به گزارش شهرآرانیوز زمان زیادی تا اول مهر باقی نمانده است. این روزها خیلی از خانوادهها با توجه به نزدیک شدن سال تحصیلی هیاهوی آماده شدن برای رفتن به مدرسه فرزندانشان را دارند، از خرید لوازمتحریر گرفته تا هماهنگی سرویس مدارس و...، اما موضوعی که هر ساله با بازگشایی مدارس تبدیل به دغدغهای شده است که شهر با آن دستوپنجه نرم میکند، افزایش حجم ترافیک است که در معابر شهری بر ساعات سفرهای درون شهری تأثیر میگذارد و باعث طولانی شدن زمان سفرها میشود.
به گفته سرهنگ علیرضا رحیمی، رئیس اداره آموزش و فرهنگترافیک پلیس راهور استان پیشبینی میشود در ایام بازگشایی مدارس ترافیک صبحگاهی ۲۰ تا ۳۰ درصد در کلانشهرها افزایش یابد. شناورسازی ساعاتکاری میتواند کمک مؤثری بر بهبود جریان ترافیک صبحگاهی داشته باشد. در ادامه این گفتگو بهترین راهکار برای رسیدن سریعتر به مقصد و کاهش ترافیک در این ایام را با هم میخوانیم.
کارشناسان پلیس راهور با شناسایی مدارس هدف که بیشتر در حاشیه راهها قرار دارند قوانین راهنماییورانندگی را به دانشآموزان آموزش میدهند. از هر مدرسه ۱۰ نفر به عنوان «همیاران پلیس» انتخاب میشوند تا عبورومرور دانش آموزان را کنترل کنند.
در مقطع ابتدایی «همیاران پلیس»، متوسطه اول «پلیسیار نوجوان» و متوسطه دوم «پلیسیار جوان» با کلاه و کاور مشخص در معابری که مراقبت بیشتری لازم است، امنیت عبورومرور را کنترل میکنند.
دلایل متعددی وجود دارد که پدرها و مادرها برای بردن فرزندانشان به مدرسه از خودروهای شخصی خود استفاده کنند؛ تجمع این خودروها در ساعت شروع و خاتمه مدارس باعث ایجاد گلوگاههای ترافیکی و انسداد در معابر شده و وضعیت ترافیکی نابسامانی را ایجاد میکند. جدا از این موضوع که ازدحام و ترافیک سنگین در محدوده مدارس باعث اضطراب خود دانشآموزان میشود، رانندگان بهتر است به این نکته توجه داشته باشند که خودرو خود را در محلهای مناسب و بدون ایجاد مشکل تردد برای دیگر رانندگان متوقف و پیاده، چند قدمی فرزندان خود را به داخل مدرسه هدایت کنند. توجه به تنظیم ساعت برای رسیدن بهموقع از الزامات است.
از این نکته غافل نشویم که واجب است قبل از شروع سال تحصیلی، توصیههای مهم پلیس راهور علاوه بر آنکه مد نظر پدر و مادرهای راننده قرار میگیرد، نکات احتیاطی مثل بیرون نبردن سر و دست و بدن، قفل کردن درهای خودرو، بستن کمربند ایمنی، آشنایی با تابلوهای راهنماییورانندگی، نحوه عبور از عرض معبر، استفاده از پیادهرو، پرهیز از تردد از سطح خیابان و استفاده از پلهای روگذر و زیرگذر عابر پیاده و... به دانش آموزان گوشزد شود.
رانندگان سرویس مدارس هم مانند والدین دانشآموزان موظف هستند در سوار و پیاده شدن درست و اصولی دانشآموزان دقت کافی داشته باشند. توجه به موارد زیر سلامت سرنشینان سرویس مدارس را تضمین میکند:
در کنار رعایت قوانین از سوی کاربران ترافیکی برای کاهش حجم ترافیک با شروع سال تحصیلی، فراهم بودن بعضی امکانات باعث میشود تا شاهد ترافیکی روان با کمترین تصادف در سطح شهر باشیم. به همین منظور لازم است موارد زیر مدنظر دستاندرکاران حوزههای مدیریت شهری قرار بگیرد.
در روزهای ابتدایی ماه مهر و شروع سال تحصیلی و بازگشایی مدارس با توجه به تردد بیشتر وسایل نقلیه در سطح معابر شاهد افزایش تصادفهای خسارتی در شهر مشهد هستیم.
براساس مطالعات اخیر، آسیب پذیرترین گروه به عوارض ترافیک، کودکان هستند. این پدیده میتواند منجر به اختلال عملکرد مغزی کودکان، ضعف رشد و تکامل، کاهش ضریب هوش و افت تحصیلی آنها شود.
ترافیک سنگین و افزایش میزان سرب موجود در هوا باعث بروز اختلال روانی میشود. آلودگی هوا در کنار آلودگی صوتی باعث کاهش آستانه تحمل افراد میشود و این مسئله ممکن است منجر به نزاعهای خیابانی به دلیل مسائل بسیار ساده شده و سلامت روان افراد را تحت تاثیر خود قرار دهد.