مشترکان برق خانگی خراسان رضوی ۲۷ میلیارد ریال پاداش گرفتند افزایش ۴۰ درصدی صادرات به افغانستان در ۲ ماه نخست سال ۱۴۰۳ طرح «از مزرعه تا سفره» با هدف تامین کالا‌های پر مصرف مردم در مشهد اجرا می‌شود قیمت موبایل یک روز پیش از انتخابات به چقدر رسید؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه در مشهد چند؟ (۱۴ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز طلا، سکه، دلار، ارز دیجیتال (۱۴ تیر ۱۴۰۳) | دلار در کانال ۶۰ هزار تومان یک روز قبل از انتخابات برخورد با مشاوران املاک قانون‌گریز در مشهد (۱۴ تیر ۱۴۰۳) قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) | تویوتا لوین ۳.۳ میلیارد تومان تعیین سقف اجاره‌بهای مسکن به کمک مستأجران آمد قیمت امروز خودرو‌های ایرانی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) طلای جهانی خیز برداشت (۱۴ تیر ۱۴۰۳) سقف اجاره بها در مشهد؛ ۲۵ درصد | میزان افزایش قانونی اجاره بها در مشهد معادل ۷۰ درصد تورم خرداد خراسان رضوی است گزارشی از نمایشگاه تخصصی معدن و زمین شناسی در مشهد ایران خودرو تعدادی از خودرو‌های خود را به روش مزایده به فروش می‌رساند + جزئیات متوسط قیمت مسکن در تهران اعلام شد میوه را امروز گرانتر از این قیمت‌ها نخرید (۱۴ تیر ۱۴۰۳) ماجرای حذف متقاضیان مسکن ملی چه بود؟ هفته آینده، آخرین مهلت انتخاب خودرو‌های وارداتی (۱۴ تیر ۱۴۰۳) جریمه شرکت مشهدی به‌علت اجرا‌نکردن تعهدات ارزی اظهارنظر‌های بورسی جلیلی و پزشکیان در آخرین مناظره چه بود؟ دولت سیزدهم ساخت بیش‌از ۱۸۰ هزار واحد مسکونی در خراسان‌رضوی را عملیاتی کرد قیمت گوشت مرغ در بازار مشهد کاهشی است (۱۳ تیر ۱۴۰۳) بورس، سبزپوش به استقبال انتخابات رفت | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۳ تیر ۱۴۰۳) طلا و سکه در مشهد ارزان شد (۱۳ تیر ۱۴۰۳) | کاهش ۷۰۰ هزار تومانی سکه امامی با مبلغ ۷ تا ۱۰ میلیون تومان، از کدام موبایل‌ها می‌توان خرید؟ (۱۳ تیر ۱۴۰۳) آیین‌نامه جدید آرامستان‌های کشور ابلاغ شد | تغییر در نحوه حمل متوفی و صدور گواهی فوت
سرخط خبرها

آخرین اخبار چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

تعهد ارزی صادر کننده حتی به قیمت افزایش قاچاق زعفران بی کیفیت

  • کد خبر: ۱۸۲۲۰۲
  • ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۳:۳۰
تعهد ارزی صادر کننده حتی به قیمت افزایش قاچاق زعفران بی کیفیت
نایب‌رئیس شورای ملی زعفران گفت: تعهد ارزی برای صادرکننده زعفران، اختلاف نرخ پایه گمرک و نرخ صادرات را گاهی تا حدود ۵۰درصد هم می‌رساند.

به گزارش شهرآرانیوز، سیاست‌های ارزی دولت اگرچه کاهش واردات و بهبود تراز تجاری را رقم زد، اما نحوه تعرفه‌گذاری برای کالا‌ها به خصوص تفاوت نرخ واقعی و گمرکی زعفران صادراتی ضمن اینکه به واقعی بودن ارزش صادرات لطمه وارد می‌کند، تجار را برای رفع تعهد ارزی نیز با مشکل جدی مواجه کرده است.

