ترامپ شکست طرح خود درباره کوچ اجباری مردم غزه را اعلام کرد واکنش ایران به ممانعت رژیم صهیونیستی از ارسال مواد غذایی به غزه سخنگوی سازمان ملل: موضوع برنامه هسته‌ای ایران همچنان یک نقطه تنش در منطقه است پایان عملیات آزادی گروگان‌های قطار در پاکستان با هلاکت ۳۳ تروریست (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) انصارالله یمن تردد کشتی‌های رژیم صهیونیستی را ممنوع کرد ترامپ: هیچ‌کس نمی‌خواهد مردم غزه را اخراج کند ترامپ: اخبار خوبی از آتش‌بس در اوکراین به گوش می‌رسد نخست‌وزیر منتخب کانادا برای گفت‌و‌گو با ترامپ اعلام آمادگی کرد ویدئو| رهبر معظم انقلاب: مذاکره با دولت فعلی آمریکا موجب رفع تحریم‌ها نخواهد شد ویدئو| نماینده امارات نامه ترامپ را به عراقچی تحویل داد پزشکیان: به دنبال ایجاد بهترین فضا‌های آموزشی هستیم عراقچی: نباید به وضع موجود راضی باشیم رهبر معظم انقلاب: علیرغم فقدان شهیدان رئیسی و سیدحسن نصرالله قوی‌تر شده‌ایم+ فیلم (۲۲ اسفند ۱۴۰۳) با تصویب هیئت دولت، مالیات بر ارزش افزوده برخی کالا‌ها از جمله کالا‌های اساسی و نهاده‌ها از ۱۰ به یک درصد کاهش یافت ویدئو | حال و هوای حسینیه امام خمینی(ره) پیش از دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب اسلامی معمار پاکستانی در حمایت از مردم غزه جایزه اسرائیل را دریافت نکرد انور محمود قرقاش دیپلمات ارشد اماراتی به ایران می‌آید پایان رزمایش مرکب کمربند دریایی ۲۰۲۵ اختلاف روایت نماینده خمینی شهر در مجلس دربارۀ سخنان رهبر معظم انقلاب با واقعیت + فیلم چه‌کسانی امروز در دیدار دانشجویان با رهبر انقلاب سخنرانی می‌کنند؟ اعلام وصول ۴ سؤال از وزرای کشاورزی و کار توضیحات غریب‌آبادی درباره گفت‌و‌گو‌های سه جانبه ایران، چین و روسیه قانون عفاف و حجاب پس از طی مراحل، ابلاغ خواهد شد رؤسای اطلاعاتی آمریکا و روسیه به‌صورت تلفنی باهم گفت‌وگو کردند وزیر جهاد کشاورزی: کالا‌های موردنیاز مردم برای نوروز ۱۴۰۴، تأمین شد ویدئو | رهبر معظم انقلاب در دیدار اخیر مسئولان کشور: پول ملی باید تقویت بشود سال آبی آینده آبگیری سد شوریجه انجام خواهد شد | موضوع حقابه بین ایران و افغانستان در حال پیگیری است سخنگوی وزارت امور خارجه: نشست پکن در چارچوب رایزنی‌های مستمر برگزار می‌شود
سرخط خبرها

ورود جنگنده آموزشی یاک ۱۳۰ به ایران

  • کد خبر: ۱۸۲۲۲۸
  • ۱۱ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۵:۰۰
ورود جنگنده آموزشی یاک ۱۳۰ به ایران
جنگنده آموزشی یاک ۱۳۰ (Yak-۱۳۰) وارد ایران شده و تصاویر نشان می‌دهد که این هواپیما تحویل نیروی هوایی ارتش شده است.

به گزارش شهرآرانیوز، تصاویری از حضور جنگنده آموزشی یاک ۱۳۰ (Yak-۱۳۰) در ایران منتشر شده که نشان می‌دهد این هواپیما تحویل نیروی هوایی ارتش شده است.

