پیش بینی بورس امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) پیش بینی قیمت سکه و طلا امروز سه‌شنبه (۱۵ آبان ۱۴۰۳) جلسه هیأت عالی واگذاری به ریاست وزیر اقتصاد برگزار شد نرخنامه جدید نان حجیم و نیمه حجیم در مشهد اعلام شد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) نتیجه انتخابات آمریکا چه تأثیری بر بازار نفت خواهد گذاشت؟ صف متقاضیان مسکن ملی به حدود یک میلیون نفر رسیده است آغاز نظارت و شناسایی واحد‌هایی که در فضای باز از گرماتاب‌ها استفاده می‌کنند | قطع گاز واحدهای صنفی متخلف قیمت امروز خودرو‌های خارجی (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | آریزو ۸ دو میلیارد و ۳۵۳ میلیون تومان موج جدید ترس سهام‌داران برای سرمایه‌گذاری در بورس به راه افتاد | گزارش وضعیت بازار سهام (۱۴ آبان ۱۴۰۳) عرضه سکه ۱۴۰۳ و تخلیه حباب سکه‌های ۸۶ کدام خودرو‌های داخلی را با کمتر از ۵۰۰ میلیون تومان می‌توان خرید؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) لزوم توسعه بخش کشاورزی برای افزایش درآمد‌های غیرنفتی شرایط بازنشستگی کارکنان قرارداد کار معین اعلام شد + جزئیات بررسی قیمت امروز طلا و سکه در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) قیمت امروز ارز در مرکز مبادله چند؟ (۱۴ آبان ۱۴۰۳) کارگران صاحب خانه می‌شوند دلار عقب‌نشینی کرد | قیمت امروز دلار، طلا، سکه و ارز دیجیتال (۱۴ آبان ۱۴۰۳) وضعیت وخیم کارگران معادن | لزوم تغییر ساختار سنتی معادن کشور به مکانیزه قیمت آیفون ۱۶ در ایران مشخص شد + جدول قیمت جزئیات دستورالعمل جدید پرداخت خسارت افت قیمت خودرو اعلام شد رشد دوبرابری قیمت کره و کمبود آن در بازار + علت ویدئو | ارز ۴۲۰۰ به برخی اقلام هنوز اختصاص دارد ۴درصد حق بیمه سختی کار برعهده کیست؟ پیمانکار یا کارفرمای اصلی؟ جزئیات قیمت جدید بلیت هواپیما با افزایش ۱۱ برابری نرخ بنزین اعلام شد رفع مشکل «عدم احراز» برای متقاضیان خودرو چگونه است؟ هشدار دادگستری خراسان رضوی نسبت به تبعات خرید و فروش ملک با طلا و ارز افزایش قیمت دلار تا کجا ادامه دارد؟ قیمت امروز میوه در مشهد (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | نارنگی کیلویی ۱۵ هزار تومان آخرین وضعیت «طرح ساماندهی کارکنان دولت» (۱۴ آبان ۱۴۰۳) | چرا طرح ساماندهی بلاتکلیف مانده است؟
سرخط خبرها

کاهش قیمت میوه‌های پاییزی در خراسان رضوی (۴ مهر ۱۴۰۲)

  • کد خبر: ۱۸۵۸۷۴
  • ۰۴ مهر ۱۴۰۲ - ۱۱:۳۷
کاهش قیمت میوه‌های پاییزی در خراسان رضوی (۴ مهر ۱۴۰۲)
رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در خصوص قیمت میوه و صیفی‌جات در خراسان رضوی توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش شهرآرانیوز، محمد قنبری‌شکوه در خصوص انتشار اخباری مبنی‌بر کاهش ۱۰ تا ۲۰ درصدی قیمت برخی از انواع میوه و صیفی‌جات، با اشاره به روند کاهشی قیمت‌ها اظهار کرد: در حال حاضر در برخی اقلام حدود ۱۰ تا ۲۰ درصد کاهش قیمت داریم.

