رشد قیمت خودرو‌های خارجی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) آغاز قطع ۱۲ ساعته آب مشترکان پرمصرف ریزش ۳ تا ۲۳ میلیون تومانی قیمت خودرو‌های داخلی (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) حراج خودرو‌های وارداتی از امروز ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ | اعلام نتایج هفته آینده مشکل ثبت گوشی آیفون‌های ۱۴و ۱۵ به زودی حل می‌شود ذخیره سود یا ترس از ریسک‌های سیاسی | حرکت رفت و برگشتی بازار سهام (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) تشدید جنگ تعرفه‌ای آمریکا و چین، ریزش بورس‌های جهان از سرگرفته شد حذف کروکی در تصادفات تا خسارت ۵۳ میلیون تومان افزایش قیمت طلا و سکه در مشهد | طلا گرمی چند شد؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز ارز، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | اوج گیری دوباره نرخ دلار نوبرانه‌ای با قیمت نجومی | گوجه‌سبز کیلویی ۱۱ میلیون تومان! ادامه طرح کالابرگ الکترونیکی در سال ۱۴۰۴ مشروط شد قیمت و کیفیت نان رها شده است | اجاره دادن نانوایی پای دلالان را به این صنف باز کرده است قیمت جهانی نفت امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | نفت برنت به ۶۰ دلار سقوط کرد صنعت روی موج نگرانی از قطعی برق قیمت طلای جهانی امروز (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | طلای جهانی کاهشی شد اعتبار کالابرگ الکترونیکی امروز واریز شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | مشمولانی که حسابشان شارژ نشد، چه کنند؟ پیش‌بینی نرخ دلار در سال جاری | قیمت دلار واقعی نیست ارزش روز سهام عدالت به چقدر رسید؟ (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) قیمت امروز میوه و صیفی جات در میادین تره بار (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) | توت فرنگی به بازار مشهد آمد چالش‌های افزایش حقوق و دستمزد در سال ۱۴۰۴ | نمایندگان کارگران و کارفرمایان چه می‌گویند؟ قیمت خرید و اجاره مسکن فراتر از توان مالی مستاجران است معوقات متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی هفته آینده پرداخت می‌شود | واریز حقوق بازنشسشتگان در روز‌های ۳۰ و ۳۱ فروردین ۱۴۰۴ معامله ۱۲۰ کیلوگرم شمش طلا در اولین جلسه حراج مرکز مبادله ایران در سال ۱۴۰۴ شیب ریزش قیمت خودرو تند شد (۲۰ فروردین ۱۴۰۴) پیش بینی قیمت طلا و سکه (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| کاهش قیمت ادامه دارد؟ پیش بینی بورس (چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴)| تاثیر مثبت اخبار سیاسی استاندار خراسان رضوی: وظیفه دولت تسهیل امور، رفع موانع و توسعه استان است قیمت سیب‌زمینی در بازار به تدریج کاهش می‌یابد
سرخط خبرها

یک‌سوم از مصرف برق سهم بخش خانگی است

  • کد خبر: ۱۸۰۰۵۱
  • ۲۹ مرداد ۱۴۰۲ - ۱۱:۲۶
یک‌سوم از مصرف برق سهم بخش خانگی است
وزیر نیرو گفت: مصرف در ماه‌های مختلف تفاوت دارد و یک‌سوم از مصرف سهم بخش خانگی، یک‌سوم بخش صنعت و یک‌سوم سهم سایر بخش‌ها است.

به گزارش شهرآرانیوز، علی‌اکبر محرابیان، وزیر نیرو در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری، اظهار داشت: در زمان حاضر ظرفیت تولید نیروگاه‌های کشور ۹۱ هزار و ۲۹۲ مگاوات است که ۷۷۴۵ مگاوات آن در طول عمر دولت مردمی به بهره‌برداری رسیده است.

وزیر نیرو با اشاره به اوج مصرف ۷۳ هزار و ۶۰۰ مگاواتی در سال جاری گفت: مصرف در ماه‌های مختلف تفاوت دارد و یک‌سوم از مصرف سهم بخش خانگی، یک‌سوم بخش صنعت و یک‌سوم سهم سایر بخش‌ها است.

وی افزود: ۳۱ هزار مگاوات از مصرف برق کشور در تابستان مربوط به کولر‌ها است و معادل کل مصرف برق کشور مصر با ۱۰۰ میلیون جمعیت است.

محرابیان با اشاره به اینکه هر یک درجه افزایش دما ۱۸۰۰ مگاوات به مصرف برق کشور اضافه می‌شود، گفت: کولر‌های آبی طرح موتور‌های BLDC با راندمان بسیار بالا که پیش از این تحقیقاتی بود با استفاده از ظرفیت‌های استاندارد، امروز به تولید انبوه رسید و به ۵۰ درصد در کاهش مصرف برق کولر‌ها منتهی می‌شود.

عضو کابینه دولت مردمی، با اشاره به ناترازی برق گفت: ناترازی باید برپایه نحوه مدیریت عنوان شود، در سال ۱۴۰۰ ما ۱۵ هزار مگاوات ناترازی داشتیم که نتیجه آن خاموشی گسترده در بخش خانگی و صنعت بود.

وی ادامه داد: برنامه دولت در سه محور توسعه نیروگاه، بهینه‌سازی و مدیریت مصرف طراحی و اجرا شد و ۵۰ درصد ناترازی بر پایه مصرف ۱۴۰۰ کاهش پیدا کرد.

