بهرام رادان رسماً از داوری چهل وسومین جشنواره فیلم فجر خارج شد جزئیات تصادف آرمان امیدی، خواننده مسجدسلیمانی برنامه عصر جدید اکران ۳ فیلم کوتاه مشهدی راه‌یافته به فجر در سینما مهر کوهسنگی شهاب آسمان بازیگری | درباره شهاب حسینی، بازیگر نام‌آشنای سینمای ایران جست‌و‌جو در دنیای امپرسیونیسم | گزارشی از نمایشگاه گروهی نقاشی در نگارخانه آسمان مشهد نگاهی به مسیر هنری میترا حجار، به بهانه سالروز تولدش آموزش داستان نویسی | این شانزده نفر که به من زل زده اند (بخش دوم) پسرى که پاره تن رسول خدا بود | روایت «الفتوح» از تولد امام حسین(ع) که پروردگار هم‌زمان آن را تهنیت و تسلیت گفت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما آفریقا مشهد + تاریخ و ساعت نشست خبری بیست‌ودومین جشنواره فجر مشهد برگزار شد | اکران ۳۲ فیلم سینمایی و انیمیشن در سینما‌های آفریقا، هویزه و سیمرغ + فیلم صفحه نخست روزنامه‌های کشور - یکشنبه ۱۴ بهمن ۱۴۰۳ آغازبه‌کار نمایشگاه خوشنویسی و تذهیب هنرمندان تایباد و هرات افغانستان انتقاد انیمیشن‌سازها در جشنواره فجر: نه داوری درست داریم نه نگاه درست گفتگو با مهتاب ناظری، برنده جایزه برترین بازیگر بخش دیگرگونه‌های اجرایی تئاتر فجر برای نمایش تلقین درخشش هنرمندان مشهدی در جشنواره تئاتر فجر | تندیس برترین اثر بخش دگرگونه‌های اجرایی به نمایش «تلقین» رسید اعلام اسامی برگزیدگان چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) ۹ فیلم فجر به سانس فوق‌العاده رسید (۱۳ بهمن ۱۴۰۳) مطالبات کتابفروشی‌ها تسویه شد جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما سیمرغ مشهد + تاریخ و ساعت جدول اکران فیلم‌های جشنواره فجر ۱۴۰۳ در سینما هویزه مشهد + تاریخ و ساعت
سرخط خبرها

مستند «کربلای افغانستان» سهیل کریمی ساخته شد + ویدئو

  • کد خبر: ۱۸۰۷۳۳
  • ۰۲ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۰:۱۱
  • ۱
مستند «کربلای افغانستان» سهیل کریمی ساخته شد + ویدئو
سهیل کریمی در سفری که محرم امسال انجام شد، به همراه خانواده اش، مستند کربلای افغانستان را ساخت.

به گزارش شهرآرانیوز، سهیل کریمی مستندسازی که فعالیت برون مرزی بسیاری از جمله در عراق، سوریه و افغانستان داشته، درباره جدیدترین مستند خود به نام«کربلای افغانستان» به خبرنگار باشگاه توانا گفت: هدف ما ابتدا بازتاب مراسم محرم در افغانستان به هر ترتیبی بود، من در آنجا به شکل‌های مختلف در فضای مجازی فعالیت می‌کردم و فیلم می‌گرفتم، از این رو با همسرم برنامه ریزی کردیم که یک کاری را به صورت مشترک جلو ببریم. در آن زمان با دوستانی که در موسسه هنری رسانه ای موج بودند، برای ضبط و پخش هماهنگ کردیم.

این مستندساز اظهار داشت: ما در روزهای اول محرم آنجا مستقر بودیم و آماری از اتفاقاتی که در عملیات‌های انتحاری انجام می‌شد، داشتیم. تعداد خیلی زیادی از شیعیان به جرم اعتقادات به شهادت رسیده بودند و این وقتی در رسانه‌ها بازتاب پیدا می‌کرد، بلافاصله اولین انگشت اتهام به سمت طالبان می‌رفت که حق مطلب نبود.

کریمی شیطنت‌ها در این موضوع را بسیار زیاد عنوان کرد و گفت: رسانه‌ها عمدتاً در اختیار غرب‌گراها است و سعی بر افزایش و زنده نگهداشتن تنش بین دو کشور و دامن زدن به آتش اختلافات بین ایران و افغانستان دارند.