وی با اشاره به وجود سه قلم میوه درجه یک، درجه دو و ممتاز، تصریح کرد: سهم میوه‌های ممتاز در میادین بالا نبوده و به عنوان مثال شاید از ۱۰۰ تن بار میوه، ۵ تن ممتاز اعلام شود و مابقی باری که در سطح شهر عرضه می‌شود، عمدتا بین درجه یک و درجه دو است؛ کیفیت اقلام درجه دو نیز در سطح مطلوبی است.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد با بیان این‌که فعلا افزایش قیمتی پیش‌بینی نمی‌شود، خاطرنشان کرد: فعلا افزایش قیمتی پیش‌بینی نمی‌شود، مگر این‌که به عنوان مثال سازمان هواشناسی ناگهان اعلام کند دمای شهر مشهد به صفر خواهد رسید؛ در این صورت برخی اقلام مانند گوجه‌فرنگی، بادمجان، خیاربوته‌ای و آنچه در خود شهر مشهد و اطراف مشهد تولید می‌شود، دچار سرمازدگی خواهد شد و بار‌های گلخانه‌ای یا شهرستان‌های دیگر جایگزین می‌شود. اگر تغییر آب و هوایی در مشهد و سایر شهر‌ها نداشته باشیم، افزایش قیمت محسوسی نخواهیم داشت.

کاهش تولیدات میوه و صیفی‌جات در خراسان رضوی

قنبری شکوه در رابطه با وضعیت بازار میوه و صیفی‌جات نسبت به سال‌های گذشته با اشاره به این‌که افزایش تولید در صورت نبود مشتری صرفه اقتصادی ندارد، عنوان کرد: از منظر‌های مختلفی می‌توان به این موضوع نگاه کرد. درست است که مردم در فشارند و می‌گویند هر چه ارزان باشد بهتر است، اما به عنوان مثال پیازی که از شهرستان می‌آید، کیلویی ۵۰۰۰ تومان در میادین به فروش می‌رسد و مبلغ کرایه بار آن ۲۰۰۰ تومان است. یعنی کشاورز شهرستانی ما با کم و کسر بار و مسائل دیگر شاید کیلویی ۲۰۰۰ تومان هم نگیرد.

افزایش تولید محصولات می‌تواند دردسرساز شود

وی ادامه داد: مدت زیادی است که درگیر این اقلام هستیم. به عنوان مثال ما سیب‌زمینی از کیلویی ۷۰۰۰ تومان تا ۱۰ و ۱۲ هزار تومان داریم. سیب‌زمینی ممتازی که به صورت ویژه در میدان عرضه می‌شود، حدود ۱۳ هزار تومان است که مقدار آن کم است. عمده بار بین ۷۰۰۰ تا ۸۰۰۰ تومان است. این بار از همدان می‌آید، کیلویی ۲۰۰۰ تومان کرایه و حدود ۱۰۰۰ تومان نیز کم و کسر و مشکلات دارد؛ یعنی کشاورز ما عملا سیب‌زمینی را کیلویی ۴۰۰۰ تا ۵۰۰۰ تومان در مبدا می‌فروشد. این قیمت با مخارج امروز متناسب نیست. افزایش تولید زیادی داریم، اما باید فکری به حال آن شود که وظیفه ما نیست.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در رابطه با وضعیت بازار میوه و صیفی‌جات در سطح استان خراسان رضوی و مشهد نسبت به سال‌های گذشته، گفت: علاوه بر شهرستان‌های اطراف مشهد، گاهی استان‌های همجوار مانند خراسان جنوبی و همچنین استان‌های دیگر مثل تهران نیز از مشهد بار میوه و صیفی‌جات می‌برند. در سطح شهر مشهد وفور بار داریم و در سال جاری بار‌های سردرختی ما فراوان بوده که قیمت‌های مناسبی نیز داشته، اما در برخی اقلام شاهد قیمت‌های بالا بودیم.

