معاون امنیتی وزیر کشور: صنعت و کشاورزی یزد سهمی از آب انتقالی از کوهرنگ ندارند صدور هشدار سطح زرد هواشناسی خراسان رضوی در پی پیش‌بینی ناپایداری جوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) افزایش بارش باران در خراسان رضوی و مشهد در نیم‌سال آبی نسبت‌به مدت مشابه تکمیل ظرفیت اقامتی خراسان رضوی به ۶۰درصد رسیده است بیش از ۷ میلیارد ریال وجه اضافه دریافتی به مسافران نوروزی ۱۴۰۴ عودت یافت بامداد پرحادثه در خراسان رضوی | گازگرفتگی ۱۵ نفر در فریمان و درگز (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) چرایی عدم دسترسی بیماران هموفیلی به فاکتور ۹ در تعطیلات نوروزی انجام بیش از ۵۴ هزار بازدید بهداشتی در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد  (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) ۶ گیاه موثر در درمان التهاب مفاصل نشانه‌های داغ کردن مغز چیست؟ تأمین ۱۰۵ قلم کمبود‌های دارویی مورد نیاز بیمارستان‌ها در طرح سلامت نوروزی رئیس پلیس راهور مشهد: ترافیک در ورودی‌ها و خروجی‌های مشهد پرحجم، اما روان است (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) آیا متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان از فروردین ماه ۱۴۰۴ اجرا می‌شود؟ تغذیه مناسب برای حفظ سلامت کلیه‌ها پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم روند افزایش دما تا فردا راهکار‌های پیشگیری و درمان گزیدگی‌های آزاردهنده امدادگران هلال احمر خراسان رضوی در ۱۹۶ حادثه نوروزی امدادرسانی کردند گذر اسکان نوروزی در مدارس خراسان رضوی از مرز نیم میلیون نفر جابه‌جایی نیم‌میلیون مسافر در فرودگاه بین‌المللی شهید هاشمی‌نژاد مشهد در نوروز ۱۴۰۴ | افزایش ۱۰ درصدی پرواز‌ها تشخیص آلزایمر و میزان پیشرفت آن با آزمایش خون پیش‌بینی بارش باران در استان‌های غربی کشور (۱۴ فروردین ۱۴۰۴) حادثه در یک شهربازی تهران| ۳۱ نفر نجات پیدا کردند در پی حمله یک سگ ولگرد ۹ نفر در سبزوار مصدوم شدند پیش‌بینی هواشناسی مشهد و خراسان رضوی (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) | تداوم بارش‌های رگباری تا پایان هفته اسکان بیش از ۱۰۲ هزار زائر در فضا‌های آموزشی مشهد | آیا مدارس مشهد در روز شنبه (۱۶ فروردین ۱۴۰۴) تعطیل است؟ صدور هشدار سطح نارنجی هواشناسی کشور در پی تشدید بارش باران (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) «اوتیسم»، درخودماندگی خاموش | از هر ۷۰ نوزاد، یک نفر به اوتیسم مبتلا می‌شود علت تعطیلی دانشگاه‌های یزد در روز‌های شنبه و یکشنبه (۱۶ و ۱۷ فروردین ۱۴۰۴) چیست؟ انفجار مین در سردشت یک مصدوم بر جای گذاشت (۱۳ فروردین ۱۴۰۴) آیا رژیم غذایی پرنمک خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می‌دهد؟ زنان باردار در ماه‌های آخر بارداری تا حد امکان از رانندگی خودداری کنند
سرخط خبرها

آثار ثبت جهانی ایران در یونسکو ویترین تمدن ملی است

  • کد خبر: ۱۸۶۲۵۵
  • ۰۶ مهر ۱۴۰۲ - ۱۳:۵۷
آثار ثبت جهانی ایران در یونسکو ویترین تمدن ملی است
استاد دانشگاه و پژوهشگر حوزه گردشگری از اثرات مثبت ثبت جهانی میراث ملموس و ناملموس ملی ایران در یونسکو سخن گفت و آن را در رشد گرشگری بین المللی سودمند ارزیابی کرد.

فرید جواهرزاده در گفتگو با خبرنگار شهرآرانیوز به مناسب هفته ملی گردشگری با اشاره به تعدد آثار ملی ایران که در سازمان جهانی یونسکو ثبت شده اند گفت: پیامد‌های ثبت جهانی آثار تاریخی ملموس و ناملموس یک ملت، یعنی ویترین تمدنی آنان را به جهانیان معرفی کنند و در این زمینه، ایران با ثبت بیش از ۱۰۰ اثر جهانی، دارای یکی از کم نظیرترین ویترین‌های تاریخ و تمدن ملی برای جهانیان است.