ارزش هر کیلو زعفران صادراتی در سامانه گمرک هزارو ۲۰۰دلار ثبت شده است. این در حالی است که ارزش واقعی هر کیلو زعفران صادراتی استان حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰دلار است، اما در سامانه گمرک هزارو ۲۰۰دلار ثبت شده است. این تفاوت قیمتی دو پیامد مهم دارد؛ اول اینکه میزان واقعی صادرات استان دچار نقص می‌شود، زیرا میزان واقعی زعفران سه چهارم ارزش ثبت‌شده در داده‌های گمرک است و این موضوع برای برخی دیگر از کالا‌ها رخ داده است و این یعنی باید درنظر بگیریم که میزان واقعی صادرات استان نسبت به آنچه گمرک اعلام می‌کند، کمتر خواهد بود. پیامد دوم و ضدصادراتی این مسئله، رفع تعهد ارزی صادرکنندگان است. وقتی ارزش یک کالا در تعرفه گمرک هزارو۲۰۰دلار ثبت می‌شود، صادرکننده باید بر مبنای ارزش هزارو۲۰۰دلاری درخصوص رفع تعهد ارزی اقدام کند؛ یعنی درحالی‌که صادرکننده به طور مثال، صدکیلو زعفران به ارزش ۷۰۰دلار بابت هرکیلو صادر کرده، در مجموع ۷۰هزار دلار زعفران صادر کرده است، اما برای رفع تعهد ارزی باید بابت هرکیلو زعفران هزارو ۲۰۰دلار رفع تعهد کند که در مجموع معادل ۱۲۰هزار دلار خواهد بود؛ یعنی صادرکننده درحالی‌که ۷۰هزار دلار صادرات داشته است، باید بر مبنای ۱۲۰هزار دلار رفع تعهد کند که این عدد نه میزان واقعی صادرات است و عاملی ضدصادرات خواهد بود.



نایب‌رئیس شورای ملی زعفران با تأیید این مطلب که در رسانه‌ها منتشر شده در گفت‌وگو با خبرنگار شهرآرانیوز افزود: یکی از مشکلات عمده صادرات حوزه معدن و صنایع معدنی، اختلاف نرخ فروش صادراتی با نرخ پایه گمرک ایران است که بر مبنای آن، تعهد ارزی ایجاد می‌شود. در حال حاضر نرخ زعفران از حدود قیمت ۳۷میلیون تا ۵۰میلیون تومان است. موانع زیادی بر سر راه رشد صادراتی زعفران است، یکی از آن‌ها تعهد ارزی است. صادرکننده وقتی زعفران خود را صادر می‌کند اختلاف نرخ پایه گمرکی و نرخ صادرات گاهی تا پنجاه درصد می‌رسد.


به گفته غلامرضا میری این اختلاف بین صادرکننده و بانک مرکزی باید برطرف شود. تاوقتی‌که این اختلاف وجود دارد ما شاهد افزایش قاچاق این محصول خواهیم بود و روزبه‌روز هم بیشتر خواهد شد. مسلما بانک مرکزی، سازمان توسعه تجارت، جهاد کشاورزی و سازمان صمت باید فکری برای این موضوع بکنند که زعفران به صورت قاچاق و بی‌کیفیت از کشور خارج نشود.

وی افزود: حدود یک ماه دیگر که زعفران جدید وارد بازار می‌شود باید برای این موضوع برنامه‌ریزی شود. اگر فکری نشود همان‌طور که صادرکنندگان تا الان کنار زده شدند و شاهد حضور قاچاقچیان به جای آن‌ها هستیم، این روند ادامه خواهد داشت.

به گزارش شهرآرانیوز، تعهد ارزی برای صادرکننده در بیشتر محصولات صادراتی به عنوان یک چالش مطرح است. اما این چالش به گفته کارشناسان برای زعفران بیشتر است. چندی پیش تعهد ارزی صادرات فرش دستباف تا سه سال برای صادرات این‌دسته محصولات لغو شد. اگر چه که هنوز عملیاتی نشده است، اما به گفته کارشناسان، عملیاتی شدن لغو تعهد ارزی تاثیر ۲۰درصدی را در رفع مشکلات فرش دستباف که روند نزولی صادرات را در سال‌های گذشته داشته است، رقم می‌زند.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
نظرسنجی
در دور دوم، شما به کدام نامزد انتخابات ریاست جمهوری رای می دهید؟
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->