قنبری شکوه اضافه کرد: همچنین در سطح کشور نیز کمبود میوه نداشتیم. حال ممکن است به عنوان مثال در مقطعی جلوی واردات میوه‌ای مثل انبه را که ارزش چندانی در سبد کالایی خانوار ندارد، گرفته و باعث شده باشند که این میوه که در میدان بار ۴۰ تا ۵۰ هزار تومان عرضه می‌شد، به حدود ۲۰۰ هزار تومان برسد. اما این‌گونه نبوده که فردی از کمبود انبه متضرر شود. در سطح شهر نیز مشکل زیادی نداریم و وضعیت عرضه و تقاضای اقلام میوه و صیفی‌جات در سطح مطلوبی قرار دارد.

خدمات‌دهی میادین بار در ایام دهه پایانی صفر همراه با گلایه!

قنبری شکوه با اشاره به باز بودن میادین و خدمات‌دهی به زائران و مردم در ایام دهه پایانی صفر، گلایه‌هایی مطرح کرد و گفت: در تعطیلات رسمی، روز قبل با همکارانمان در خصوص تعطیلی یا فعالیت میادین نظرسنجی می‌کنیم و بر اساس نظرسنجی صورت‌گرفته تصمیم بر تعطیلی یا عدم تعطیلی میادین گرفته می‌شود. در این ایام به دلیل این‌که پنجشنبه، جمعه و شنبه تعطیل رسمی بود؛ ما در جلساتی که داشتیم تصمیم گرفته شد میادین بار در این ایام تعطیل باشد، اما ستاد تنظیم بازار پیش از این تصمیم گرفته بودند که میادین بار در ایام دهه پایانی صفر باز باشد. این در حالی است که از این موضوع اطلاعی نداشتیم و طبق رسومات قبلی اعلام کرده بودیم میادین بار تعطیل است.

وی افزود: دو روز قبل تعطیلات از فرمانداری با ما تماس گرفتند و اعلام کردند که میادین باید باز باشد. وقتی نامه مربوط به باز بودن میادین در ایام دهه پایانی صفر را به ما ابلاغ کردند، متوجه شدیم که یک ماه قبل ستاد تنظیم بازار تصمیم گرفت که میادین بار باز باشد. گله ما این بود که چرا در آن موقع اولا ما را در این جلسه ستاد تنظیم بازار دعوت نکردند و ثانیا چرا پس از این‌که تصمیم گرفته شد به ما ابلاغ نکردند تا حداقل ما اطلاع داشته باشیم و اعلام تعطیلی نکنیم.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد با بیان این‌که وقتی ما می‌گوییم تعطیل هستیم یعنی عملا بارگیری از مبدا که از ۴۸ ساعت قبل باید انجام شود دچار اخلال می‌شود، اضافه کرد: ما اعلام کردیم که میادین در ایام دهه پایانی صفر تعطیل است، یعنی عملا باری برای مشهد بارگیری نشده و وقتی تعطیل نباشیم قطعا با کمبود کالا مواجه خواهیم شد. گلایه ما بر همین مسئله بود که اگر تنظیم بازار به این نتیجه رسیده است که میادین بار در این ایام باز باشد، باید از قبل به ما اطلاع می‌داد. با همه این مسائل ما کنترل کردیم و قیمت‌ها دقیقا در ایام تعطیلات دهه پایانی صفر نیز به همان قیمت قبل تعطیلات فروخته شد و به هیچ عنوان افزایش قیمت نداشتیم.

قنبری شکوه در خصوص افزایش تولیدات میوه و صیفی‌جات تصریح کرد: می‌توانم بگویم در برخی موارد شاید تولیدات ما در محصولاتی مانند هندوانه، سیب‌زمینی و پیاز به ۲ برابر رسیده باشد. افزایش تولید بحث گسترده‌ای است. به عنوان مثال قبلا با آبیاری‌های سنتی و غرق‌آبی در یک هکتار زمین گوجه‌فرنگی، میانگین کشوری حدود ۴۰ تا ۵۰ تن بوده است. در آبیاری‌های تحت فشار و قطره‌ای با افزایش سطح زیرکشت به دلیل صرفه‌جویی در مصرف آب، تولید محصولات نیز افزایش پیدا می‌کند.