شناخت ۲۰ ساله از افغانستان

وی افزود: من با توجه به سابقه ۲۰ و چند ساله‌ام در افغانستان که فعالیت حضوری، تحقیقی و میدانی داشتم، تصمیم گرفتم با خانواده‌ام راویان آن موقعیت‌ها شویم و مانند یک خانواده که برای بازدید از زیارتگاه مانند مسجد و حسینیه آمده‌ایم، گزارشی را تهیه کنیم.

این مستندساز از فرایند تولید مستند کربلای افغانستان گفت: نحوه ضبط مستند به این شکل بود که خانواده ما برای بازدید از مساجد باقرالعلوم(ع)، صاحب الزمان(عج) و... در شهر کابل تردد می‌کنند و ضبط دوربین، همه این فعالیت‌ها حتی سوار و پیاده شدن از ماشین تا بازرسی پلیس‌ها را شامل می‌شود. موقعیت‌هایی که در فیلم آمده است متاسفانه توسط داعش یا لشکر جهنگوی پاکستان توسط عملیات‌های انتحاری مورد حمله قرار گرفتنه بودند.

یک کار مفصل خانوادگی در کابل

کریمی روند انجام کار خود را اینگونه تشریح می‌کند: با خانواده می‌نشستیم و بر اساس تصاویری که گرفته شده، نریشن می‌نوشتیم و شب با بچه‌های تدوینگر کار را بین ۶ الی ۱۰ دقیقه و میانگین ۸ دقیقه تدوین می‌کردیم و در پایان ۹ کار در ۹ موقعیت مختلف که مورد حملات انتحاری قرار گرفته بود، ساختیم. متن کار را با کمک همسرم نوشتم و گویندگی را با همراهی همسر و پسرم انجام دادیم؛ پسرم نریشنی که ویژه خودش نوشته شده بود، می‌خواند و ما آنجا ضبط و تدوین می‌کردیم.

وی افزود: تهیه این مستند مشترکاً همراه خودم، همسرم لیلا سادات باقری و پسر ۸ ساله‌ام به نام علی انجام شد، همچنین ۳ تصویربردار از برادران تاجیک و اهل سنت به نام شاهرخ و تمیم شاهرودی و مصطفا روفی در تهیه این مستند با ما مثل یک خانواده صمیمی همراه بودند.

کربلا، این بار در افغانستان 

وی نام این مستند را کربلای افغانستان عنوان کرد و گفت: قرار ما این بود که بتوانیم به شهرهای دیگر مثل هرات، مزار شریف، قندهار، بلخ و... برویم که در آنجا عملیات‌هایی علیه شیعیان شده بود و هم مظلومیت آن‌ها و همچنین مظلومیت اهل تسنن که در این عملیات‌ها شهید شده بودند را نشان بدهیم؛ بزرگداشت مقام اهل بیت(ع) و همکاری و تعامل طالبان برای برگزاری مراسمات در ایام محرم نیز از اهداف ما در این مستند بود.

این مستندساز در پایان سخنان خود گفت:  تهیه و تولید این مستند، ۱۶ روز در کابل به طول انجامید، ولی متأسفانه ۱۲ قسمت تولید شد، چون بعضی از دوستان شیعه در تولید این برنامه همکاری نکردند و ما توانستیم فقط ۹ قسمت تولید کنیم.

برشی از مجموعه مستند کربلای افغانستان، به تهیه‌کنندگی و کارگردانی: سهیل کریمی، نویسنده‌گان اثر: سهیل کریمی، لیلا سادات باقری، تصویربرداران: مهران بی‌پروا، شاهرخ شاهرودی، تمیم شاهرودی، مصطفا روفی، تدوینگر: مهران بی‌پروا و گوینده‌گان متن: سهیل کریمی، لیلا سادات باقری، علی کریمی هستند. تهیه شده در مؤسسه‌ی هنری رسانه‌ای موج.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
مریم
Iran (Islamic Republic of)
۱۸:۰۶ - ۱۴۰۲/۰۶/۰۲
0
0
افغانم، شیعه ام و مهمتر از همه یک انسانم این آدمایی که اینجا قضاوتم میکنند چون یک مهاجرم هیچوقت در شرایطی که زندگی کرده ام زندگی نکردند هیچوقت هم کربلا های هر ماهمان را ندیدند خدایا دلم از عالم و آدم گرفته نبودیم خیلی بهتر بود
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->