پیام آیت‌الله سیستانی در پی فاجعه الکوت عراق استقبال از پیکر «سردار شهید غلامحسین غیب‌پرور» در فرودگاه شیراز (۲۶ تیر ۱۴۰۴) گذر از مرز مهران در کمتر از ۵ ثانیه | همه چیز برای زائران اربعین مهیاست لزوم اجرای طرح ملی احیای پیوند قرآن و مسجد همایش بانوان زینبیِ عرب‌زبان در حرم امام‌رضا(ع) برگزار شد زائران اربعین در چه رده سنی نیاز به مجوز ندارند؟ پیکر مطهر شهید «سید حسن حسینی‌نژاد» در مشهد تشییع می‌شود + جزئیات افزایش تعداد متقاضیان حوزه علمیه خراسان نسبت به سال ۱۴۰۳ کتابخانه مرکزی حرم رضوی، میزبان نشریات با محور «کودک، فلسطین و محرم» رویداد ملی «ایران برنده بازی» با محوریت مقاومت، ۶ میلیون مخاطب را جذب کرد روایت عاشورا بر روی نمادین‌ترین سازه‌های شهری ایران ایوان و مناره عباسی حرم مطهر امام رضا(ع) مرمت شد آغاز فعالیت ۱۱۰ موکب ایرانی و عراقی برای اربعین ۱۴۰۴ درک فلسفه حجاب، مسیر درونی‌سازی این فریضه را هموار می‌کند لبنانی‌های آرمیده در جوار امام رضا (ع) این رستخیز عام که نامش محرم است نگفته حل کرد مشکلم را رئیس بنیاد شهید و امور ایثارگران با خانواده سردار شهید حسین سلامی دیدار کرد نگاهبان مرز‌های مقتدر | درباره شهید سردار مهدی ربانی که در حملات رژیم صهیونیستی به شهادت رسید میهن‌دوستی، دستور امیرالمؤمنین (ع) است
سرخط خبرها

... و پس از عاشورا

  • کد خبر: ۱۷۷۶۷۲
  • ۱۴ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۴:۰۶
... و پس از عاشورا
نویسندگان و اندیشمندان زیادی درباره قیام امام حسین (ع) و درس آموزی آن سخن گفته اند که از آن جمله آنتوان بارا، نویسنده مسیحی است.

عبدا... در سکانس پایانی «روز واقعه» می‌گوید: «همه حجت مسلمانی من حسین است.» و این یعنی نگاه به آینده و نگاه به فردای عاشورا و اینکه اگر بناست متر و معیاری برای مسلمانی در نظر بگیریم، حسین (ع) معیار این مسیر است و داشتن چراغ برای گم نکردن راه. این تعبیر قادر تهماسبی در آن شعر معروفش که «کربلا در کربلا می‌ماند اگر زینب نبود»، نیز همین هدف را دنبال می‌کند که ماندن و متوقف شدن در خود عاشورا کاملا با فلسفه عاشورا و راه و هدف امام حسین (ع) در تضاد است. اهمیت موضوع زمانی بیشتر روشن می‌شود که می‌بینیم دیگران با دین و مسلکی دیگر هم به این حادثه نظر داشته اند.

در این خصوص کتاب‌های زیادی نوشته شده است که از جمله آن‌ها کتاب «پیام‌های عاشورا و امام حسین (ع) از نگاه بیگانگان» است. شاید این جمله عبدالرحمن شرقاوی، نویسنده مصری از همین کتاب که می‌گوید: «حسین (ع) شهید راه دین و آزادگی است. نه تنها شیعه باید به نام حسین ببالد بلکه تمام آزاد مردان دنیا باید به این نام شریف افتخار کنند»، گویای این است که عاشورا تأثیر خود را گذاشته است و انسانیت الگوی روشنی برای مبارزه با ظلم پیش چشم دارد.

نویسندگان و اندیشمندان زیادی درباره قیام امام حسین (ع) و درس آموزی آن سخن گفته اند که از آن جمله آنتوان بارا، نویسنده مسیحی است که می‌گوید: «هیچ حماسه انسانی، چه در گذشته و چه در حال، به اندازه حماسه شهادت طلبانه کربلا موجب همدردی و درس آموزی نشده است. انقلابی بود در حد بزرگ‌ترین حادثه درونی امت اسلام که وجود آن نقطه عطف مؤثری در مسیر اندیشه اسلامی به حساب می‌آید... بی گمان زلزله‌ای بود و چه زلزله ای، تمامی ارکان امت اسلامی را لرزاند. چشم‌ها را باز کرد و دل‌ها را متوجه سیطره گناه و شرارت ناشی از زورمداری و آمادگی دست پروردگان ستم بر کشت نهال فساد در سرزمین دل‌ها نمود» (امام حسین (ع) در اندیشه مسیحیت).

تاریخ پس از عاشورا، گواه روشنی بود برای آن‌هایی که در مسیر اشتباهی افتاده بودند. از فردای عاشورا دیگر حجت تمام شده بود و راستی از ناراستی پیدا بود و امام حسین (ع) از همان آغاز آگاه بود بر آفتابی شدن این حد از انحراف...

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->