وی ادامه داد: یعنی با این روش‌ها میانگین برداشت محصولات ما به حدود ۱۷۰ تا ۱۸۰ تن در سطح کشوری می‌رسد. این ۱۸۰ تن در مقیاس هکتار به معنای افزایش چهار برابری محصولات است و با در نظر گرفتن افزایش چهار برابری سطح زیرکشت، در نتیجه عملا ما افزایشی ۱۶ برابری را در تولید برخی اقلام جالیزی و صیفی‌جات داشته‌ایم.

افزایش تولیدات برخی اقلام به بیش‌از ۱.۵ برابر هم می‌رسد

وی خاطرنشان کرد: برخی استان‌ها بنا به شرایط جوی یا مشکلاتی مانند روبه‌رویی با آفات دچار کاهش در تولید بوده‌اند، اما ما در برخی محصولات مثل پیاز، گوجه فرنگی و سیب‌زمینی افزایش تولید ۱.۵ برابری و چه بسا ۲ برابری داشته‌ایم.

تولیدات میوه و صیفی‌جات خراسان رضوی کاهش پیدا کرده است

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد در مورد وضعیت تولیدات در مشهد گفت: با توجه به تولیدات خاصی که در مشهد داریم و همچنین با توجه به سرمایی که در زمستان گذشته پشت سر گذاشتیم، افزایش تولیدی در خصوص اقلام میوه و صیفی‌جات نداشتیم. تولیدات استان افزایشی نبوده است. به دلیل مسائل کمبود آب حتی می‌توانیم بگوییم تولیداتمان کمتر هم شده است. اما اگر در سطح کشوری به این موضوع بپردازیم، ما تولیدات محصولاتی مثل سیب‌زمینی را در سطح کشور به صورت بیشتری داشته‌ایم.

قنبری شکوه در رابطه با وضعیت قیمت‌گذاری میوه‌های نوبرانه با توجه به آغاز فصل جدید، تشریح کرد: نحوه قیمت‌گذاری‌ها در بازار تره‌بار مبتنی‌بر عرضه و تقاضا است. اگر باری در میدان فراوان باشد، ما نمی‌توانیم آن را ذخیره کنیم و باید بفروشیم. در خصوص میوه‌های پاییزی مثل نارنگی، پرتغال و سیب درختی پاییزی، عرضه و تقاضا بحث اصلی ماست، فعلا افزایش قیمت پیش‌بینی نمی‌شود، زیرا با توجه به آمار‌هایی که گرفته‌ایم، تولیدات بالایی در این محصولات پاییزی داشته‌ایم. همچنین با توجه به اینکه کم‌کم محصولات پاییزی فراوان‌تر خواهد شد، قیمت‌هایی که در حال حاضر برای میوه‌های فصل پاییز وجود دارد قطعا کاهش پیدا خواهد کرد.

وی تصریح کرد: بعضا برخی مسئولین با عدم اطلاع یا ناآگاهی، پیش‌داوری‌هایی در مورد صنف بارفروشان دارند. یک سری مسائلی مثل دلالی‌ها و مسائل دیگر را در حد کلی‌گویی عنوان می‌کنند که قطعا ۹۰ درصد آن مورد تایید ما نیست، اما یک‌سری مسائل را از روی ناآگاهی عنوان می‌کنند. اعلام آمادگی می‌کنیم تا روند تولید تا زمانی که وارد میدان شود را به‌صورت تفکیکی توضیح دهیم که هیچ دلال و واسطه‌ای بار‌ها را قیمت‌گذاری نمی‌کند. قیمت‌گذاری‌ها فقط مبتنی بر عرضه و تقاضا است.

رئیس اتحادیه بارفروشان مشهد ضمن اشاره به تعاملات صورت‌گرفته برای میوه تنظیم بازار در شب‌های عید، گفت: به توافقاتی رسیده‌ایم تا بار را به قیمت خریدی که الان انجام می‌دهیم برای تنظیم بازار شب عید ذخیره‌سازی کنیم. با تعاملی که با جهاد کشاورزی صورت گرفته و جایگاه‌هایی که در سطح شهر به ما خواهند داد، به صورت عرضه مستقیم و با سودی منطقی این اتفاق در دست اقدام است که پس از طی مسیر‌های اداری و تایید نهایی رسانه‌ای خواهد شد.

منبع: ایسنا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->