به گزارش شهرآرانیوز، سهیل کریمی مستندسازی که فعالیت برون مرزی بسیاری از جمله در عراق، سوریه و افغانستان داشته، درباره جدیدترین مستند خود به نام«کربلای افغانستان» به خبرنگار باشگاه توانا گفت: هدف ما ابتدا بازتاب مراسم محرم در افغانستان به هر ترتیبی بود، من در آنجا به شکلهای مختلف در فضای مجازی فعالیت میکردم و فیلم میگرفتم، از این رو با همسرم برنامه ریزی کردیم که یک کاری را به صورت مشترک جلو ببریم. در آن زمان با دوستانی که در موسسه هنری رسانه ای موج بودند، برای ضبط و پخش هماهنگ کردیم.
این مستندساز اظهار داشت: ما در روزهای اول محرم آنجا مستقر بودیم و آماری از اتفاقاتی که در عملیاتهای انتحاری انجام میشد، داشتیم. تعداد خیلی زیادی از شیعیان به جرم اعتقادات به شهادت رسیده بودند و این وقتی در رسانهها بازتاب پیدا میکرد، بلافاصله اولین انگشت اتهام به سمت طالبان میرفت که حق مطلب نبود.
کریمی شیطنتها در این موضوع را بسیار زیاد عنوان کرد و گفت: رسانهها عمدتاً در اختیار غربگراها است و سعی بر افزایش و زنده نگهداشتن تنش بین دو کشور و دامن زدن به آتش اختلافات بین ایران و افغانستان دارند.
وی افزود: من با توجه به سابقه ۲۰ و چند سالهام در افغانستان که فعالیت حضوری، تحقیقی و میدانی داشتم، تصمیم گرفتم با خانوادهام راویان آن موقعیتها شویم و مانند یک خانواده که برای بازدید از زیارتگاه مانند مسجد و حسینیه آمدهایم، گزارشی را تهیه کنیم.
این مستندساز از فرایند تولید مستند کربلای افغانستان گفت: نحوه ضبط مستند به این شکل بود که خانواده ما برای بازدید از مساجد باقرالعلوم(ع)، صاحب الزمان(عج) و... در شهر کابل تردد میکنند و ضبط دوربین، همه این فعالیتها حتی سوار و پیاده شدن از ماشین تا بازرسی پلیسها را شامل میشود. موقعیتهایی که در فیلم آمده است متاسفانه توسط داعش یا لشکر جهنگوی پاکستان توسط عملیاتهای انتحاری مورد حمله قرار گرفتنه بودند.
کریمی روند انجام کار خود را اینگونه تشریح میکند: با خانواده مینشستیم و بر اساس تصاویری که گرفته شده، نریشن مینوشتیم و شب با بچههای تدوینگر کار را بین ۶ الی ۱۰ دقیقه و میانگین ۸ دقیقه تدوین میکردیم و در پایان ۹ کار در ۹ موقعیت مختلف که مورد حملات انتحاری قرار گرفته بود، ساختیم. متن کار را با کمک همسرم نوشتم و گویندگی را با همراهی همسر و پسرم انجام دادیم؛ پسرم نریشنی که ویژه خودش نوشته شده بود، میخواند و ما آنجا ضبط و تدوین میکردیم.
وی افزود: تهیه این مستند مشترکاً همراه خودم، همسرم لیلا سادات باقری و پسر ۸ سالهام به نام علی انجام شد، همچنین ۳ تصویربردار از برادران تاجیک و اهل سنت به نام شاهرخ و تمیم شاهرودی و مصطفا روفی در تهیه این مستند با ما مثل یک خانواده صمیمی همراه بودند.
وی نام این مستند را کربلای افغانستان عنوان کرد و گفت: قرار ما این بود که بتوانیم به شهرهای دیگر مثل هرات، مزار شریف، قندهار، بلخ و... برویم که در آنجا عملیاتهایی علیه شیعیان شده بود و هم مظلومیت آنها و همچنین مظلومیت اهل تسنن که در این عملیاتها شهید شده بودند را نشان بدهیم؛ بزرگداشت مقام اهل بیت(ع) و همکاری و تعامل طالبان برای برگزاری مراسمات در ایام محرم نیز از اهداف ما در این مستند بود.
این مستندساز در پایان سخنان خود گفت: تهیه و تولید این مستند، ۱۶ روز در کابل به طول انجامید، ولی متأسفانه ۱۲ قسمت تولید شد، چون بعضی از دوستان شیعه در تولید این برنامه همکاری نکردند و ما توانستیم فقط ۹ قسمت تولید کنیم.
برشی از مجموعه مستند کربلای افغانستان، به تهیهکنندگی و کارگردانی: سهیل کریمی، نویسندهگان اثر: سهیل کریمی، لیلا سادات باقری، تصویربرداران: مهران بیپروا، شاهرخ شاهرودی، تمیم شاهرودی، مصطفا روفی، تدوینگر: مهران بیپروا و گویندهگان متن: سهیل کریمی، لیلا سادات باقری، علی کریمی هستند. تهیه شده در مؤسسهی هنری رسانهای موج.
منبع: فارس