به گزارش شهرآرانیوز - مهدی عطوان، مدیر نظارت بر بانکها و موسسات اعتباری بانک مرکزی، در برنامه میز اقتصاد درباره مشخصشدن تکلیف وضعیت بانکهای ناتراز گفته است: «مهم است بدانیم منشا ناترازی بانکها چیست. مجامع برخی از موسسات که هیئت سرپرستی برای آنها منصوب شده از سمت بانک مرکزی برگزار و تعیین تکلیف نهایی شدند. در روزهای آتی مجامع باقیمانده نیز برگزار میشود، چون مصوبات آن اخذ شده است.»
وی در ادامه افروده است: «سه مؤسسه باید تعیین تکلیف نهایی شوند و برای برخی از بانکها یا موسسه اعتباری ناترازی که قابل اصلاح هستند برنامه بازسازی تدوین و محورهای بازسازی را به این بانکها اعلام کردهایم. روند اصلاحی این بانکها را در ۲ سال دنبال میکنیم؛ ضمن اینکه هم اکنون ۳ مؤسسه و یک بانک نیز در آستانه حل و فصل نهایی (انحلال) قرار دارند.»
بعد از گفتههای عطوان، گمانهزنیها و شایعاتی در برخی رسانهها و کانالهای تلگرامی درباره انحلال چند بانک منتشر شد که بانک مرکزی این گمانهزنیها را تکذیب کرد.
براساس اطلاعیه و صورتجلسه منتشر شده در سامانه کدال، جلسه ۲۱ شهریور ۱۴۰۲ مجمع عمومی فوقالعاده موسسه اعتباری توسعه، با حضور اصغر ابوالحسنی قائم مقام بانک مرکزی، محمد طالبی دبیر کل بانک مرکزی، فرشاد محمد پور معاون نظارت بانک مرکزی و نعمت الله کریمی مدیر اداره نظارت بر مؤسسات پولی غیر بانکی برگزار شد.
در این جلسه با توجه به اختیارات حاصل از مصوبات شانزدهمین جلسه شورای هماهنگی اقتصاد سران قوا و تمدید این اختیارات در مصوبات جلسات بعدی، اعضای مجمع عمومی فوقالعاده، انحلال موسسه توسعه، و آغاز فرایند تصفیه در بازه زمانی یک ساله را تصویب کردند.
همچنین در این جلسه سه نفر به عنوان اعضای هیئت تصفیه انتخاب شدند.
پیشتر در سال ۱۳۹۲، بهدلیل شکایت بانک مرکزی از سهامداران عمده و هیئت مدیره وقت، نزد شعبه ششم دادسرای کارکنان دولت و براساس مصوبه شورای پول و اعتبار در ۱۴ آبان ماه ۱۳۹۲، هیات مدیره موسسه مذکور بهطور مادامالعمر رد صلاحیت شدند.
به موجب ایران رای، موسسه توسعه به مدت سه سال از انجام برخی فعالیتهای بانکی مانند عملیات ارزی، گشایش اعتبارات اسنادی و ضمانت نامه ریالی، صدور گواهی سپرده عام و خاص منع شده بود.
همچنین بهدلیل ناترازی گسترده این موسسه، با تصویب شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا در ۲۸ مهر ماه ۱۳۹۷، بانک مرکزی هیئت سرپرستی برای این موسسه تعیین کرد. درواقع از آن تاریخ تا قبل از انحلال، این موسسه با هیئت سرپرستی اداره میشد.