دستگاه امنیتی آمریکا در تلاطم | برکناری ژنرال تیموتی هاگ بدون توضیح! انصارالله هشدار داد: آتش‌بس در غزه، شرط صلح منطقه‌ای حمله موشکی روسیه به اوکراین؛ ۱۲ کشته و بیش از ۵۰ زخمی در یک روز + جزئیات انفجارها سخنگوی القسام هشدار داد: نیمی از اسرای زنده صهیونیست در خط مقدم حمله ارتش اشغالگر | مسئولیت جان آن‌ها با نتانیاهو است مجمع جهانی بیداری اسلامی بیانیه داد: سازش‌کاران با صهیونیست‌ها به سرنوشت بدی دچار می‌شوند آنروا از کشتار روزانه ۱۰۰ کودک پرده برداشت غیرقابل‌پیش‌بینی‌بودن تصمیم نهایی ترامپ درباره ایران به روایت یک رسانه عبری‌زبان پاسخ تجاری چین به آمریکا؛ اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر واردات آمریکایی تعرفه‌های اروپا علیه آمریکا از ماه آینده اعمال می‌شود فیدان: آنکارا به هیچ وجه موافق حمله به ایران نیست رهبر انصارالله: محاصره و کشتار در غزه، جنایتی وحشیانه با حمایت آمریکا است دفاع معاون پیشین ترامپ از اظهارات جنگ‌طلبانه او علیه ایران ناپدیدشدن بیش از ۷ هزار نظامی اوکراینی در کورسک رئیس کمیسیون امنیت ملی مجلس: شرط مذاکره با آمریکا، داشتن موضع برابر و دوری از قلدرمآبی است دشمن به دنبال این است که امید به آینده را از مردم ایران بگیرد یونیسف: روزانه ۱۰۰ کودک در غزه کشته یا زخمی می‌شوند محکومیت استفاده ابزاری آلمان و انگلیس از سازوکارهای حقوق‌بشری علیه ایران ۸۳۸ مسافر در تصادفات نوروز ۱۴۰۴ جان باختند حسن فرحات یکی از رهبران حماس، به شهادت رسید (۱۵ فروردین ۱۴۰۴) ادعای جدید ترامپ درباره احتمال مذاکره مستقیم با ایران واکنش عجیب ترامپ به ریزش بازار سهام آمریکا وزیر راه و شهرسازی: ۵ هزار نقطه حادثه‌خیز تصادفات در کشور شناسایی شده است حمله موشکی جنبش انصارالله یمن به سرزمین‌های اشغالی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) پزشکیان در گفتگو با بن‌سلمان: با هیچ کشوری سر جنگ نداریم تقابل شدید کانادا با جنگ تعرفه‌ای آمریکا اعتراض صهیونیست‌ها به حمایت شهردار لندن از مردم غزه ۱۰۰ شهید و زخمی در حمله هوایی رژیم صهیونیستی به مدرسه‌ای در غزه+ویدئو اطلاعیه قوه قضائیه درباره علت درگذشت حجت‌ الاسلام‌ نیری
سرخط خبرها

خواسته آمریکا درباره درگیری‌های مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان

  • کد خبر: ۱۸۳۵۰۴
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۱۸:۲۹
خواسته آمریکا درباره درگیری‌های مرزی ارمنستان و جمهوری آذربایجان
وزیرخارجه آمریکا خواستار باز شدن فوری و همزمان هر دو کریدور لاچین و آغدام برای عبور تدارکات بشردوستانه و حل بحران انسانی در منطقه قره‌باغ کوهستانی شد.

به گزارش شهرآرانیوز، «آنتونی بلینکن» وزیر خارجه آمریکا در پیامی در ایکس (توییتر سابق) در واکنش به تحولات اخیر در منطقه قره‌باغ کوهستانی، گفت ایالات متحده از جمهوری آذربایجان و ارمنستان می‌خواهد به همکاری با یکدیگر برای حل مسائل باقیمانده از طریق گفت‌وگوی مستقیم ادامه دهند. وی افزود کریدور لاچین به همراه مسیر‌های دیگر منتهی به قره‌باغ کوهستانی باید فوراً بازگشایی شود.