وی ادامه داد: پس از پیروزی انقلاب اسلامی و وقوع جنگ تحمیلی، ما گرفتار شرایطی بودیم که امکان ارسال پرونده‌های ثبتی به یونسکو را نداشتیم و متاسفانه فاصله معناداری با کشور‌هایی مانند ایتالیا، فرانسه و حتی آمریکا پیدا کردیم که تا مدت‌ها جبران آن برای ما سخت بود.

وی با بیان اینکه شرایط ثبت آثار تغییر کرده است اضافه کرد: طبق قانون سازمان جهانی یونسکو، کشور‌ها سالانه یک پرونده ثبتی ارسال می‌کنند و تا اینجا شرایط همگی برابر است. اما این فاصله بین ما و سایر کشور‌های مدعی پابرجاست.

جواهرزاده تاکید کرد: ابتکار چند سال اخیر وزارت میراث فرهنگی مبنی بر ارسال پرونده مجموعه‌های تاریخی برای ثبت جهانی، قدری این فاصله کم شده است و طی مدت اخیر، دو پرونده مجموعه باغ‌های ایرانی و کاروانسرا‌ها اثر مثبتی برای ما داشته است.

ثبت جهانی آثار، شروع توسعه گردشگری

رئیس انجمن علمی طبیعت گردی ایران در بخش دیگری از گفت و گوی خود به نتایج ثبت جهانی آثار اشاره کرد و گفت: شاید برخی گمان کنند ثبت یک اثر تاریخی در پهنه جهانی در واقع پایان کار است؛ اما به جرئت می‌توان گفت این تازه آغاز راه توسعه گردشگری برای آن کشور است.

جواهرزاده توضیح داد: اولین اقدام در جذب گردشگری، معرفی شاخصه‌های گردشگری آن کشور به دیگران است و معرفی درست و تبلیغات گسترده کمک بزرگی به رشد جمعیت گردشگر خواهد داشت. در واقع، وقتی اثری در سازمان جهانی یونسکو ثبت می‌شود، علاقمندان و مخاطبان بیشتری جذب می‌شوند و بازدید‌ها از آن کشور افزایش می‌یابد.

وی افزود: زیرساخت‌ها حرف اول را در تامین نیاز‌های گردشگری می‌زنند و آثار تاریخی، نماد‌هایی هستند که تامین زیرساخت را توجیه می‌کنند. داشتن سیستم حمل و نقل پیشرفته و گسترده، راه‌ها و جاده ها، امنیت داخلی و خارجی و... نماد‌های موثری برای جذب گردشگری می‌باشد.

از ایران هراسی جلوگیری شود

جواهرزاده با اشاره به پیامد‌های ثبت آثار تاریخی بر رشد حضور گردشگران خارجی در کشور عنوان کرد: اگر تبلیغات منفی برخی کشور‌ها و رواج ایران هراسی در منطقه نمی‌بود، امروز ایران قطب گردشگری منطقه به حساب می‌آمد.

وی ادامه داد: بسیاری از دشمنان ما خواهان ایجاد رعب و وحشت علیه امنیت و ثبات ملی هستند و این باعث می‌شود تا مقصد گردشگری بسیاری از ملل نباشیم؛ بنابراین لازم است این تبلیغات سیاسی مضر را دفع کنیم.

جواهرزاده با اشاره به تشبیه اخیر وزیر میراث فرهنگی از گردشگری که آنرا مانند «بازی مار و پله» خطاب کرده بود تصریح کرد: سخن اخیر وزیر محترم نمایانگر این این است که در راه توسعه گردشگری، اثرگذاری و تبلیغات و ضد تبلیغات و برنامه ه دشمن برای جلوگیری از رشد گردشگری ایران باید با دقت بررسی و مشکلات آن برطرف شود تا همه از این توسعه بهره‌مند شویم.

این استاد دانشگاه یادآور شد: نمایشگاه‌ها و جشنواره‌های مختلف در کنار برگزاری تور‌های اثرگذار برای افراد اثرگذار و دارای بازار اجتماعی مثبت، کمک بسیار مهمی در دفع حیله‌های دشمنان در زمینه ایران هراسی خواهد داشت.

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->