به گزارش شهرآرانیوز، نیمه آذرماه امسال کارگروه ملی زیارت بعد از گذشت یک کمای دوساله، بار دیگر در مشهد احیا شد. این جلسه بازخورد مالی نداشت و در همان ابتدا رئیسدفتر رئیسجمهور آب پاکی را روی دست اعضای جلسه ریخت و گفت که با توجه به شرایط اقتصادی، روی بودجه زیارت نمیشود حساب باز کرد، اما مصوبات حاصل از آن و همچنین احیای دوباره این کارگروه گامی مؤثر بود که با تلاشهای استاندار خراسانرضوی برداشته شد. در همان جلسه مقرر شد که دومین جلسه کارگروه ملی زیارت در فصل زمستان در قم و در فصل بهار در شیراز برگزار شود. همچنین قرار بود کمیتهای تخصصی ذیل کارگروه ملی زیارت برگزار شود تا ضمن بررسی مصوبات جلسه گذشته، دستورکار جلسه آینده نیز مشخص شود. در این راستا این کمیته تخصصی پنجشنبه گذشته با حضور نمایندگان اعضا از سوی دبیرخانه این کارگروه برگزار شد.
خبر برگزاری دومین کارگروه ملی زیارت در نیمه دوم اسفندماه در قم و همچنین برگزاری کمیته تخصصی آن در هفته گذشته بهانهای شد تا آخرین وضعیت مصوبات جلسه گذشته و دستورکار جلسه آینده را از معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسانرضوی جویا شویم.
«بیشتر مصوبات جلسه گذشته کارگروه ملی زیارت اجرا شده است.» محمدصادق براتی با بیان این خبر، مهمترین موضوعی را که کارگروه دنبال میکند، تسهیل امر زیارت دانست و گفت: بنابر گزارشهای دستگاههای مربوط بیشتر مصوبات جلسه گذشته در راستای تسهیل امر زیارت مانند رفت و آمد زائران، اسکان، پارکینگ و حملونقل درونشهری عملیاتی شده است.
به گفته وی در این جلسه مقرر شد که اعضا جمعبندی پیشنهادهای خود را تا ۵ اسفند به دبیرخانه کارگروه ارسال کنند تا بعد از بررسیهای لازم دستورکار جلسه آینده کارگروه ملی زیارت در قم مشخص شود.
معاون هماهنگی امور زائران استانداری خراسانرضوی در ادامه اظهار کرد: بررسی گزارش عملکرد دستگاهها و اعضا درباره مصوبات جلسه گذشته، تبادل نظر درباره نحوه عملیاتی شدن مصوبات، ارائه راهکارها و رفع موانع، بررسی موضوعات و تهیه مصوبات پیشنهادی برای جلسه آینده کارگروه ملی زیارت بخشی از مباحث مطرحشده در این جلسه بود.
براتی در ادامه اظهار کرد: این جلسه با حضور نمایندگان اعضای اصلی کارگروه برگزار شد و در آن میزان عملیاتی شدن ۱۸ مصوبه قطعی اولین جلسه کارگروه ملی زیارت بررسی شد.
طبق گزارش شهرآرا با عنوان «تشکیل کارگروه زیارت و خروج از کما در روزهای بیپولی» ارائه تسهیلات به زائرسراهای ارزانقیمت، ارائه آمار دقیق به ۳ استان زیارتی از سوی مرکز آمار کشور، برطرف کردن منع قانونی در استفاده از بودجه دولتی در زائرسراهای ارزانقیمت و تخفیف در تعرفههای آب، برق و گاز در این زائرسراها، پرداخت کمکهای فنی و اعتباری برای تشویق بخش خصوصی، افزایش سرانه بهداشت و درمان در خراسانرضوی به دلیل بالا بودن حجم زائران، کمک برای اتمام ساخت زائرسراهای بین راهی که درصد پیشرفت بالایی دارند، تهیه طرح ساماندهی گردشگران خارجی، سراسری کردن سیگنال رادیو زیارت و راهاندازی شبکه تلویزیونی داخلی زیارت به پیشنهاد صداوسیما، ارتقای فرهنگ زیارت گردشگری و مذهبی، تضمین اوراق مالی اسلامی و پیشبینی انتشار اوراق در بودجه سال۹۹ برای بازآفرینی بافتهای فرسوده اطراف حرم، توسعه ناوگان حملونقل شهری شهرداری مشهد و در راستای آن تهیه ۲۰۰۰دستگاه اتوبوس از محل اسناد خزانه اسلامی، ازجمله موضوعات پیشنهادی اولین کارگروه ملی زیارت بود.