پیش‌تر «آرمن پرس» خبرگزاری دولتی ارمنستان گزارش داد جمهوری آذربایجان و نیرو‌های ارمنستانی منطقه قره‌باغ کوهستانی برای بازگشایی مسیر کلیدی کریدور لاچین به توافق دست یافته‌اند. این گزارش به نقل از مقامات قره‌باغ افزود آن‌ها این توافق را با توجه به مشکلات انسانی شدید در منطقه پذیرفته‌اند. بعد از این خبر، «حکمت حاجی‌اف» مشاور رئیس‌جمهور آذربایجان در گفتگو با رویترز تایید کرده بود که مقامات قره‌باغ در ازای بازگشایی مسیر مسدود شده به ارمنستان (کریدور لاچین)، موافقت کرده‌اند که اجازه عبور محموله‌های کمک از جمهوری آذربایجان به این منطقه را بدهند.  

اما او ساعاتی بعد توافق باکو با منطقه قره‌باغ کوهستانی برای بازگشایی همزمان راه‌ها به جمهوری آذربایجان و ارمنستان را تکذیب کرد. حاجی‌اف در پیامی که در شبکه اجتماعی ایکس منتشر کرد، نوشت، باکو پیشنهاد بازگشایی همزمان راه‌ها را داده، اما آنچه او «رژیم غیرقانونی» در قره‌باغ خواند، آن را رد کرده است. حاجی‌اف در اشاره به ایست بازرسی که باکو در مسیر لاچین ایجاد کرده، افزود جمهوری آذربایجان کنترل «مرز و گمرک» را در کریدور لاچین -که قره‌باغ را به ارمنستان متصل می‌کند- حفظ خواهد کرد.  

وزارت خارجه آمریکا در واکنش به این تحولات در بیانیه‌ای اعلام کرد عمیقاً نگران وخامت سریع وضعیت انسانی در منطقه قره‌باغ کوهستانی است. این بیانیه افزود: شاهد آن هستیم که تدارکات بشردوستانه نزدیک مسیر لاچین و آغدام قرار دارد و درخواست خود را برای باز شدن فوری و همزمان هر دو کریدور به منظور عبور تدارکات بشردوستانۀ به شدت موردِ نیاز زنان، کودکان و مردان در منطقه قره‌باغ کوهستانی را تکرار می‌کنیم.  

در این بیانیه همچنین از سران دو کشور همسایه خواسته شده از هرگونه اقدامی که تنش‌ها را افزایش می‌دهد یا توجهات را از این هدف منحرف می‌کند، خودداری کنند و استفاده از زور برای حل‌وفصل اختلافات غیرقابل قبول خوانده شده است.  

در این بیانیه همچنین تاکید شده که هر توافق صلحی باید از حقوق و امنیت ساکنان منطقه قره‌باغ محافظت کند. آمریکا همچنین خواستار گفتگو بین باکو و ساکنان منطقه قره‌باغ که عمدتاً ارمنی هستند، شده است. در پایان این بیانیه تاکید شده، «تن‌ها راه پیش‌رو، صلح، گفتگو و عادی‌سازی روابط بین ارمنستان و آذربایجان بر مبنای احترام به حاکمیت و تمامیت ارضی طرف مقابل است».  

قره‌باغ در سطح جهانی به عنوان بخشی از جمهوری آذربایجان شناخته می‌شود، اما از زمان جنگی که مصادف با فروپاشی اتحاد شوروی در دهه ۸۰ و ۹۰ میلادی شد، به دست جمعیت ۱۲۰ هزار نفری قوم ارمنی کنترل می‌شود.

جمهوری آذربایجان بخش‌های بزرگی از منطقه قره‌باغ کوهستانی را در جنگ ۲۰۲۰ پس گرفت و قره‌باغ را تقریباً به طور کامل محاصره کرد. از دسامبر ۲۰۲۲--در نُه ماه گذشته-- غیرنظامیان جمهوری آذربایجان شروع به مسدود کردن آخرین راه ارتباطی قره‌باغ به ارمنستان کردند که باعث کمبود شدید مواد غذایی، سوخت و دارو شده است.  

باکو، ایروان را در ماه‌های گذشته متهم کرده که از کریدور لاچین برای قاچاق تسلیحات استفاده می‌کند و پیشنهاد بازگشایی همزمان جاده‌ها را رد کرده است.

منبع: فارس

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->