یاک ۱۳۰ یک هواپیمای پیشرفته آموزشی-رزمی است که توسط شرکت یاکولوف روسیه طراحی و تولید شده و قادر است نیاز آموزشی خلبانان نیرو‌های هوایی ارتش به آشنایی و فراگیری پرواز با جنگنده‌های نسل ۴ را برآورده کند. این هواپیما بنا به سفارش ارتش روسیه برای جایگزینی با جت آموزشی ال ۳۹ طراحی شده و قابلیت‌های پرواز با هواپیما‌های نسل ۴++ مانند سوخو ۳۵ و نسل ۵ مانند سوخو ۵۷ را فراهم می‌کند.

این هواپیما از سال ۲۰۱۱ رسما وارد خدمت شده و علاوه بر ارتش روسیه کشور‌هایی نظیر الجزایر، ویتنام، بنگلادش، بلاروس، میانمار و سوریه این هواپیما را سفارش داده و یا بکارگیری کرده‌اند.

یاک ۱۳۰ هواپیمایی دو سرنشینه با بدنه‌ای از جنس آلومینیوم و کامپوزیت است که قادر است علاوه بر ماموریت‌های آموزشی در نقش یک جنگنده پشتیبانی نزدیک زمینی (CAS) نیز به ایفای نقش بپردازد. این هواپیما قادر است تا ۳ تن انواع مهمات با خود حمل کند و برای این منظور دارای ۱۰ جایگاه حمل تسلیحات در زیر بدنه و بال‌ها و نوک بال‌ها است.

این هواپیما فاقد توپ ۳۰ میلیمتری داخلی است، اما می‌تواند یک غلاف خارجی توپ ۲۳ را در زیر بال‌خود حمل کند. علاوه بر این یاک ۱۳۰ می‌تواند انواع تسلیحات معمولی و هدایت شونده شامل بمب‌های ۲۵۰ و ۵۰۰ کیلویی، راکت‌های ۸۰ و ۱۲۲ و ۳۳۰ میلیمتری، بمب‌های هدایت شونده کاب ۵۰۰ و موشک هدایت شونده خا ۲۹ و دو موشک حرارتی آر ۷۳ برای درگیری هوایی حمل کند. همچنین این هواپیما می‌تواند دو غلاف جنگ الکترونیک در دو سر بال‌ها و مخازن سوخت خارجی را برای افزایش برد عملیاتی با خود حمل کند.

برد عملیاتی این هواپیما بسته به نوع آرایش تسلیحاتی و نصب مخازن سوخت خارجی بین ۶۰۰ تا ۸۰۰ کیلومتر است. ظرفیت حمل این هواپیما در مخازن داخلی ۱۷۰۰ کیلوگرم است که این ظرفیت با نصب مخازن خارجی به ۲۶۰۰ کیلوگرم می‌رسد.

دو موتور توربوفن AL-۲۲۲-۲۵ با قدرت رانش ۴۹ کیلونیوتن قوای پیشران این جنگنده را تشکیل می‌دهند که در صورت جایگزینی با موتور AL-۲۲۲-۲۸ این توان به ۵۳ کیلونیوتن قابل افزایش است. یاک ۱۳۰ با دوموتور خود قادر است تا ارتفاع ۱۲۰۰ متر ارتفاع گرفته و با بیشترین سرعت ۱۰۵۰ کیلومتر بر ساعت و سرعت کروز ۸۰۰ کیلومتر برساعت پرواز کند.

هر دو خلبان در از کابین‌هایی با فضای دید وسیع و مجهز به صندلی پرتاب کا ۳۶ بهره می‌برند. علاوه بر این کابین هر دو خلبان به سه نمایشگر دیجیتال رنگی مجهز است که اطلاعات پرواز را برای آن‌ها به نمایش می‌گذارد. همچنین خلبان کابین جلو از یک نمایشگر HUD برای نمایش اطلاعات هدف، کنترل و شلیک تسلیحات بهره می‌برد.

یاک ۱۳۰ در دماغه خود از یک رادار OSA با توان رهگیری ۸ هدف ودرگیری همزمان با دو هدف و برد کشف ۶۰ کیلومتر است. این رادار همچنین توان درگیری با اهداف دریایی را به این هواپیما می‌دهد. این هواپیما در حوزه ناوبری مجهیز به سامانه‌های موقعیت یاب گلوناس (برای نسخه‌های روسی) و جی پی اس (برای نسخه‌های صادراتی) است.

منبع: تسنیم

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->