مشاهده سه قلاده یوزپلنگ در جاجرم خراسان شمالی مدارس کدام شهرستان‌های خراسان رضوی فردا (شنبه ۱۵ دی ۱۴۰۳) تعطیل است؟ تلف شدن یک گوسفند توسط پلنگ در نیشابور پاپ فرانسیس: همیشه برای برقراری صلح و دوستی در جهان تلاش می‌کنم شکارچی زخمی از حمله خرس در لرستان پیدا شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) توضیحات سازمان هواپیمایی کشوری در خصوص اعتراض مسافران به شرکت‌های هواپیمایی کیش و کاسپین کدام شهر امروز (۱۴ دی۱۴۰۳) آلوده‌ترین نقطه کشور بود؟ + عکس حکم اعدام محیط‌بان کرمانی صادر شده است؟ مدارس در ۴ شهر خراسان جنوبی، فردا (شنبه، ۱۵ دی ۱۴۰۳) غیرحضوری شدند خارج کردن ۱۰۰ بسته موادمخدر از بدن یک جوان ۲۲ ساله کمک ۱۸ هزار میلیارد تومانی خیران در حوزه سلامت در خراسان رضوی عاملان زورگیری ۱۰ هزار دلاری در مشهد به دام افتادند (۱۴ دی ۱۴۰۳) تصادف در مسیر زابل به زاهدان| یک نفر کشته و ۱۷ تن مجروح شدند (۱۴ دی ۱۴۰۳) صدور گواهی ولادت الکترونیکی شد (۱۴ دی ۱۴۰۳) بارش برف و کولاک در برخی از جاده‌های خراسان رضوی (۱۴ دی ۱۴۰۳) وزیر بهداشت: ۸۰ درصد پزشکانی که مهاجرت می‌کنند، مجبورند طبابت را کنار بگذارند اثرات خوش قلبی بر کاهش اضطراب و افزایش شادی | حال نیک و احوال نیکو آرزو‌های شکستنی شانزدهمین جلسه رسیدگی به پرونده چای دبش برگزار شد معاون وزیر بهداشت خبر داد: رشد شاخص امید به زندگی در ایران هشدار درباره عدم واکسیناسیون ۱۵ تا ۲۵ هزار کودک در کشور پژمان‌فر: ۳۴ درصد تخت‌های ۲ بیمارستان بزرگ مشهد در اختیار بیماران سایر استان‌هاست راه‌های کنترل چربی خون فعالیت بدنی چه تاثیری بر ادراک کودکان دارد؟ پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (پنجشنبه، ۱۳ دی ۱۴۰۳) | دمای مشهد به ۱۱ درجه می‌رسد صدای مردم شنیده شد | افتتاح غیررسمی مدرسه علی پیوندی در حاشیه شهر مشهد قتل هولناک شوهر | مثله با ساطور تصمیم اشتباهی که حق مادری را می‌گیرد زمان طلایی تشخیص تنبلی چشم آیا نور مقصر اصلی ابتلا به سرماخوردگی در زمستان است؟ آیا آنتی‌بیوتیک‌ها خطر زوال عقل را افزایش می‌دهند؟ آیا سویه جدید کرونا به کشور رسیده است؟
سرخط خبرها

پیش‌بینی بارش‌های سیل‌آسا برای سال آبی جدید کشور (۱۹ شهریور ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۸۳۵۱۹
  • ۱۹ شهريور ۱۴۰۲ - ۲۱:۵۲
پیش‌بینی بارش‌های سیل‌آسا برای سال آبی جدید کشور (۱۹ شهریور ۱۴۰۲)
سال آبی جاری (ابتدای مهر ۱۴۰۱ تا آخر شهریور ۱۴۰۲) در حالی آخرین روز‌های خود را سپری می‌کند که بارش‌های آن نسبت به دوره بلندمدت ۱۵ درصد کاهش دارد، اما با این حال پیش‌بینی سخنگوی صنعت آب ایران برای سال آبی جدید بارش‌های سیلابی است.

به گزارش شهرآرانیوز، سال آبی جاری با همه فراز و فرود‌ها در حالی به روز‌های پایانی نزدیک می‌شود که براساس اعلام تازه دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور میزان بارش‌های آن تا ۱۸ شهریور ماه نسبت به دوره بلندمدت ۵۴ ساله کاهش ۱۵ درصدی و نسبت به سال گذشته آبی رشد چهار درصدی دارد.