محرابیان تأکید کرد: سالانه یک میلیون مشترک جدید به شبکه برق اضافه می‌شود، اما با شیوه‌های مدیریت مصرف، ناترازی مدیریت شد و معتقدیم کشور، می‌تواند با روش‌های مختلف کنار توسعه نیروگاه زمینه مدیریت انرژی را فراهم کند.

وزیر نیرو با اشاره به اجرای طرح پاداش صرفه‌جویی گفت: گرما روی افزایش مصرف برق در تابستان تأثیر دارد، اما در مصارف تولیدی و غیرگرمایشی می‌توانیم مدیریت مصرف کنیم.

وی توضیح داد: ما در بخش خانگی مدیریت مصرف را به دست ۸۵ میلیون ایرانی دادیم و گفتیم، هر ایرانی هر مقدار کاهش مصرف بدهد، می‌تواند از پاداش صرفه‌جویی استفاده کند.

محرابیان با اشاره به نتایج پاداش صرفه‌جویی گفت: بین سال‌های ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، رشد مصرف خانگی سالانه حدود ۷ درصد بود، اما با طرح پاداش صرفه‌جویی در سال ۱۴۰۱ نسبت به سال ۱۴۰۰ ما با ۲.۳ درصد کاهش مصرف مواجه شدیم، در تابستان ۱۴۰۲ یکی از گرمترین سال‌ها تجربه شده بود و گنبد حرارتی روی کشور مستقر شد، اما با وجود این تنها ۱ درصد افزایش مصرف برق بخش خانگی داشتیم.

وزیر نیرو گفت: ما طی ۲ سال اگر در شرایط قبل حرکت می‌کردیم، باید ۱۴ درصد رشد مصرف بخش خانگی می‌داشتیم، اما تنها ۱ درصد رشد ثبت شد.

وی با اشاره به تأمین برق بخش صنعت کشور گفت: در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۰، شاهد رشد ۳۰ درصدی مصرف برق بخش صنعتی کشور بودیم.

محرابیان گفت: تابستان ۱۴۰۰ با وجود اینکه ما کرونا داشتیم و پروژه‌های عمرانی کشور رکود داشت، بر اثر نبود برق با جهش قیمتی ۴۳۳ درصدی سیمان مواجه شدیم، اما در تابستان امسال در یک مرداد، ۵ درصد کاهش قیمت داشتیم، نسبت به شروع فصل گرما و موجودی ذخیره کلینکر کارخانجات سیمان ۲ برابر شد.

وزیر نیرو گفت: هدف ما از برنامه مدیریت مصرف تأمین انرژی برای جهش تولید بود، ما در جمعه‌ها کمترین مصرف برق را داریم، اما در تابستان امسال در استانی مثل استان خوزستان اوج بار خود را در جمعه ثبت می‌کرد.

محرابیان با اشاره به مسئله آب شرب گفت: اخیراً بانک جهانی گزارشی منتشر کرد که بر مبنای آن ۹۹.۸ درصد جمعیت شهری کشور به آب شرب دسترسی دارند و در آب روستایی ۸۲ درصد روستا‌ها به آب شرب پایدار دسترسی دارند.

وی با اشاره به برنامه جهاد آبرسانی گفت: ۱۰ هزار روستا در برنامه جهاد آبرسانی در دستور کار قرار گرفت و از ابتدای سال ۱۴۰۱ عملیات اجرایی شروع شد و هم‌اکنون ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد و ۳۵۰۰ روستا به آب شرب پایدار دسترسی پیدا کردند.

این مقام مسئول با اشاره به مسئله آب سیستان و بلوچستان گفت: ۲۳ درصد از طرح جهاد آبرسانی در پهنه استان سیستان و بلوچستان تعبیه شده است و تا پایان دولت ۱۰ هزار روستا در سطح کشور آبرسانی می‌شود.

وزیر نیرو با اشاره به مسئله حق‌آبه هیرمند گفت: اخیرا همکاران ما بازدیدی از ایستگاه آبسنجی دهراود هیرمند صورت دادند. این بازدید نشان داد، خشکسالی در افغانستان نیز جدی است، اما به نسبت میزان بارشی که در کشور افغانستان شده در منطقه حوضه آبریز هیرمند ایران دارای سهم بوده و این سهم حق قانونی ما است که مطالبه می‌کنیم.

او در ادامه خاطرنشان کرد: بهتر است که اطلاعات تکمیلی را وزارت امور خارجه بدهد، اما به طور کلی در تامین آب شرب منطقه چه زاهدان و چه سیستان که ۹۰ درصد آن از هیرمند تامین می‌شود، طرح‌های متعددی را با آب هیرمند یا بدون آب هیرمند اجرا می‌کنیم تا در تامین آب شرب این مناطق مشکلی ایجاد نشود.

این درحالی است که در روزهای گذشته یک هیات فنی ایرانی با سفر به ولایت در افغانستان هلمند وضعیت سرچشمه دریای هلمند را بررسی کرد.

طالبان به این هیات اجازه بازدید از بند کمال خان و بند کجکی را ندادند.

معاهده آب هیرمند بین دولت ایران و دولت افغانستان مشتمل بر یک مقدمه، ۱۲ماده و ۲پروتکل ضمیمه که در تاریخ ۲۲حوت برابر با اسفند ماه۱۳۵۱ و سیزدهم مارچ ۱۹۷۳ در کابل به امضا رسیده است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->