبار این گذرنامههای زیارتی، مانتد دیگر گذرنامهها ۵ سال بوده و صرفا برای سفر به عتبات عالیات در ماههای محرم و صفر است، هر چند که رایزنیهای لازم با طرفِ عراقی، برای استفاده در سایر ایامِ سال نیز در دستور کار قرار دارد.
سخنگوی فراجا گفت: هزینه صدور گذرنامه حدود ۵۰ هزار تومان برآورد شده که در مقایسه با گذرنامه عادی خیلی ارزانتر و حدود یک هشتم قیمت است.
به گفته وی، این گذرنامه زیارتی از زمان درخواست تا تحویل بین ۳ تا ۵ روز کاری به دست متقاضیان درب منزل خواهد رسید و فرایند ثبت و درخواست گذرنامه زیارتی صرفا از طریق اپلیکیشن «پلیس من» انجام میشود.
منتظرالمهدی تصریح کرد: آن دسته از عزیزانی که امکان استفاده از اپلیکیشن برایشان دشوار است، میتوانند با مراجعه به دفاتر اداره مهاجرت و گذرنامه در مراکز استانها (نه دفاتر پلیس +۱۰) در سراسر کشور درخواست خودشان راثبت و ارسال کنند.
سخنگوی فراجا خاطرنشان کرد: اتباع خارجی مقیم ایران باید با مراجعه به دفاتر کفالت در سراسر کشور، درخواست خود را برای صدور مدرک مسافرتیِ زیارت عتبات عالیات ثبت کنند و طبق روال و در اسرع وقت برای آنها نیز مدرک مسافرتی مربوطه صادر و تحویل خواهد شد البته مرز چذابه برای تردد اتباع بیگانه مقیم ایران در نظر گرفته شده است.
وی گفت: پلیس از بهمن ماه سال گذشته بالغ بر ۴۰۰ هزار گذرنامه برای متقاضیانی که در سالهای گذشته برگ تردد زیارتی دریافت و موفق نشده بودند گذرنامه دریافت کنند، گذرنامه بینالمللی صادر و به درب منزل آنها ارسال کرده است.