همچنین آمار منتشر شده از سوی موسسه تحقیقات آب وزارت نیرو نیز بیانگر آن است که بارش‌های حوضه‌های آبریز کشور در این هفته و هفته منتهی به ۳۱ شهریور ماه بیشتر در نواحی شمال کشور خواهد بود.

با در نظر گرفتن این وضعیت، سخنگوی صنعت آب کشور از پیش بینی بارش‌های سیل آسا برای آغاز سال آبی جدید که از اول مهر امسال شروع می‌شود، خبر داده است.

«فیروز قاسم زاده» گفت: با توجه به پیش‌بینی‌های انسو، پدیده ال‌نینو به عنوان فاز گرم انسو در جهان حاکم است و اقلیم ایران نیز بطور نسبی از این پدیده متاثر است.

وی ادامه داد: تأثیر ال‌نینو در ایران گرم شدن دمای هوا و افزایش بارش در فصول سرد است. با توجه به دمای بالای هوا در فاز ال‌نینو، ظرفیت رطوبتی هوا فزونی می‌یابد، از این رو بارش‌های حادث شده، معمولاً دارای تخلیه رطوبتی بالا و همراه با سیل و طغیان رودخانه‌ها هستند.

قاسم زاده افزود: بررسی نتایج پیش‌بینی‌های فصلی برای پاییز و زمستان پیش‌رو نشانگر این است که بجز در جنوب و جنوب شرق کشور در استان‌های سیستان و بلوچستان، کرمان، هرمزگان، فارس، خراسان جنوبی و یزد که دارای شرایط بارشی نرمال و اندکی بالاتر از نرمال خواهند بود، سایر بخش‌های کشور با افزایش بارش و شرایط فوق‌نرمال روبرو خواهند بود.

وی گفت: وقوع چنین شرایط فوق‌نرمال در فاز ال‌نینو، خبر از وقوع بارش‌های سنگین و سیل‌آسا دارد و در صورت تحقق پیش بینی‌های فصلی، انتظار آن می‌رود که بخش عمده کشور در پاییز و زمستان پیش‌رو با وقایع حدی اقلیمی مواجه بوده و بارش‌های شدید و رودخانه‌های سیلابی را تجربه کنند.

سخنگوی صنعت آب ایران خاطرنشان کرد: گرمای بالای فاز ال نینو نیز باعث ذوب سریع برف زمستانه خواهد شد و بر شدت سیلاب‌ها تأثیر خواهد گذاشت. در چنین شرایطی، حوضه‌های آبریز دارای سد‌های مخزنی بزرگ، می‌توانند ضمن ذخیره‌سازی آب برای مصرف در سایر فصول، با کنترل سیل، جلوی وقوع خسارات جانی و مالی را نیز بگیرند، اما در حوضه‌های فاقد مخازن ذخیره‌ای و کنترل سیلاب، امکان وقوع خسارت محتمل‌تر است.

قاسم زاده ادامه داد: آنچه که از تجربه سال‌های قبل و وقوع سیلاب در فاز ال‌نینو در سطح ایران و دنیا حاصل شده، معمولاً این سیلاب‌ها دارای دبی‌های بالا و خارج از تاب‌آوری رودخانه‌ها است که البته شرایط بارش‌های حال حاضر در برخی کشور‌های دنیا از جمله ایران، مؤید همین موضوع است، از این رو تمهیدات لازم در همه حوزه‌های شهری، کشاورزی، صنعتی، حمل و نقل و ... باید اندیشیده شود تا میزان خسارات به حداقل میزان برسد.

وی افزود: وزارت نیرو، ضمن اهتمام جدی برای برنامه‌ریزی مخازن سد‌ها و تأمین شرایط رودخانه‌ها برای عبوردهی مطمئن سیلاب‌ها، تعداد حدود هشت هزار نقطه حادثه خیز و سازه تقاطعی را شناسایی و به دستگاه‌های متولی اعلام کرده تا مسائل موجود در این نقاط ارزیابی و رفع و عبور ایمن سیلاب تضمین شود.

قاسم زاده خاطرنشان کرد: توجه به پیش‌بینی‌های کوتاه مدت هواشناسی و هشدار‌های صادره از سوی سازمان هواشناسی کشور، می‌تواند باعث کاهش جدی خسارات سیلاب‌ها بویژه خسارات جانی شود از این رو توجه به این هشدار‌ها از سوی عموم مردم و فعالان محترم در حوزه‌های مختلف اکیدا توصیه می‌شود.

منبع: ایرنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->